danielskii 155 Opublikowano 30 października 2013 Opublikowano 30 października 2013 duza wolnosc w plywaniu? mozna jakos rozwijac statki/ sa w ogole do wyboru okrety ktore mamy? jest moze rozwoj kryjowek etc? Cytuj
Vigor 22 Opublikowano 30 października 2013 Opublikowano 30 października 2013 na razie plywalem tylko w ramach wprowadzenia i nie bylo szansy na zasmakowanie wolnosci zeglugi jaka to jest rzekomo glowna atrakcja tej gry. z tego co czytalem to statek jest jeden i w trakcie gry sie go apgrejduje. dzis pogram wiecej ale sam nie wiem, moze bede mial nastroj na batmana albo gta5. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 30 października 2013 Opublikowano 30 października 2013 Pewnie juz wszyscy widzieli na ppe.pl ale dam na wszelki wypadek Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 30 października 2013 Opublikowano 30 października 2013 Bardzo ciesza mnie te pozytywne opinie o AC IV. To pierwszy asasyn w tej generacji, ktorego nie wzialem na premiere, ale po trojce mimo faktu, ze jestem wielkim fanem, poczulem przesyt. Teraz w swietle tych opinii i poglosek, ze to najlepszy Assassin's Creed, po 10 kupuje na bank. Napewno na PS3 bo nie ma sie co spinac i czekac na PS4 zeby zagrac. Kiedys w przyszlosci z czystej ciekawosci i dla kilku nowinek technicznych, lepszej rozdzialki i 60 klatek, wykonam upgrade, ale AC IV to gra jeszcze current genowa i to rzuca sie w oczy. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 31 października 2013 Opublikowano 31 października 2013 Gamers currently without a Uplay Passport for Black Flag will be able to download one for free from Xbox Live or PlayStation Network. For those who have already purchased Uplay Passport for Black Flag, please contact your regional Ubisoft support. What’s more, Uplay Passport will not be a part of any future Ubisoft games. http://blog.ubi.com/assassins-creed-iv-black-flag-and-uplay-passport/ Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 1 listopada 2013 Opublikowano 1 listopada 2013 Szproty nie ma i od razu nikt nie gra w asasyna? Dochodzą mnie słuchy, że to najlepszy asasyn ever. To głos fanów, jedynie pierwsze dobre wrażenie, czy gra jest na serio taka dobra? Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 1 listopada 2013 Opublikowano 1 listopada 2013 Z tego co widziałem to klimat i bitwy morskie w czasie burzy urywają łeb z płucami. Reszta gameplayu to AC3 z małymi zmianami... Gdybym sie nie przejechał na zakupie AC3 to pewnie juz bym kupił ale mam uraz,może kiedyś. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 1 listopada 2013 Opublikowano 1 listopada 2013 Może jednak Black Flag jest w pewnym sensie przełomową odsłoną: Ubisoft rezygnuje z Uplay Passport - przepustek sieciowych w Assassin's Creed 4: Black Flag oraz wszystkich nadchodzących grach wydawcy. Przepustki sieciowe zostały zaimplementowane w Black Flag, i były wymagane, by otrzymać dostęp do trybu multiplayer oraz mini-gry „Flota Kenwaya” w kampanii dla jednego gracza. http://www.eurogamer.pl/articles/2013-11-01-ubisoft-rezygnuje-z-przepustek-sieciowych-w-assassins-creed-4 Nie wiem, czy opłaca mi się czekać z tym do zakupu PS4. Różnice są stricte kosmetyczne. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 1 listopada 2013 Opublikowano 1 listopada 2013 jak to chodzi na ps3? ostro leca klatki w dol wzorem ac3 i 17fps podczas starc w miastach? Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 1 listopada 2013 Opublikowano 1 listopada 2013 jak to chodzi na ps3? ostro leca klatki w dol wzorem ac3 i 17fps podczas starc w miastach? O wiele lepiej jest. W 3jce myslalem ze plyte polamie biegajac po bostonie. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 1 listopada 2013 Opublikowano 1 listopada 2013 Mam i gram od wczoraj powiem jedno trójkę łyka bez popity, nie wiem czemu ale wyczuwam tu rękę ludzi pracujących przy AC2! Solidna gra, zlepek wszystkich najlepszych cech każdej z części w całość plus dużo lepsze skradanie i poruszanie się po miastach etc Wszystko jest tak zaprojektowane, że po kilku godzianch biegania wyprawiamy prawdziwe cuda Niestety walka dalej stara się być lepsza ale słabo jej to idzie...choć zdarza się, że przewicnicy atakują nas a nie stoją i czekają na rozwój wydarzeń. Ogólnie wrażenie jak najbardziej na plus nie dość, że to AC to jeszcze w pirackich klimatach! Potwierdzam główny bohater daje radę! Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 1 listopada 2013 Opublikowano 1 listopada 2013 Sa w grze jakies ukryte wskazowki, gdzie rozgrywac sie bedzie akcja ACV? Cytuj
Tokugawa1982 95 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 Mam pytanie dotyczące odwzorowania zachowania żagli na wietrze , czy poruszają się ,dynamicznie nabierają wiatru ? Czy jest to tylko zachowanie umowne i żagle podczas sztormu są nadal oklapnięte ?Ile członków załogi krząta siępo pokładzie ? Wykonują jakieś prace ? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 Haha, jestem poje.banym nerdem. Wczoraj postanowilem ze nie czekam i biore AC4. Wybralem sie do sklepow i w Empiku za 219 - mowie nie ide znalezc za 199 bo nie bede kupowal za ponad 2 stowy. Euro - 219. Kuzwa. Ide do Saturna bo to ostatnie miejsce gdzie moge kupic w Europie Centralnej w Gliwicach - 249. No chyba ich poyebalo. Ale nizej jeden egzemplarz Skull Edition za 229. A niech tam, chociaz bede dobrze wygladac w mojej kolekcji Asasynow. Gram od poniedzialku jak wroce ze Wszystkich Swietych. Nie moge sie doczekac. Czulem przemeczenie mechanika i schematami i olewal wszystkie materialy przed premiera. Teraz kiedy tak sie wszyscy zachwycaja gra postanowilem poogladac kilka filmikow z gry i cisnienie wzroslo. Jestem niewolnikiem Assassins Creed. I mimo ze to seria bardzo odtworcza to nie moge sie oprzec. Kolejny rok z rzedu... Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 (edytowane) Mam pytanie dotyczące odwzorowania zachowania żagli na wietrze , czy poruszają się ,dynamicznie nabierają wiatru ? Czy jest to tylko zachowanie umowne i żagle podczas sztormu są nadal oklapnięte ? Ile członków załogi krząta siępo pokładzie ? Wykonują jakieś prace ? Zachowanie zagli jest w miare wiernie odwzorowane. Np. Kiedy jest sztorm i plyniesz pod wiatr, zagle wypycha do tylu. W zaleznosci tez od ktorej strony jest wiatr, bezan zawsze ladnie zmienia polozenie. Ok. 20 czlonkow zalogi, niektorzy cos tam przy masztach majstruja, 2 stoi po obu stronach burt i wypatruja (jak cos zobacza krzycza), reszta przy armatach etc. Mozna tez Szanty wlaczac, swietnie jest to zrealizowane. Bezwarunkowo najlepszy asasyn i gra o piratach . Edytowane 2 listopada 2013 przez Bansai Cytuj
Tokugawa1982 95 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 Mam pytanie dotyczące odwzorowania zachowania żagli na wietrze , czy poruszają się ,dynamicznie nabierają wiatru ? Czy jest to tylko zachowanie umowne i żagle podczas sztormu są nadal oklapnięte ? Ile członków załogi krząta siępo pokładzie ? Wykonują jakieś prace ? Zachowanie zagli jest w miare wiernie odwzorowane. Np. Kiedy jest sztorm i plyniesz pod wiatr, zagle wypycha do tylu. W zaleznosci tez od ktorej strony jest wiatr, bezan zawsze ladnie zmienia polozenie. Ok. 20 czlonkow zalogi, niektorzy cos tam przy masztach majstruja, 2 stoi po obu stronach burt i wypatruja (jak cos zobacza krzycza), reszta przy armatach etc. Mozna tez Szanty wlaczac, swietnie jest to zrealizowane. Bezwarunkowo najlepszy asasyn i gra o piratach . Po tym info wpisuję AC IV na listę priorytetów. Dzięki Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 gram na kolcku i coz moge powiedziec. najlepszy ac od czasow 2jki jak na razie. Cytuj
lothronik 254 Opublikowano 4 listopada 2013 Opublikowano 4 listopada 2013 (edytowane) Sa w grze jakies ukryte wskazowki, gdzie rozgrywac sie bedzie akcja ACV? Taki bezpośrednich wskazówek raczej nie ma (a przynajmniej ja ich nie wyłapałem ), ale w grze znajduje się sporo nawiązań do poprzednich części i trochę informacji o serii w ogóle. Np. można zapoznać się z kilkoma wiadomościami, w których zarząd Abstergo zastanawia się, w jakim okresie historycznym ulokować następną - po pirackich przygodach Edwarda Kenweya - grę. Zrobiłem kilka fotek - wrzucam w spoiler, żeby nie śmiecić, ale nie zdradzają one nic z fabuły Black Flag. Edytowane 4 listopada 2013 przez lothronik Cytuj
sprutus 3 Opublikowano 5 listopada 2013 Opublikowano 5 listopada 2013 po 4h gry stwierdzam,że jest to najsmaczniej odgrzany kotlet tego roku Jak ja lubie to ,ze w trakcie drogi do głównego celu misji zawsze jest cos co mnie od niego odciagnie Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 5 listopada 2013 Opublikowano 5 listopada 2013 Najlepszy Assassins Creed od czasow AC II. Czy najlepszy Asasyn? Nie wiem jeszcze, mam mnostwo grania przed soba. Trudno od punktu A do punktu B, ktory sobie ustalimy doplynac, bo jest mnostwo rozpraszaczy. Poszukiwanie skarbow z mapa jak w RDR jest kapitalne Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 5 listopada 2013 Opublikowano 5 listopada 2013 od ktorego aktu jest tak mniej wiecej pelna swoboda. w sensie ze moge zaczac plywac wszedzie zdobywac skarby rozbudowywac etc! Cytuj
sprutus 3 Opublikowano 6 listopada 2013 Opublikowano 6 listopada 2013 ja narazie rozpoczołem 4rozdział ,i jeszcze wszystkiego robic nie moge,ale myśle,że juz niedaleko,choc szukanie skarbów z map wpada już wcześniej Cytuj
saptis 620 Opublikowano 6 listopada 2013 Opublikowano 6 listopada 2013 No i co - dobry ten nowy asasin czy tez tak mulowato sie zaczyna jak trojka ? Cytuj
sprutus 3 Opublikowano 6 listopada 2013 Opublikowano 6 listopada 2013 w porównaniu do trojki ktora sie rozkrecała i rozkrecała tu sie coś dzieje,ale na rollercoster z CODa nie licz:) Jak juz ktos pisał gra zawiera wszystkie fajne patenty z serii plus kilka nowosci Ogolnie nawet nie chciałem brac,miał byc nowy Gacek, ale po przeczytaniu kilku recenzji musiałem narecznie sprawdzic czy jest tak dobrze i o dziwo nie jestem roszczarowany,a gra ledwie liznieta ok.7h gry fabularnie poczatek 4rozdziału,gdzie jeden rozdział to kilka misji,ale co po chwile łapie sie na tym coś odciaga od głównego celu podróży i to jest fajne. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 listopada 2013 Opublikowano 6 listopada 2013 ja nowego assasina napewno kupie ale dopiero za jakiś czas bo obecnie mam nadmiar gier do grania ale jedna rzecz mnie ciekawi - co sie dzieje z animusem i wątkami w terazniejszości? w AC3 pewne wątki sie zakonczyly, i ciekawi mnie w jaki sposób teraz wpychają animusa do rozgrywki (osobiscie od dawna mowilem że cieszył bym sie gdyby zrezygnowali z tego i zrobili gre 100% w przeszłości) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi