Faka 3 990 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 Te pady w ręku dobrze się trzymają, ale wykonanie i jak cała reszta pozostaje wiele do życzenia, R2 za ruch XD Cytuj
iks 80 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 Mam problem z padem od update 4.5, siedzę jakieś 2,5m od konsoli i wtedy wszystko jest ok, ale jakiekolwiek przesunięcie się w jedną lub drugą stronę powoduje że pad traci zasięg. Tak samo jak postawię coś na stoliku pomiędzy mną a konsolą pad głupieje, przed 4.5 nigdy nie miałem takiego problemu. Nie jest to jakiś wielki problem bo nie wiercę się na co 5 sekund, ale mimo wszystko ciekawy jestem czy ktoś ma podobne objawy. Cytuj
Faka 3 990 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 (edytowane) Zrób hard reset tego pada lub podłącz przez kabel i zobaczysz czy będzie dobrze (o ile nie będziesz tracił zasięgu). Jeśli tak to może wina leży po stronie baterii albo bt? Edytowane 21 czerwca 2017 przez Faka Cytuj
iks 80 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 Mam 3 pady i w każdym to samo, mam również 2 zestawy słuchawek BT i ten sam problem, muszę dongle na przedłużce USB podłączać bo inaczej głowy o centymetr nie mogę przesunąć :) Dziwne bo problemy zaczęły się dziać zaraz po aktualizacji 4.5, a dzień wcześniej było idealnie, możliwe że to zbieg okoliczności i BT w konsoli siada. Cytuj
Faka 3 990 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 (edytowane) A spróbuj zrobić przywracanie bazy konsoli w safe mode. Tutaj masz poradnik jak zrobić: http://www.pssite.com/poradniki/1553/poradnik-podstawy-serwisowania-ps4.html Edytowane 21 czerwca 2017 przez Faka 1 Cytuj
iks 80 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 To resetuje tylko ustawienia czy wszystko co mam na dysku poleci? Cytuj
Faka 3 990 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 (edytowane) To tylko robi porządek i przy okazji naprawia, może coś temu zaradzi, nic nie kasuje z dysku, tylko skanuje i odbudowuje od nowa tą samą bazę danych, może coś ten firmware pierdzielnął stąd wpadłem na pomysł odbudowy bazy :) Edytowane 21 czerwca 2017 przez Faka 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 21 czerwca 2017 Opublikowano 21 czerwca 2017 Mam problem z padem od update 4.5, siedzę jakieś 2,5m od konsoli i wtedy wszystko jest ok, ale jakiekolwiek przesunięcie się w jedną lub drugą stronę powoduje że pad traci zasięg. Tak samo jak postawię coś na stoliku pomiędzy mną a konsolą pad głupieje, przed 4.5 nigdy nie miałem takiego problemu. Nie jest to jakiś wielki problem bo nie wiercę się na co 5 sekund, ale mimo wszystko ciekawy jestem czy ktoś ma podobne objawy. Problemem jest ciulowa antena i modul wifi w konsoli, jakikolwiek sygnal bt lub wifi w poblizu potrafi zaklocic odbior sygnalu z DS4 i powoduje laga lub totalne rozlaczenie pada. Jedyne co mozesz zrobic to wyeliminoac w/w zaklocenia z urzadzen znajdujacych sie w pobilzu. Niektorym pomaga tez rozkrecenie konsoli i sprawdzenie czy antenka bt sie nie odpiela. U mnie nic nie pomagalo, wystarczylo zaslonic pada np noga albo poduszka i potrafil sie rozlaczyc.Problem wracal az wymienilem konsole na pro. Cytuj
iks 80 Opublikowano 22 czerwca 2017 Opublikowano 22 czerwca 2017 Zrobiłem przywracanie bazy i dalej to samo, widocznie musze z tym żyć. Niedługo kupuję Prosiaka, mam nadzieję że będzie lepiej. Cytuj
Faka 3 990 Opublikowano 22 czerwca 2017 Opublikowano 22 czerwca 2017 A ściągnąłeś może dzisiaj nowego firmware? Weszła wersja 4.71, spróbować nie zaszkodzi. I przeczytaj post kolegi wyżej czy coś nie leży obok konsoli, co może przeszkadzać odbiór bt. Cytuj
iks 80 Opublikowano 22 czerwca 2017 Opublikowano 22 czerwca 2017 4.71 mam i to samo, ale pomyślałem że jak tylko wyszło 4.5 przerzuciłem wszystkie gry na dysk zewnętrzny. Przerzucę jutro jakąs grę na wbudowany dysk, odłączę i zobaczę czy będzie różnica. Cytuj
Les777 124 Opublikowano 26 czerwca 2017 Opublikowano 26 czerwca 2017 U mnie konsola od początku stoi w tym samym miejscu za telewizorem (jakieś dwa lata), a pad zaczął wariować jakoś dwa miesiące temu. Nowa aktualizacja nie pomogła Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Panowie to nie kwestie softu tylko modulu w konsoli, ja mam nowa konsole i te same pady ktore swirowaly ze starym modelem pieknie dzialaja. Problem jest znany, w necie mozna o tym poczytac szerzej. Wystarczy ze sasiad wam odpali router wifi na kanale ktory bedzie sie gryzl z bluetoothem w konsoli i zasieg masakrycznie spada. Sony dalo doopy niemilosiernie z tymi padami na tej generacji Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 Ja mam za to podobny problem jaki miałem z DS3 - przyciski mi wariują, same się aktywują, albo wcale nie reagują (wszystkie, również gałki). Tylko jak gram w Horizon ten problem występuje, w Wipeout Omega Collection nic takiego się nie dzieje. Resetowałem go już, bazę danych w PS4 też przywracałem, nic to nie dało. Jeszcze żeby było ciekawiej, to mam wyłączoną opcję automatycznego wyłączania pada, a jednak jak go zostawiłem na kilkanaście minut to i tak się wyłączył (bateria prawie pełna), leżąc niecałe 2 metry od konsoli. Pad nadaje się na serwis/wymianę (jest na gwarancji)? Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 imo wyłączył się, bo zerwał połączenie z konsolą...Sony upiera się od nastu lat, że będzie robiło akcesoria na bluetooth - życzę im powodzenia Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 (edytowane) Właśnie przed sekundą wyłączył się sam podczas grania - bateria do połowy, odległość ~2m od konsoli, żenada. Nie wiem tylko, czy to pad zdycha, czy coś z firmware pochrzanili, no cóż, pożyczę innego pada i sprawdzę. Z innymi grami też potestuję tego, bo wydaje mi się, że przy Wipeoucie nic się nie dzieje. A to samoczynne działanie przycisków albo brak ich działania też może być efektem zrywania połączenia? Teraz ciągle to się dzieje i już mam dosyć :/ Edytowane 29 czerwca 2017 przez Czimeq Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 Ja też tak miałem nieraz wcześniej, PS4 PRO, po ostatnim update problem zniknął odpukać PUK PUK możesz spróbować zrestartować pada z tyłu mały otwór - szpilka i podłaczyć na nowo po USB Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 30 czerwca 2017 Opublikowano 30 czerwca 2017 Poczytałem trochę w necie (np tutaj: https://www.reddit.com/r/PS4/comments/6fraet/dualshock_4_lagging_and_disconnecting/ - mi też lagował) i skojarzyłem, że problemy zaczęły się, gdy kupiłem i podłączyłem nowego pendrive'a (ADATA 16GB, USB 3.0). Odłączyłem pena, zresetowałem pada i konsolę i na razie padzik działa bez zarzutów. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 lipca 2017 Opublikowano 5 lipca 2017 Dualshock 4 2.0 od Prosiaka mi nawala... :( L2 jest mapowany na wychylenie lewej gałki do przodu Czytam i czytam i wychodzi na to że serwis mnie czeka xD Pierwszy pad w Playstation który mi nawalił (a przerobiłem każdą konsolę Sony). Właśnie odebrałem nowiutkiego DS4 V2, wymiana trwała równe 2 tygodnie, wysłany na serwis 21 czerwca DPD dzisiaj wrócił inny UPS'em prosto z Francji. Imo serwis PlayStation bardzo spoko Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 5 lipca 2017 Opublikowano 5 lipca 2017 Dualshock 4 2.0 od Prosiaka mi nawala... :( L2 jest mapowany na wychylenie lewej gałki do przodu Czytam i czytam i wychodzi na to że serwis mnie czeka xD Pierwszy pad w Playstation który mi nawalił (a przerobiłem każdą konsolę Sony). Właśnie odebrałem nowiutkiego DS4 V2, wymiana trwała równe 2 tygodnie, wysłany na serwis 21 czerwca DPD dzisiaj wrócił inny UPS'em prosto z Francji. Imo serwis PlayStation bardzo spoko Mi przestał reagować raz DS3. Spakowałem swojego padzika i przysłali mi również z francji, nowiutki, do tego wyższy model. Koszt wysyłki zerowy. Kiedyś gdy miałem PS2 slim wyczytałem, że są wadliwe zasilacze w niektorych modelach (w moim również podobno notabene). Napisałem do Sony, że mój zasilacz według ich wytycznych powinien zostać wymieniony to w ciągu tygodnia dostałem paczuszkę z francji, a ówczesny zasilacz odesłałem wrzucając najzwyczajniej do skrzynki pocztowej na ich koszt. Serwis sony zawsze mnie zaskakiwał Cytuj
Les777 124 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 Sony wymienia wariujące Dualschocki? Chciałem rozpocząć procedurę wymiany przez net, ale trzeba podać numer seryjny, ale ta gówniana folijka z naklejki się odkleiła i SN się starł, no bo przecież akurat w tym miejscu trzyma się palce. Jest inny sposób zgłaszania? Cytuj
REZOK 1 020 Opublikowano 28 lipca 2017 Opublikowano 28 lipca 2017 (edytowane) Gdzie mogę obecnie kupić najtaniej nowego oryginalnego duala V2? http://xgamecenter.pl/ps4/pad-ps4-dualshock-4-ps4-nowy warto u nich brać v1? Edytowane 28 lipca 2017 przez REZOK Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 kojarzę, że tu ktoś kiedyś bawił się w wymianę baterii w DS4. Ktoś kojarzy jaka to była bateria? Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 13 września 2017 Opublikowano 13 września 2017 A ktoś z Was go ma, może miał okazję testować,jakieś opinie?? Przyłączam się do pytania. Moim zdaniem jedyna rozsądna alternatywa do komfortowego grania w fps-y na PS4... Trochę łopata, bo odpisuję na post z maja. Będę miał te 2 pady w przyszłym tygodniu na testy (3dni), więc opiszę swoje wrażenia z ich użytkowania. Mój DS4 od Pro już zaczyna pozwoli konać. Ten pad powinien maksymalnie kosztować ze 120zl.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi