Patricko 1 403 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Ktoś może kupował na tej aukcji?http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7822744706Bo trochę niska cena jak na Silvera V2, śmierdzi podróbką, ale może jest ok? Pytam bo może ktoś miał okazję kupować u tego gościa. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 258 negatywnych opinii w ostatnich 12 miesiącach, ja bym sobie darował 1 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 10 lutego 2019 Opublikowano 10 lutego 2019 W dniu 2.01.2019 o 16:47, jaro napisał: Na niemieckim Amazonie jest teraz promo na Raiju Tournament wychodzi lekko ponad 300zl, myślę że tyle można dać za tego pada, lepsze to niż docelowe 599zl u nas Dlaczego nie wszedłem tutaj na poczatku stycznia :X Cytuj
jaro 77 Opublikowano 10 lutego 2019 Opublikowano 10 lutego 2019 7 godzin temu, Starh napisał: Dlaczego nie wszedłem tutaj na poczatku stycznia :X no ja kupiłem i jestem zadowolony, poprzednio miałem pierwszego raiju Cytuj
Maczu 0 Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 Dzień dobry. Orientuje się ktoś czy jest możliwość aby po wymianie płyty głównej w padzie połączył się on od razu z konsolą po wciśnięciu przycisku PS bez parowania przy użyciu kabla? Pytanie czy ta "pamięć" jest innym elementem niż płyta główna. Oddałem ostatnio pada do serwisu i rzekomo wymienili płytę główną (miał być tylko analog, ale po wymianie analoga pad nie chciał się włączyć). Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 17 lutego 2019 Opublikowano 17 lutego 2019 Zauważyłem, że gdy trzymam na analogu przód moja postać zwalnia do marszu i tam dziwnie podbiega. Sprawdziłem na innym padzie i to nie jest efekt grzaźnięcia w śniegu itp tylko coś jest nie tak z analogiem. Czy ktoś z was wie czy taką usterkę się naprawia, czy tez pozostaje mi już tylko kupić nowy pad? Cytuj
grabipl 150 Opublikowano 17 lutego 2019 Opublikowano 17 lutego 2019 Miałem podobie, postać niby szła do przodu ale wolniej jakby blokując sie, akurat dawałem pady do naprawy i liczyłem sie z wymianą anaolga a o dziwo obeszło sie bez. Więc jest szansa, że masz tylko usyfionego analoga, ewnetualnie jakiś element gały blokuje sie i musisz poprawić go. Dodam jeszcze swój problem.. mam chyba problem z modułem bluetooth w konsoli(sprawdzone na 5 dualshockach), będąc już nawet tylko 1m od konsoli pad świruje(postać, kamera robi co chce a dźwięki ze słuchawek i micro podpiętych do pada gubi sie. Narazie ten problem ominąłem kupując razera, ale chyba trzeba rozejrzeć sie za serwisem Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 18 lutego 2019 Opublikowano 18 lutego 2019 Wrócę do swojego case'u. Serwin znaleziony online zaśpiewał mi 100pln za wymiane analoga. Z wysyłką to będzie jakieś 150pln. Czy to są normalne ceny za wylutowanie i wlutowanie analoga za 15pln (gdzie firma ma go pewnie za 1/3 ceny?). 50pln więcej i mam nowego pada, a jak nie spieprzę, to może sam przelatuję Analoga. Cytuj
grabipl 150 Opublikowano 18 lutego 2019 Opublikowano 18 lutego 2019 Równo koszą za takie drobnostki, sam koszt nowego analoga to chyba 60 zł Cytuj
Maczu 0 Opublikowano 18 lutego 2019 Opublikowano 18 lutego 2019 Godzinę temu, grabipl napisał: Równo koszą za takie drobnostki, sam koszt nowego analoga to chyba 60 zł W Poznaniu wymiana analoga 50zł, oryginal Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 19 lutego 2019 Opublikowano 19 lutego 2019 https://allegro.pl/oferta/alps-joystick-analog-ps4-dualshock-4-pad-gwarancja-7251499951 Rozumiem robociznę, ale bez przesady. Jeżeli koszty naprawy jednej cześci zbliżają sie do ceny całości to już to nie ma sensu. Jak mówiłem. kupie nowego, a starego spróbuje sam przelutować. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 19 lutego 2019 Opublikowano 19 lutego 2019 Mi też zepsuł się lewy analog, na początku tylko czasem przerywał podczas biegu, aktualnie podczas sekundy przerywa 20x, nie da się grać. Dzwoniłem do aimcontrollers, mam wysłać pada, naprawią. Podobno jest sporo zgłoszeń z tym analogiem, ktoś dał dupy. Cytuj
jaro 77 Opublikowano 19 lutego 2019 Opublikowano 19 lutego 2019 5 godzin temu, szczudel napisał: https://allegro.pl/oferta/alps-joystick-analog-ps4-dualshock-4-pad-gwarancja-7251499951 Rozumiem robociznę, ale bez przesady. Jeżeli koszty naprawy jednej cześci zbliżają sie do ceny całości to już to nie ma sensu. Jak mówiłem. kupie nowego, a starego spróbuje sam przelutować. trzeba mieć dobra lutownice, bo ciężko tego analoga wylutować, mi koleś który zajmuje się elektronika za przelutowanie tego analoga z allegro wziął 15zl Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 20 lutego 2019 Opublikowano 20 lutego 2019 Kupiłem drugiego pada. Ośmielony faktem redundancji pada postanowiłem rozkręcić starego. Jak to w takich przypadkach wygląda, rozkręciłem, dmuchnąłem, stwierdziłem, że nic nie ma co by mechanicznie go psuło, skręciłem i działa. Odpaliłem KH3 na kilka minut i już się nie blokował. Zobaczymy, jak to będzie z czasem. Zapasowy analog juz zamówiłem i najwyżej żona da elektronikowi z pracy przylutować. Swoją droga już wiem, jak pozbyć się światła z tyłu pada Zaskoczyło mnie, że tam tyle rzeczy na wciskane taśmy jest a nie na wtyki. Cytuj
Wredny 9 552 Opublikowano 21 lutego 2019 Opublikowano 21 lutego 2019 A ja zamordowałem mojego DS4 w zeszłym tygodniu Wpadł mi go garnka z zimną wodą (nie pytajcie...), więc szybko go wyciągnąłem, trochę się z niego wylało, parę razy trzepnąłem, żeby wyleciało więcej i w sumie wtedy jeszcze działał... Kumpel mówi, że ubiłem go w momencie, gdy położyłem na grzejniku... Wydawało się to takie logiczne, że należy osuszyć... Ech... został mi tylko jeden już... Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 21 lutego 2019 Opublikowano 21 lutego 2019 @WrednyCzemu położenie na kaloryferze go dobiło? Cytuj
Wredny 9 552 Opublikowano 21 lutego 2019 Opublikowano 21 lutego 2019 No nie wiem - baterię chyba uśmierciłem w ten sposób - po wysuszeniu już nie zaskoczył... Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 21 lutego 2019 Opublikowano 21 lutego 2019 Skąd kumpel może mieć pewność, że jakbyś nie suszył na grzejniku to by byla szansa, żeby ruszył? W sumie po takim nurkowaniu to bym pada rozkręcił i wyciągnął baterię, a potem położył na ręczniku, żeby sam wysechł. W takich chwilach człowiek nie myśli racjonalnie. Pamiętam jak kot mi się zeszczał na ps2 to głupi włączyłem ją, żeby zobaczyć czy działa i wtedy dopiero się przepaliła XD Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 21 lutego 2019 Opublikowano 21 lutego 2019 1 godzinę temu, Wredny napisał: Wpadł mi go garnka z zimną wodą (nie pytajcie...) Jak? Godzinę temu, Plugawy napisał: Skąd kumpel może mieć pewność, że jakbyś nie suszył na grzejniku to by byla szansa, żeby ruszył? Może stąd, że suszenie jakiejkolwiek elektroniki na kaloryferze to głupota. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 21 lutego 2019 Opublikowano 21 lutego 2019 Ja w takim wypadku wrzuciłbym pada do miski wypełnionej ryżem najlepiej rozkręconego. Uratowałem w ten sposób zalaną klawiaturę i telefon który wpadł do kibla 1 Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 22 lutego 2019 Opublikowano 22 lutego 2019 (edytowane) Zgadza się ryż wyciąga wilgoć jak wściekły. Podobno to najlepszy sposób na zalaną elektronikę. @Wredny jeśli myślisz, że to tylko bateria to możesz ją bardzo łatwo wymienić. Ona jest na wtyczce pod samą obudowa. Także 4 śrubki, 4 podważenia płaskim śrubokrętem i obędzie się bez serwisu. Owszem trochę zarysujesz obudowę (chyba, ze masz mały i ostry jak nóż płaski śrubokręt) ale jak masz dwa pady to możesz naprawdę bez żadnej wiedzy z llutowania sprawdzić czy tylko bateria padła. Jeśli tak to za 40-45 (z przesyłką) odzyskasz pada. Co do suszenia na grzejniku. Mocno woda wtedy paruje a to jest bardziej niezdrowe od przemoczenia. Z tego powodu jak kupujesz nową grę lub HW i przychodzisz z zimna do ciepła nie wkładasz jej od razu do konsoli/stacji. Edytowane 22 lutego 2019 przez szczudel Cytuj
rado 5 Opublikowano 28 lutego 2019 Opublikowano 28 lutego 2019 (edytowane) naprawa analoga bez lutowania: https://youtu.be/w0l1sntZ4rE UWAGA! ostroznie z tym białym elementem: https://youtu.be/4AkDIzKqmYY?t=20 powodzenia ps gdzie i po ile teraz najtaniej ds4 v2 nowe chodzą? Edytowane 28 lutego 2019 przez rado_PL Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 1 marca 2019 Opublikowano 1 marca 2019 Będę musiał spróbować przeczyścić dziś tego analoga bo wczoraj mi prawa gałka szfankowała, rozgladanie w prawo normalnie, w lewo w zwolnionym tempie się odwracała postać, tak jakby gałka była wychylona tylko do połowy. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 1 marca 2019 Opublikowano 1 marca 2019 Godzinę temu, creatinfreak napisał: szfankowała co ci ten fanek narobił? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi