Skocz do zawartości

Newsy, newsiki PC

django

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Pewnie wielu o tym nie wiedzialo, sam dowiedzialem sie przez przypadek i niezle zapowiadajaca gierka przeszla by mi kolo nosa. Mianowicie to Darkest Dungeon. z gatunkku dungeon crawlerow. Wyglada smakowicie, polecam obczaic film na  yt trwajacy jakies 55 min. gra niezle rozbudowana jezeli chodzi o statytyki postaci i ogolnie druzyne. Ja sie zajaralem ;)

Aha, gra ma miec premiere w ten wtorek na steam, ps4 i vita ma dostac pozniej swoje wersje.

Edytowane przez genjuro
Opublikowano (edytowane)

Na steamie od kilku dni jest dostępna za(pipi)ista platformówka Castle In The Darkness Mnóstwo sekretów do odkrycia,grafika 2D i nawiązania do klasyków z ery 8 bitów i nietylko.

16289874899_24758c73fa_b.jpg

Komnata z gry chyba pod savepoint z Castlevani SOTN

Edytowane przez pic3k
Opublikowano (edytowane)
Panowie dobra wiadomość dla nas co do Lost Ark   :D

Wygląda na to, że nie będzie to only korea giera i twórcy szukają innego modelu niż pay to win, co jest bardzo optymistyczne.

http://www.worldsfactory.net/2015/02/17/lost-ark-considered-western-launch 

Edytowane przez Dr.Czekolada
Opublikowano

Też bym bardzo chętnie to ograł. IMO w tym roku nie ma się co spodziewać, pewnie najpierw skupią się na swoim rynku, sprawdzą czy hajsy się zgadzają a potem zaatakują zachód. 

IMO Black Desert > Lost Ark, no ale to i tak 2 zupełnie inne gry.

Opublikowano

Widziałem trochę reklam tej gierki w metrze i na busach, więc pewnie w PCBangach jest. Tylko jeśli to uciążliwe pay to win to się pewnie odbije od tego strasznie szybko.

Obczaję to Black Desert bo może akurat będzie gierka dla mnie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

http://www.eurogamer.net/articles/2015-03-06-the-next-magic-the-gathering-video-game-is-free-to-play

Wizards of the Coast zapowiedzieli karciankę Magic Duels: Origins. Premiera: lipiec 2015. Platformy: PC, Xbox One i IOS. Sama gra ma pójść w ślady modelu dystrybucji wprowadzonego w Hearthstone i oferować prawdziwy deck builder zamiast tego syfu z Duels of the Planeswalkers. Dodatkowo pojawi się świetny tryb 2vs2 czyli Two-Headed Giant, w którym gracze dzielą ze sobą pulę życia. Jak to wypali to Hearthstone dostanie bardzo mocnego konkurenta, który od lat ma ugruntowaną pozycją lidera na rynku karcianek kolekcjonerskich.

Opublikowano

Świetnie to wygląda.Mam nadzieję,że uda im się zebrać wymaganą kwotę bo im więcej gierek w 2D tak dobrze zrobionych tym lepiej. Widać mocną inspirację Dragon's Crown ale to dobrze bo jak się wzorować to na najlepszych.

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

14 lipca EA zamyka serwery do swoich gier f2p: BF Heroes, BF Play4Free, Need for Speed World oraz FIFA World (smuteczek, bo grałem w "kichę").

Milo wspominam Battlefield Heroes, kiedys duzo sie w to gralo (nawet jest gdzies temat na forum).  Byla to fajna i smieszna gierka, niestety w pewnym momencie za bardzo zaczela isc w strone p2w. Na szczescie odpowiednio wczesniej zdazylem sie ewakuowac.

Widze na forum, ze masa gimbow placze, iz wydali oszczednosci calego zycia na ekwipunek a zle EA zamyka im gierke. Jakie to przykre. ;)

Edytowane przez kubicz