Skocz do zawartości

Silnik forum 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zaqair
Opublikowano (edytowane)

Do tego postu probowalem dac link z opcji share i link z gory. Oba wyskakuja jako sam link.

Edytowane przez Zaqair
Opublikowano

Forum chyba się znowu sypie, Tokar pisze, że mu wpisów w shoutboksie nie odświeża i ja miałem kilka razy to samo.

Do tego zauważyłem, że ze statusami coś nie tak jest. Ktoś wstawi status, są dwie odpowiedzi, ja coś piszę i moja wypowiedź pojawia się jako pierwsza, a nie trzecia. Oczywiście nie zawsze, ale raz na jakiś czas tak się stanie.

Opublikowano

Sprawdzimy, chociaż wbudowany tester e-mail potwierdza, że jest wszystko OK "To jest testowa wiadomość IP.Board. Jeśli ją otrzymałeś, oznacza to, że wszystko działa."

Zerknijcie w swoich ustawieniach, czy w ogóle macie włączone powiadomienia mailowe. 

Opublikowano (edytowane)

Caly czas mialem zaznaczone i nic.

Zaraz Ci wysle PM.

edit:
wysłaliśmy sobie privy i nikt z nas nie dostał maila. Mam zaptaszkowane wszystkie opcje z serii:

Prywatne wiadomości
Wyświetl informację, gdy otrzymam nową wiadomość (zostanie pokazana najnowsza)
Powiadom mnie, gdy otrzymam nową prywatną wiadomość    
Powiadom mnie o nowych odpowiedziach w prywatnych rozmowach    
Powiadom mnie, gdy zostanę zaproszony do prywatnej rozmowy

Edytowane przez _Red_
Opublikowano

Kończą się pomysły... Właśnie przetestowaliśmy PM w różnych opcjach i powiadomienie zawsze jest (fakt faktem często w spamie). Jeszcze coś się pokombinuje, ewentualnie spróbuj z innego maila jednorazowo (zmień w profilu), bo może to dostawca poczty jakoś wybitnie blokuje te nasze maile. 

Gość Kyo
Opublikowano

Możesz sprawdzić czy teraz może coś przyszło?

Gość Kyo
Opublikowano

Jedyne co zrobiłem to zaznaczyłem Wam powiadomienia na forum ponieważ z poziomu panelu nie były zaznaczone na Waszych kontach.

U mnie powiadomień na forum nawet nie da się odznaczyć. Prawdopodobnie to było przyczyną. Być może jest jakaś korelacja powiadomień na emaila z powiadomieniami na forum.

Opublikowano

Ej serio, co się z tym szałtboksem dzieje ? Nie wiem  w jakim stopniu problem występuje u innych, ale co najmniej 2 osoby poza mną też skarżyły się na nie ładowanie się wpisów. Problem występuje na chromie i firefoxie na kompie oraz na mobilnym chromie i dolphinie, więc nie jest to kwestia komputera ani przeglądarki. Zresztą oczywiście w międzyczasie czyściłem komputer i telefon, w tym wszystkie dane przeglądarek, żeby wykluczyć jakieś problem z cookies czy czymś takim.

Wczoraj to już w ogóle szałtboks w pewnym momencie zwariował, bo wyświetlał stronę wpisów z ok. 24h wcześniej, pomijając wpisy, które już wcześniej odświeżył.

Był jeszcze problemy ze statusami - moje komentarze wyświetlały się jako powielenie komentarza ostatniej osoby albo wskakiwały nie jako ostatni komentarz, tylko gdzieś pomiędzy poprzednie. Ale w tym temacie jest już akurat w porządku.

Gość Kyo
Opublikowano

Możesz sprawdzić czy teraz wszystko działa ok.? Pamiętasz może kto jeszcze się skarżył że coś nie tak działa?

Opublikowano (edytowane)

W dalszym ciągu nie odświeża, zeżarło wpis kermita z 8:51. Pół biedy, gdyby mi pokazywało wpisy po manualnym odświeżeniu, ale ja muszę w tym celu coś napisać. Denuncjuję iż użytkownicy zgłaszający podobne obiekcje to assasine i Mecenas vel darude sandstorm

Edytowane przez Tokar
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...