Opublikowano 8 maja 20177 l A ktoś z Was go ma, może miał okazję testować,jakieś opinie?? Przyłączam się do pytania. Moim zdaniem jedyna rozsądna alternatywa do komfortowego grania w fps-y na PS4...
Opublikowano 12 maja 20177 l Siema,Mam do Was pytanie odnośnie oddawania pada na podstawie rękojmi do sklepu. (Roczna gwarancja PS się skończyła)Problem jest z lewym analogiem - w niektórych grach jest on odpowiedzialny za szybkość poruszania się. Maksymalne wychylenie - szybszy krok itp. Niestety u mnie jest tak, ze gdy wychylam go na maksa to postać biegnie, zwalnia...znów biegnie... Irytujące jest to, a w szczeólności w grach MP.Ktoś z Was oddawał pada do sklepu? (RTV Euro AGD)
Opublikowano 12 maja 20177 l Analog jest dobry, to govno/paproch w środku Ci siedzi - jedyna opcja to rozebrać go i przeczyścić w miejscu analogów syf. Już dwa razy tak miałem i po każdym wyczyszczeniu było już dobrze.
Opublikowano 12 maja 20177 l Ok, to tak zrobię. Planowałem akurat wymienić baterię na 2000 mAh. Jaki śrubokręt jest potrzebny? TORX T8?
Opublikowano 12 maja 20177 l Śrubokręt PH 000 krzyżak najlepszy do DS4, zobacz sobie na youtube tutoriala rozebrania pada, to żadna filozofia i nic trudnego, na bank sobie poradzisz ;) Edytowane 12 maja 20177 l przez Faka
Opublikowano 16 maja 20177 l Faka, zrobiłem jak mówiłeś - rozkręciłem, przedmuchałem mechanizm od lewego analoga... myślałem,że już wszystko w porządku, ale niestety problem powrócił.
Opublikowano 16 maja 20177 l No to nie wiem, co jeszcze może być przyczyną u Mnie zawsze był jakiś paproch, który mi destabilizował ruchy strzelania czy postaci. A długo Ci tak dobrze działało i po jakimś czasie wrócił problem? A i z ciekawości jaką baterię kupiłeś jeżeli wymieniałeś od razu? Edytowane 16 maja 20177 l przez Faka
Opublikowano 16 maja 20177 l Baterii jeszcze nie wymieniłem - miałem w planach. Narazie to chciałbym naprawić problem z analogiem.Kiedy to mi się zaczęło dziać... 2 tyg temu. Na początku myślałem że to lagi, ale pożyczyłem od kumpla pada i na nim problemów nie ma.Sprawdzałem na na kompie w programie windowsowkim odnośnie kalibracji kontrolerów, to góra i dół strasznie trzęsie. Lewo/prawo działa poprawnie.
Opublikowano 16 maja 20177 l To może coś mechanicznie jest zepsute, szczerze nie wiem w czym jest dokładny problem, no ja póki co z takim problemem nigdy się nie spotkałem poza brudami, paprochami, które mi przeszkadzały, a po wyczyszczeniu tip top - stawiam, że coś mechanicznego jest spierdzielone aczkolwiek popróbowałbym coś z analogami sprawdzić bez grzybków i bez składania obudowy, na golasa spróbuj potestować te nieszczęsne analogi.
Opublikowano 16 maja 20177 l Masz analog do wymiany, miałem to samo, samemu zwykłą lutownicą będzie ciężko. Kup nowy analog na allegro i daj jakiemuś kolesiowi co naprawia elektronikę. tylko licz się z tym że taki analog jak dużo grasz nie wytrzyma dłużej jak pół roku i będzie to samo, a nawet gorzej Edytowane 16 maja 20177 l przez Figuś
Opublikowano 16 maja 20177 l Właśnie tak przed momentem zrobiłem i... wygląda, że wszystko jest ok. Zamówię nowy analog na allegro...Ale też zastanawia mnie co ma plastik to całego mechanizmu...
Opublikowano 16 maja 20177 l Ogólnie dla mnie jakość wykonania tego pada to jest tragedia, spore problemy z Nim od czasu do czasu są, płacisz 250 zł za niego i tak buble się trafiają, a czasem i na dobre trafisz, no tak te DS4 mają.
Opublikowano 16 maja 20177 l Sprężone powietrze, patyczkami do uszu jak masz ipa (alkohol izopropylowy, ma zastosowanie do czyszczenia pasty procesorów, płyt cd czy czytniki audio) jest bezpieczny i wystarczająco mi to pomogło uporać się z tym upierdliwym problemem analogów ;) P.S. Nie zawsze używałem tego IPA, bo czasem mi się nie chciało tylko powietrzem przeczyściłem. Edytowane 16 maja 20177 l przez Faka
Opublikowano 18 maja 20177 l zrobiłem dziś podmiankę analogów z DS4 i pada od one'a - identyczna średnica, całe 'grzyby' idealnie pasująpotrzeby jest najprostszy mały śrubokręt, coś cienkiego i twardego z plastiku - żeby odpiąć zatrzaski i ew. szczypce do opięcia taśm od panelu dotykowego i gniazda USB ...no i trochę cierpliwościprzed:w trakcie: tj DS4 v2, pod baterią tylko jedna śruba, chociaż wydaje mi się że w 1. wydaniu pada jest ich więcejpo: oryginalne grzyby nie są straszne, ale te od łana zdecydowanie lepiej się sprawdzają,są trochę wyższe, imo lepiej wyprofilowane i po prostu paluchy z nich nie spadają fajna modyfikacja i niedroga, koszt to około 20zł z przesyłką :) Edytowane 18 maja 20177 l przez II Noxx II
Opublikowano 18 maja 20177 l w trakcie: tj DS4 v2, pod baterią tylko jedna śruba, chociaż wydaje mi się że w 1. wydaniu pada jest ich więcej W V1 jest jedna - potwierdzone info (już 10 raz rozkręcałem) Zastanawia mnie czemu bez analoga mechanizm działa dobrze, a z grzybkiem ma jakiś problem... - odnośnie mojego (nadal aktualnego problemu)
Opublikowano 8 czerwca 20177 l Od jakiegoś czasu pad mi wariuje. Siedzę może 2,5 m od konsoli a on traci zasięg i przez to nie da się grać, bo np. konsola rozpoznaje, że jedna czy druga gałka jest wychylona. Jeśli się zbliżę o metr jest poprawa, ale nie zawsze. Czasem w ogóle potrafi się wyłączyć. Na początku myślałem, że to w jednej grze się dzieje, ale jednak nie. Widziałem na forach, że nie tylko ja mam ten problem, ale rozwiązania nie widziałem. Coś się da z tym zrobić czy trzeba reklamować do Sony?
Opublikowano 20 czerwca 20177 l Dualshock 4 2.0 od Prosiaka mi nawala... :( L2 jest mapowany na wychylenie lewej gałki do przodu Czytam i czytam i wychodzi na to że serwis mnie czeka xD Pierwszy pad w Playstation który mi nawalił (a przerobiłem każdą konsolę Sony).
Opublikowano 20 czerwca 20177 l Co? Chcesz powiedzieć, że teraz L2 odpowiada za lewą gałkę pada? XD Porażka te pady :/
Opublikowano 20 czerwca 20177 l Robi to co L2 robi plus np. w Killing Floor porusza postać do przodu. W Nier to samo. W menu konsoli też :/ Resety, parowanie, po kablu - bez zmian. Jutro dzwonię i serwis gwarancyjny.
Opublikowano 20 czerwca 20177 l No to niezła beka z tego pada, z czymś takim to się jeszcze nie spotkałem, ba nawet takiego problemu nie znałem, pierwszy słyszę :/
Opublikowano 20 czerwca 20177 l Przegooglowałem temat i sporo tego jest na sieci - nawet filmik na YT znalazłem z tym problemem tylko tam gościowi R2 powodował ruch :D