KOMODO 95 Opublikowano 29 października 2008 Opublikowano 29 października 2008 Po co jest ten wątek? Zapytaj forumowicza który go założył. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 29 października 2008 Opublikowano 29 października 2008 A padły tu jakieś sensowne pytania w ostatnim kwartale, poza wątkiem pirackim i moim wyrazem twarzy na fotach ? Ad rem: 1. Szkiełko przed twarzą tudzież błysk flesza nie powoduje u mnie automatycznego skrzywienia twarzy. Uśmiecham się jak mam ku temu powody. Nie każde zdjęcie musi nim być, nie czuję też ustawicznej potrzeby prezentowania światu swego - całkiem niezłego - uzębienia 2. Trzy pytania retoryczne do zadających dziwne pytania: - wolicie nasze relacje poparte autentycznymi fotkami z odwiedzanych miejsc/spotykanych ludzi czy ściemy przepisywane z netu? - nie robicie fotek na wyjazdach ? nie wyjeżdżacie? wyrazy współczucia... - czytając uwagi pod swoim adresem, odnoszę wrażenie (poza czysto ludzką zawiścią) że tylko ja jeżdżę na zagraniczne prezentacje. Jeżeli komuś brakuje stron/fotek w numerach, gdzie prezentują się Koso, Kali, HIV, Mazzi czy Dżujo, to chętnie udostępnię fotokopie... A teraz wróćmy do tematu btw - uprzedzając kilka kolejnych pytań: buty 44, kołnierzyk 41, 183 cm. Cytuj
Shago 3 604 Opublikowano 29 października 2008 Opublikowano 29 października 2008 (edytowane) Hah, po moim poscie odezwalo sie AZ dwoch zgredow . Jestem z siebie dumny hehe... No to ja zadam pytanie: Ile np. Tobie Butcher zajmuje napisanie artykulu do "Okiem maniaka" ??. Czy to jest tak, ze lezysz sobie na lozku i Ci przychodzi zlota mysl ??. Czy na szybko, bo trzeba cos napisac ??. Tak samo z recenzjami do gier, np. recka Kosa PES'a 09 w postaci grzchow glownych .Ciekawi mnie to, no bo czasem teksty wam wychodza naprawde perelki Edytowane 29 października 2008 przez Shagohad Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 30 października 2008 Opublikowano 30 października 2008 (edytowane) Co do pisania recek czy felietonów nie ma reguły - przynajmniej u mnie. Czasami powstaje w odcinkach kilka dni, czasami kilka godzin - jak są sprzyjające warunki życiowe A grupa krwi? Sam nie wiem... Edytowane 30 października 2008 przez Butcher Cytuj
NakedSnake15 0 Opublikowano 2 listopada 2008 Opublikowano 2 listopada 2008 (edytowane) Jaka była przez Was Zg(Red.)'ów najbardziej oczekiwana gra??? np. GTA 4 itp. PS jak było juz takie pytanie to sorry. Edytowane 2 listopada 2008 przez NakedSnake15 Cytuj
KOMODO 95 Opublikowano 2 listopada 2008 Opublikowano 2 listopada 2008 Wazne sa tylko te gry ktorych jeszcze nie znamy turu-ru-ru-ru! Cytuj
Fiol 0 Opublikowano 17 listopada 2008 Opublikowano 17 listopada 2008 Witam, mam właściwie nie pytanie a prośbę ale piszę w tym temacie bo wolę ją skierować do Zg(red.)ów niż graczy ogółem. Jestem studentem czwartego roku i kilka godzin temu usłyszałem dobrą nowinę od mojego przyszłego promotora. Otóż zaakceptował on wstępnie tematykę (jeszcze nie temat - nad tym trzeba popracować) mojej pracy magisterskiej. Koncepcja jest taka, żeby stworzyć pracę analizującą gry wideo (komputerowe też) pod względem ich miejsca w szeroko pojmowanym kontekście kulturowym (chodzi o wykazanie ich związku z literaturą, filmem, teatrem, muzyką itp.). Wykazać ewolucję - od prostych zabaw psycho-ruchowych w stylu ponga po obecne złożone sfabularyzowane produkcje i przez to spróbować odpowiedzieć na pytanie - czy jest to medium mające taki sam potencjał jako nośnik pewnego przekazu kulturowego jak każde inne. Oczywiście koncepcja też może ulec zmianie (po to między innymi szukam kontaktu z redakcją, żeby usłyszeć Wasze opinie). Jeżeli zdecydujecie się w jakiś sposób pomóc przy tworzeniu pracy oczywiście zostanie to w niej poświadczone na różne sposoby - nie tylko w podziękowaniach:) Potrzebna mi jest (w zasadzie już bo promotor nie jest przekonany co do tematyki i muszę go jeszcze "urobić" - pokazać, że gry to nie tylko skakanie i zbieranie monet) lista tytułów, dysponuję wstępną swoją ale chcę usłyszeć zdanie specjalistów. Posiadam PS2, PS3, DS-a i komputer, miałem PSX-a. Przygodę z grami zaczynałem od Commodore 64, przez Amigę 500 i wschodnioeuropejskie odpowiedniki wynalazków Ninny doszedłem do tych współczesnych. Chodzi mi o tytuły które odnoszą się do jakiegoś innego medium z poza świata gier - wszelkie ocieranie przez różnego rodzaju mitologie, literaturę, sztukę jako taką lub po prostu "literackość" czy "artyzm" samej gry. Ja mogę wymienić takie tytuły jak: Diuny (bo tak!), ICO, Shadow of the Colossus, MGS-y, produkcje Square, wszelkiego rodzaju point & clicki, tego typu rzeczy. Aha, nie zrozumcie mnie źle, nie chodzi mi o ślepą obronę bądź agitację tylko spojrzenie w miarę obiektywne, bo nazwanie postaci Dante a jej brata Virgil nie stanowi jeszcze konkurencji dla "Boskiej komedii" na polu treści a pacyfistyczny manifest czy popkulturowe odniesienia MGS-ów wcale nie muszą zostać uznane za "głębokie" (ale co to właściwie znaczy "głębokie"). Przydługie to wyszło, mam nadzieję, że nie wkurzam moderatorów:) Czekam na odpowiedź. Cytuj
koso 114 Opublikowano 17 listopada 2008 Opublikowano 17 listopada 2008 Fiol, polecam "Lekturę Gracza" w kilku numerach PE z bieżącego roku - recenzowałem najciekawsze książki, które w dużej części dotykają tematyki o której piszesz Cytuj
Fiol 0 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 Czytałem - na pewno się przyda (wazelinka to podstawa:), chodzi mi na chwilę obecną o jakąś listę tytułów, o których będę mógł znaleźć info w sieci, a w które nie grałem. Szczególnie np. o tytuły wydawane tylko w Japonii lub Stanach, albo nawet z naszego rynku - zawsze się znajdzie coś w co nie grałem/nie czytałem o tym albo na co nie wpadłem. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 Nie wiem czy już ktoś zadawał to pytanie (ani nie wiem czy ktoś odpowie), ale zapytam : Czy Butcher KIEDYKOLWIEK uśmiechnął się do zdjęcia? PE nr 119 strona 52 usmiechniety Butcher. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 Czytałem - na pewno się przyda (wazelinka to podstawa:), chodzi mi na chwilę obecną o jakąś listę tytułów, o których będę mógł znaleźć info w sieci, a w które nie grałem. Szczególnie np. o tytuły wydawane tylko w Japonii lub Stanach, albo nawet z naszego rynku - zawsze się znajdzie coś w co nie grałem/nie czytałem o tym albo na co nie wpadłem. Moze okami? W gre nie gralem, ale nawiazuje do japonkich legend, wiec moze styknie Cytuj
Fiol 0 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 Jak na razie: stare point&clicki (nowe zresztą tez), Diuny, Metal Geary, produkcje Square, Okami właśnie jak najbardziej, Shadow of the Colossus, ICO, Fahrenheit, Hotel Dusk, Blade Runner (point & click ale traktuje go osobno), GTA, pierwszy Tomb Raider (za zapoczątkowanie pewnej jakości, sposobu przedstawiania i mniej lub bardziej udane odwołania do mitów), Sanitarium (znowu point & click:), Silent Hill, Wiedźmin (nie jestem fanem tej gry ale związek z literaturą niezaprzeczalny), Little Big Planet (nowa jakość w oldschoolowej formie pobudzająca wyobraźnie), potrzebne mi są jeszcze tytuły, które stanowią swego rodzaju ciekawostki, gdzieś z boku głównego nurtu - nie znam ich bo do tego czasu grałem tylko w rzeczy które były stosunkowo łatwo dostępne, grzebię ciągle w necie i już trochę tego jest ale again - wszelkie sugestie mile widziane. Cytuj
NakedSnake15 0 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Wiecie Zg(red.)'dy że jesteście nawet na Wikipedii? http://pl.wikipedia.org/wiki/PSX_Extreme Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 czy będzie jeszcze kiedyś EP? Cytuj
Ewcikson 1 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 (edytowane) czy będzie jeszcze kiedyś EP? Fiol zawsze mozesz poleciec po tematyce dzieciecej i literaturze dzieciecej.. np Alice in wonderland kreskowki disneya basnie i legendy... ukazane w grach to niezaprzeczalna czesc kultury growej do tego wszystkie gry strategiczno historyczne- wchodza w tematyke legend...z literatura popularna i piekna bedzie trudno dopasowac( no coz w koncu gry to pop kultura- sorks: zawsze mozesz sprobowac z manga i komiksem ) i Z gory przepraszam za off taki tem to lepiej w Hp puscic- sugeruje o przeniesienie tych postow o mgr do HP Edytowane 11 grudnia 2008 przez Ewcikson Cytuj
NakedSnake15 0 Opublikowano 19 grudnia 2008 Opublikowano 19 grudnia 2008 (edytowane) Pytanie kieruję do kosa . W aktualnym numerze PSX'a w kąciku sportowym czytałem że panowie z EA Sports wypuścili w listopadzie łatkę do FIFY 09 na PS3/Xbox360 która np. poprawiała przywilej korzyść gdzie po faulu sędzia puszczał grę, a jak była dogodna sytuacja to nagle ją przerywał itp. Chodzi mi o to, czy kupując FIFE 09 np. bratu pod choinkę to będą te łatki już w FIFIE? Czy jak np. kupię FIFE która już poleżała pare miechów na półce w sklepie i ją kupie i sie okaże ze ona jeszcze nie ma tej łatki o którą chodzi? Czym mam sie kierować przy zakupie gry żeby była już ta łatka? Wiesz o co mi chodzi Edytowane 19 grudnia 2008 przez NakedSnake15 Cytuj
Gość Opublikowano 19 grudnia 2008 Opublikowano 19 grudnia 2008 @NakedSnake15 To może ja odpowiem za Kosa i za pewnie każdego innego w miare zorientowanego forumowicza : Łatke będziesz mógł sobie zassać z Sieci przed pierwszym odpaleniem gry. Konsola sama Ci to zaproponuje. Tzn nie będziesz mógł zassać, tylko zapewne będziesz musiał jak to często jest Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 jaki jest miesieczny nakład pe? to chyba nie tajemnica 1 Cytuj
szymen 2 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 Hej Myszaq, kiedy w końcu będą kolejne odcinki "Opowieści Skrypty"?? Strasznie mi ich brakuje. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 Panowie redaktorzy, dochodzą do was PW ? bo wysłałem Sentielowi jednego, ale nie widze żeby on był w wysłanych wiadomościach. jak nie można, to jak inaczej sie z nim skontaktować? Cytuj
garam 0 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 Dlaczego Zax używa polskich nazw w tekstach o Falloucie 3 w kąciku RPG, skoro po polsku gra jeszcze nie wyszła ? Cytuj
django 549 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 gdzieś na forum było już wytłumaczenie - gdy pisał tekst nikt nie wiedział o obsuwie Cytuj
romakowie 0 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 (edytowane) Dlaczego Fallout 3 wersja PL na PS3, nie obsługuje trofeów. Czy egzemplarze spolonizowane w ogóle będą ich pozbawione ?. Mam tę wersję od wczoraj i żaden Path się nie instaluje . Pytam was bo może macie jakieś dojścia i wiecie kiedy będą. Bo nikt nigdzie o tym nie wspomina. Edytowane 14 marca 2009 przez romakowie Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 18 marca 2009 Opublikowano 18 marca 2009 Vice prezydent odpowiedzialny za marketing w firmie Bethesda potwierdził, że w chwili, gdy gra Fallout 3 trafi do sklepów, tytuł ten nie będzie obsługiwał trofeów na Playstation 3. W przyrodzie jednak nic nie ginie - na pocieszenie Pete Hines dodał, że nie widzi żadnych przeszkód, aby cechę tę wprowadzić w życie nieco później. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi