Perez 1 698 Opublikowano 5 marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 marca 2013 mam zablokowany shout, dlaczego? Jest jakiś komunikat czy cokolwiek? Nie widzę, żebyś miał jakąś indywidualną blokadę. Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 5 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2013 Po co w dziale RPG temat o W3 skoro nikt tam nie pisze, a w dziale o PS4 miałby kilka razy większe zainteresowanie. Nie lepiej dla optymalizacji działania forum zlikwidować połowę niepotrzebnych działów, do których zaglądają może ze 3 osoby na krzyż(Muzyka gracza, a istnienie tylu pierdoł w "Niezależnych" ma chyba poparcie rządu, że ciągle tyle tego istnieje). Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 5 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2013 Było już wiele razy pisane że za jakiś czas mają zrobić porządek z działami Odnośnik do komentarza
Perez 1 698 Opublikowano 5 marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 marca 2013 shout ok ale: - działa osadzanie - nie wiem jaki jest limit łamania linii ale spróbowałem 25 i przepuściło - wprowadźcie bufor 1min. na wiadomości, bo brak limitu to prosta droga do spamu - dobra by była opcja usunięcia własnej wiadomości - chciałem przetestować czy działa kilka innych rzeczy ale bym zaspamował całe okno :confused: no i jak zwykle - IPB nie lubi się z Presto i system dynamicznego cytowania nie kolejkuje natomiast osadzanie cytatów potrafi się "zawiesić" z poziomu szybkiej odpowiedzi i działa dopiero po przejściu na "więcej opcji" Flood 30 sekund. Długość wpisów - tu ciekawostka, w opcjach jest ograniczona wielkością w... kb . Łamanie linii to już oddzielna bajka - będę musiał to obadać. Usuwanie/edycja wiadomości - sprawdzę. Było już wiele razy pisane że za jakiś czas mają zrobić porządek z działami A, to już wiem, czego na górze nie dopisałem. Z samym forum, jak i tematem multiplatformowości chcemy poczekać na ewentualną zapowiedź X720 lub do przełomu maja/czerwca, tak żeby przed E3 było już wszystko ogarnięte. Po prostu nie wszystko naraz . Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 5 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2013 (edytowane) mam zablokowany shout, dlaczego? Jest jakiś komunikat czy cokolwiek? Nie widzę, żebyś miał jakąś indywidualną blokadę. po kliknieciu na zakladke na górze forum Edytowane 5 marca 2013 przez _Milan_ Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 5 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2013 Czy stary nieirytujący system cytowania powróci? Odnośnik do komentarza
Perez 1 698 Opublikowano 5 marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 marca 2013 Czy stary nieirytujący system cytowania powróci? Wątpliwe. Wiązałoby się to z grzebaniem w kodzie IPB, a tego nie chcę, bo znowu zrobi się śmietnik. na ppe co chwile jest "nieprawidłowe przekierowanie" Poczyściłeś cookies? Cache przeglądarki? Od weekendu, gdy przepięliśmy część danych na drugi serwer, nie było żadnej awarii, żadnych zgłoszeń, poza tymi bazującymi na starym problemie (przekierowania na ps3site.pl, pętla przekierowań na ppe.pl). Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 5 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2013 dało by się przywrócić ikonę "spoiler", żeby nie trzeba było wpisywać tego ręcznie ? ciągle zapominam, w którym miejscu wpisać ukośnik Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 5 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2013 A to była kiedyś ikonka ? Spoiler masz do wyboru w "Specjalne BBCode", a ukośnik wpisujesz w zamykającym. Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 6 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2013 Nie mogę zalogować się na komórce, stare hasło nie działa, nie resetowałem go jak był problem z wyciekiem. Da się naprawić cytowanie? Cytat zawsze wyskakuje na początku posta. Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 6 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2013 Ja też na początku nie ogarniałem cytatów. Najpierw coś napisz - potem cytujesz Nie mogę zalogować się na komórce, stare hasło nie działa, nie resetowałem go jak był problem z wyciekiem.Da się naprawić cytowanie? Cytat zawsze wyskakuje na początku posta. Potem znowu możesz pisać i zacytować np. coś innego. A to była kiedyś ikonka ? Spoiler masz do wyboru w "Specjalne BBCode", a ukośnik wpisujesz w zamykającym. Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 6 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2013 Ja się zawsze przełączam na widok BBCode jak robię coś z cytatami. Usunięcie tekstu z cytatu w zwyklym widoku zawsze kończy się niepowodzeniem (mówię o zaznaczeniu tekstu i delete). 1 Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 6 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2013 Jaka jest różnica między shoutem a statusami? Ja zawsze myślałem, że to po prawej to jest właśnie shout. Ale ja nigdy z tego nie korzystałem, to się nie znam. Odnośnik do komentarza
Perez 1 698 Opublikowano 6 marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 marca 2013 Shout przypominaj bardziej chat (chociaż IPB ma i tak oddzielną wtyczkę do chatu). W statusach możesz skomentować daną wypowiedź, w shoucie już niekoniecznie. Mnie shout przypominam poczciwego IRC-a . Natomiast odnośnie cytatów i tego typu modyfikacji - proszę tego nie uznawać za złą wolę, ale niespecjalnie jestem za grzebaniem w kodzie. Primo - można znowu coś uszkodzić, secundo - to oryginalny kod IPB, który przy kolejnej aktualizacji znowu wszystko nadpisze. Po prostu sugeruję się przyzwyczajać, bo i tak nie wiadomo, co IPB dalej wymyśli . Odnośnik do komentarza
Oldboy 984 Opublikowano 6 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2013 (edytowane) aha i poprosze o troche wieksze avatarki i troszke wiekszy limit KB na sygnatury (obecne sa rodem z modemów dial-upowych) jestem za, trochę to przedpotopowe Edytowane 6 marca 2013 przez Bushisan 2 Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 6 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2013 Forum mi zamula. Strony sie wolno scroluja. Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 6 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2013 (edytowane) Shoutbox- super sprawa, ale proszę, zmieńcie jedną opcję. Otóż wrzuciłem link do filmu na youtube i zamiast pokazać go jako link, shoutbox od razu konwertuje to na playera, co jest niepraktyczne i nie pasuje do takiego rozmiaru shouta. No i go po prostu psuje, rozjeżdża itd. Edytowane 6 marca 2013 przez Manga Ryu Odnośnik do komentarza
Perez 1 698 Opublikowano 6 marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 marca 2013 Z tym jest mały problem, bo ustawienie konwertujące link na player jest globalne. Jeśli się je wyłączy, to wtedy w zwykłych postach też będzie tylko link albo będzie trzeba bawić się w bardziej skomplikowane wstawianie filmików. W każdym razie temat znam, szukamy rozwiązania, czy da się to usunąć tylko z shouta. Odnośnik do komentarza
Colin 1 973 Opublikowano 6 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2013 jeśli nie to po prostu nie będziemy wklejać filmików na shouta i tyle. jeżeli jednak mimo wszystko będą się pojawiać, to będziemy je usuwać. od dzielenia się filmikami jest odpowiedni temat, a jak będzie akcja w stylu "weź obczaj to", to wtedy PW. Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 6 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2013 Filmiki na iOS smigają dzięki dzięki dzięki Odnośnik do komentarza
Perez 1 698 Opublikowano 7 marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 marca 2013 W ramach ogłoszenia parafialnego wielka prośba (wynikająca również z regulaminu): Uprzejmie proszę, zaktualizujcie swoje konta mailowe w profilach. Wiele osób ma konta, które założyło wieki temu, od tego czasu zmieniając maila, ale w ustawieniach konta wciąż są stare adresy. Prośba wynika choćby z prostego faktu, że jakiekolwiek wiadomości z forum czy np. opcja przypomnienia hasła, wymagają aktualnego adresu. Odnośnik do komentarza
Perez 1 698 Opublikowano 10 marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 marca 2013 Przepraszamy za tę awarię forum. Problemem okazała się wtyczka pokazująca najpopularniejsze tagi umieszczona w sidebarze. Obecnie jest wyłączona, jutro przywrócimy jej funkcjonowanie. Cała reszta jest OK. Jeśli znajdziecie jakiś błąd - proszę informować. Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 10 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2013 Silnik zle pokazuje ostrzeżenia. Mam 3 pkt, o które ciężko walczylem natomiast pokazuje pod nickiem tylko 1... Odnośnik do komentarza
Perez 1 698 Opublikowano 10 marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 marca 2013 System ostrzeżeń był przez pewien czas wadliwy. Dopiero marcowy audyt wykosił wszystkie babole, stąd masz 1 ostrzeżenie. Na życzenie mogę Ci ustawić 3 . Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 10 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2013 (edytowane) takie cos: jak ktoś nie ma otwartej przegladarki na caly ekran tylko na polowe ( tak jak ja) to informacje o ostrzezeniu uciekaja po za ekran Edytowane 12 marca 2013 przez Perez Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi