shy4 53 Opublikowano 26 października 2013 Opublikowano 26 października 2013 pobawilem sie dzis troche i mam mieszane odczucia, mam duze lapska i pad teraz lezy lepiej w dloniach i sprawia wrazenie masywniejszego, przyciski niestey jakby odstaja jakoscia i wieje tanizna(chociaz to model wystawowy wiec moze to byc wina ze przez wiele rak sie przewinal i mogl zostac troche z.ruchany..), najbardziej dobily mnie triggery...wybaczcie ale jak dla mnie sa strasznie niewygodne..porazka....to tyle po ponad godzince pykania, po premierze pomeczy sie dluzej i okarze sie jak w praniu sie sprawdzi na dluzsza mete padzik.. Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 29 listopada 2013 Opublikowano 29 listopada 2013 (edytowane) Pobawiłem się dzisiaj Dualem 4, głównie ustawiałem wszystko, podłączałem, ściągałem i instalowałem, a następnie z 20 minut pograłem w KZ:SF. Muszę przyznać, że po tak krótkiej chwili z obcowania z DS4 jestem miło zaskoczony. Pad leży doskonale w łapach. R2 i L2 są wreszcie takie jak należy, a raczej takie, jakie powinny być w PS3. Natomiast wydaje mi się, ale jak pisałem, grałem krótko, że nadal lepsze są te od x360. Natomiast sam pad jest świetny. Jakby robiony dla moich małych rączek. Wydaje się trochę większy, niż Dual3. Leży idealnie i na tę chwilę przyznaję mu tytuł najlepszego pada w historii. Dziękuję. Edytowane 29 listopada 2013 przez marcinwks Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 29 listopada 2013 Opublikowano 29 listopada 2013 Jeśli chodzi o Dual Shocka 4 to jestem bardzo zadowolony, ale czegoś jednak mi w nim brakuje. Kilka moich spostrzeżeń: + duży plus za analogi. Świetnie się teraz nimi operuje. Palce nie kolidują ze sobą, jest fajny opór, przyjemnie się je naciska i łatwiej przeskoczyć nimi z lewa na prawą. + zdecydowanie plus za nowe gadżety. Bawiłem się Playroomem i zarówno touchpad jak i lightbar się bardzo fajnie sprawują. Absolutnie nie przeszkadza mi umiejscowienie touchpada, ani nie przeszkadza mi za bardzo światełko lightbara (nie razi w oczy). + niektórzy mówili że rozmieszczenie share i options jest słabe. Może rzeczywiście nie są tak wypukłe jak select i start, ale leża mi jednak lepiej pod palcem. Problemem jest dla mnie to, że często szukając czegoś (np. możliwości włączenia mapy itp.) szukam guzika select i przez przypadek robie screeny. Nie wiem co do czego służy. To jednak jest kwestią przyzwyczajenia. + duży plus za wejście słuchawkowe w padzie. + podoba mi się też głośniczek. Grając w Playrooma jak wciągasz robociki pad np. wydaje dźwięk odkurzacza i brzęczy - Zupełnie jakbyś miał prawdziwe narzędzie w ręku. Świetna sprawa. Wyobrażam sobie możliwość grania w Star Warsa, w którym można by było machać padem jak mieczem świetlnym i to on by drżał, świecił i wydawał odgłos. + kolejnym plusem są poprawione trigger'y. Można szybciej nacisnąć do pełni i nie zsuwają się z palców (tak jak analogi). + zaletą jest na pewno chropowatość pada i zwiększona masa i objętość, tak że lepiej trzyma się go w dłoni. - minusem jest jednak to, że nie trzyma się go tak dobrze w łapie jak pada od Xboxa. Jest dobrze, ale jednak pad od Xboxa idealnie wpasowuje się mi w rękę. W DS4 natomiast małe palce nie mają co z sobą zrobić i jest uczucie pewnego niedosytu. Mimo minusa ze względu na gorsze trzymanie w stosunku do Xboxa 360, to jednak DS4 stawiam go nieco wyżej. Nie ma baterii, ma fajniejsze bajery, triggery i analogi lepiej działają (ułożenie mi nie przeszkadza, bo miałem PS3+360 i przesiadki mi nie sprawiały większych problemów) i ogólnie jest ładniejszy. W mojej opinii DualShock wrócił na tron. Cytuj
CrossSleet 5 Opublikowano 29 listopada 2013 Opublikowano 29 listopada 2013 Mimo wszystko pad od Xboxa 360 wciąć lepszy moim zdaniem. Dualshock 4 bardzo mi się podoba, ale jednak... może to przyzwyczajenie do innego ustawienia gałek? Cytuj
Fuji 1 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 Można jakoś sprawdzić stan baterii? Bo nigdzie tego nie widze. Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 Przytrzymaj dłużej guidebuttona, na dole masz wskaźnik naładowania pada. 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 Dla mnie genialny pad. Nie wyobrażam sobie jak można twierdzić że pad od Xboxa One czy 360 jest lepszy. Sony nareszcie poszło do przodu i zostawiło konkurencje gdzieś na dnie szamba. Ale to tylko moja opinia można ją mieć głęboko wiecie gdzie. Uwielbiam DS4 Cytuj
CrossSleet 5 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 Miałeś kiedyś w łapie pada od xboxa? Nawet nie ma co komentować, może akurat ty masz małe łapki, ale pad microsoftu jest po prostu prosty, solidny, duży i wygodny. Unikalny układ analogów i krzyżaka to także ogromna zaleta. Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 A mój chyba za krótko trzyma. Wczoraj o 18 naładowałem (przestał migać wskaźnik więc uznałem że już koniec) a dzisiaj o 16 musiałem znowu podłączyć bo padł. Łącznie może z 4 godziny grałem i kilka godzin był włączony ale nie używany. A jak jest u Was bo może mój walnięty??? Cytuj
czarek250885 318 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 Miałeś kiedyś w łapie pada od xboxa? Nawet nie ma co komentować, może akurat ty masz małe łapki, ale pad microsoftu jest po prostu prosty, solidny, duży i wygodny. Unikalny układ analogów i krzyżaka to także ogromna zaleta. Gdy go trzymam czuje jakbym trzymał hamburgera, sorry pad dla grubasów z USA;) Cytuj
Square 8 600 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 A mój chyba za krótko trzyma. Wczoraj o 18 naładowałem (przestał migać wskaźnik więc uznałem że już koniec) a dzisiaj o 16 musiałem znowu podłączyć bo padł. Łącznie może z 4 godziny grałem i kilka godzin był włączony ale nie używany. A jak jest u Was bo może mój walnięty??? No i masz odpowiedź Swoją drogą to nie ma opcji automatycznego wyłączenia jak w PS3? Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 A mój chyba za krótko trzyma. Wczoraj o 18 naładowałem (przestał migać wskaźnik więc uznałem że już koniec) a dzisiaj o 16 musiałem znowu podłączyć bo padł. Łącznie może z 4 godziny grałem i kilka godzin był włączony ale nie używany. A jak jest u Was bo może mój walnięty??? No i masz odpowiedź Swoją drogą to nie ma opcji automatycznego wyłączenia jak w PS3? Jest, 10 minut, 30 minut i jeszcze jeden próg. Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 Tak jest. Teraz się ładuje i świeci na żółto co chyba oznacza że jest wyłączony z funkcji tylko ładowanko. Mam nadzieje że będzie trzymał bo jak czasem siadam to gram do upadłego. W DS3 ładowanie miałem cholernie sporadyczne a grałem bardzo często. Może to taki urok DS4. A jak u Was? Cytuj
gnom 89 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 Czy ktoś ma tak z DS4 ze cos delikatnie jarmoli po lewej stronie pada ? Jak delikatnie puknie się reka w lewa rekojesc slychac dźwięk jakby silniczka od wibracji obijającego się o obudowe Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 Czy ktoś ma tak z DS4 ze cos delikatnie jarmoli po lewej stronie pada ? Jak delikatnie puknie się reka w lewa rekojesc slychac dźwięk jakby silniczka od wibracji obijającego się o obudowe Nic takiego nie odczułem. Ani na jednym, ani na drugim padzie. ListuniO: Pad rozładowuje się szybciej i do tego się musisz przyzwyczaić. Jeśli będziesz chciał grać po 13 godzin to bez podłączenia się kabelkiem na jakiś czas nie da rady. Cytuj
gnom 89 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 (edytowane) Rozmawialem z kilkoma osobami, potwierdzają dolegliwość. https://www.youtube.com/watch?v=3a76krMBVL4 Prawdopodobniej jarmoli duzy silniczek od wibracji, po prawej stronie maly jest dużo cichszy. Edytowane 1 grudnia 2013 przez gnom Cytuj
CrossSleet 5 Opublikowano 2 grudnia 2013 Opublikowano 2 grudnia 2013 mi pad działa ok. 10 h od pełnego naładowania do padnięcia. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 A ten touchpad po podpięciu pada do PC w ogóle działa?? Cytuj
Tango 1 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 Moje porównanie padów od xbox one z padem ps4 https://www.youtube.com/watch?v=krkeZoDZEys Cytuj
CrossSleet 5 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 Po kilku dniach użytkowania nadal uważam, że pad od xbox lepszy. Nie wiem czemu ale palce ześlizgują mi się z analogów Cytuj
MEVEK 3 504 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 Szkoda ze touch-pada nie mozna uzywac w przegladarce www. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 Szkoda ze touch-pada nie mozna uzywac w przegladarce www. Byłem przekonany, że zostanie to wykorzystanie. Słabo, nie rozumiem takiego podejścia. Niby przeglądanie internetu na konsoli mija się z celem, ale skoro ten touchpad już jest, to mogli go wykorzystać... Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 Mi nareszcie palce się nie ześlizgują z analogów. W DS 3 to była mordęga zwłaszcza biegać w grach, teraz nie ma problemu. To raz, a dwa że na czarnym DS4 nie widzę przycisku OPTIONS i nadal trafiam na touch pada Dopiero jak używam czerwonego to wręcz nie muszę tam patrzeć. Ale jak używam czarnego to nigdy nie trafię w ten przycisk i trafiam na touch pad. WTF? Poza tym to najlepszy pad jaki kiedykolwiek używałem. Cytuj
rado 5 Opublikowano 5 grudnia 2013 Opublikowano 5 grudnia 2013 (edytowane) hej, podzielcie sie wrazeniami jak dziala ds4 z ps3, ktos uzywal? warto kupic pada jezeli ps4 dopiero za rok planuje kupic i caly 2014 bede zaleglosci na ps3 przechodzil? wiem, ze nie wszystkie gry dzialaja, ze nie wszystkie funkcje dostepne, ze kablem trzeba podpiac, ale jak juz dziala (np. killzone 3 sobie niedlugo mam zamiar przejsc) to skorzystam z tych wszystkich zalet nowego duala (trigery, analogi, ksztalt...? dzieki Edytowane 5 grudnia 2013 przez rado_PL Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi