Skocz do zawartości

Lords of the Fallen

Gość Szprota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spamuje temat ale dziś właśnie skończyłem i nie żałuję wydanych pieniędzy. Gra do końca ciekawa i tak się rozpędziłem że zacząłem od razu new game plus. Niechcący zdobyłem achievement za zabicie bosa jego własną bronią;)   Heh minusem jest że new game plus jest łatwiutki. Idę przez grę jak nóż przez masło. W ciągu 35 min 3 bossów leży. 0 śmierci. Niestety balans new game plus do bani.     

Zakończenie gry zajęło mi 20 h. Było to najlepsze 20 h w tym roku zaraz obok dark souls 2.  Niestety w dark souls 2 spędziłem 120 h bo new game plus był za(pipi)isty tutaj raczej nie będę kontynuował a gier nie calakuje. Polecam grę z tym że zastrzeżenie na raz :) 

Opublikowano (edytowane)

Mnie tez gra wciagnela. Pod wzgledem technologicznym lekko niedomaga, nawet po patchu screen tearing jest widoczny, animacja lubi niezle chrupnac, a to przeciez 30 klatek. Wszystko wynagradza rozgrywka, ciekawi bosowie, walki z przeciwnikami.

Ps. W co ladujecie punkty doswiadczenia?

Edytowane przez easye
Opublikowano

Wczoraj skończyłem jako rogue, było troszeczkę trudniej. Expa jak grałem warriorem to głównie str/end i trochę w vitality, zrobił się z niego czołg nie do zatrzymania. Rogue to wszystkiego po trochu bo nakupowałem mu czarów. Tylko w luck ani jednego punktu nie wpakowałem.

Opublikowano (edytowane)

Ja również Luck pomijam. Strength i Vitality dobiłem do 20 i czuję, że wystarczy na razie, a jestem Warriorem w połowie gry dopiero. Teraz pakuję w Magic. Mam już na 15lvl i wszystkie czaru dostępne dla tego poziomu odblokowane i zrobiony upgrade. Będę kontynuował Magic z Endurance 50/50.

Jaką broń lubicie używać ? Mi najbardziej siadł Lost Pike (polesword).

Edytowane przez zimzvm
Opublikowano

miecz z tarczą  plus ciężka zbroja na zwykłych mobków na bossów dzida i lekka zbroja. PRzeszedłem grę warriorem i poza ostatnim bossem reszte łatwiej mi było rozwalić korzystając z szybkiej broni i masy uników. Mam wręcz wrażenie że tak developer tą grę skonstruował aby na bossach gibkość liczyła się bardziej od twardej skóry.

Opublikowano (edytowane)

Gram od paru dni i mam okolo 8h za soba. Poziom trudnosci wydawal mi sie dosyc wysoki - do momentu jak z malego mieczyka zadajacego male obrazenia ale szybko "przenioslem" sie na dwureczna bron. Teraz przecinam sie przez wszystko jak przez maslo. 4 boss padl w jakies 3-4 minuty bez najmniejszego problemu (po 0.7 zobrowki). Nie jest to minus bo gra i tak wymaga zrecznosci i mozgu. Mam nadzieje, ze do konca jeszcze sporo zostalo bo nie chcialbym rozstawac sie z Lords of the Fallen za szybko. Pierwsza gra na next gena, ktora daje porownywalnie duzo radosci do najlepszych gier z poprzedniej generacji. Pewnie, ze gra ma swoje wady (a ktora nie ma...) ale liczy sie caloksztalt - i jak dla mnie calosc daje mocno rade. Wracam do pakowanie postaci i ruszam dalej na kolejnego bossa.

Edytowane przez decoyed
Opublikowano

Swietna jest ta gra! Ktos narzekal tutaj na bactracking - kiedy on sie dokladnie zaczyna, bo jestem w Cytadeli, na liczniku mam juz troche godzin - chyba zblizam sie do konca i ani razu nie mialem uczucia, ze chodze ciagle po tych samych lokacjach.

Opublikowano

heh widzisz ten backtracking jest zauważalny dla tych co do Dark souls porównują grę.  Po prostu tak naprawdę lecisz w kółko po małej mapie nie ma urozmaicenia i wracasz się na koniec tam gdzie byłeś na początku.   W pewnym momencie brakuje nowych doznań wizualnych :)

Opublikowano (edytowane)

no to raptem na koniec, bo przez 10h to lokacje mimo wszystko sie zmieniaja.

EDIT: Ktos moze mi napisac jak sie rozwala sciany do tajnych przejsc ?

Edytowane przez easye
Opublikowano (edytowane)

Dzieki, a moglby ktos pomoc z dostaniem sie do niszczyciela ? Jestem juz w punkcie, gdzie rozdzielilem sie z Yetka i w dole widze bosa przywiazanego do lancuchow - rozumiem, ze mam sie dostac na 2 strone korytarza, ale nad przepascia nie daje rady przeskoczyc, a zadnej innej drogi nie widze...

(w tym momencie jestem)

Edytowane przez easye
Opublikowano (edytowane)

to nie boss w tych łańcuchach. Jak rozmawialiśmy na ps4 i dałeś mi swoją grę na chwilkę to nie skumałem. Musisz cofnąć się teraz do bosa na dziedzińcu i zabić go a dopiero potem pójdziesz na bosa w środku. W między  czasie robiąc tego side questa. Nie potrzebnie siedzisz w środku bo fabuły nie ruszysz dopóki bosa nie zabijesz tu masz linki do poradnika dobrego . Ty jesteś tu :  http://www.primagames.com/games/lords-fallen/walkthrough/lords-fallen-find-chamber-lies-beat-guardian

a chcesz zrobić to http://www.primagames.com/games/lords-fallen/walkthrough/lords-fallen-discover-secrets-chamber-lies-find-annihilator  

IDż PO KOLEI A WSZYSTKO ZROBISZ.

Yetki quest pociągnąłeś jak daleko się dało ale bez zabicia tamtego bossa na dziedzińcu gra dalej cię nie przepuści :)

Edytowane przez blantman
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

O lol - no rzeczywiscie wydawalo mi sie, ze Yetka powiedziala, ze moge zatrzymac sobie sztylet. Dzieki za pomoc, bym tam jeszcze godzine biegal bez sensu ! 

EDIT: Naprawde tak daleko jeszcze do konca ? Jezeli tak to byloby super, bo az smutno mi sie zrobilo, gdy pomyslalem, ze jestem pod koniec ^^

Edytowane przez easye
Opublikowano

Tzn ja po bosie tym na dziedzińcu zwiedzałem każdą lokacje i starałem się odkryć sekrety. Po bosie masz jeszcze chyba 3 następnych i możesz grę skończyć w 1,5 h jak i w 7 h  . Zależy od ciebie.   Pamiętaj że na pewno dużo ominąłeś choćby patrząc na twoje osiągnięcia. Zdradzę ci też że powinieneś mieć o wiele fajniejszą dwuręczną broń na tym etapie :D ale gdzie jest nie powiem :D

Opublikowano (edytowane)

jestem w tym samym miejscu co easye. wie ktoś, gdzie mogę spotkać tego kulawego Rhogara, co by mu shandlować czaszki ? nie ma go już przy arenie lorda w zaświatach.

Edytowane przez zimzvm
Opublikowano

musisz wyjść na zewnątrz w pobliżu drzewa gdzie było dwóch łuczników jeden grubas z dwoma psami, to coś plujące ogniem i tyran bez serca :)  Sorry nie pamiętam nazw. On tam się przenosi ale u mnie przeniósł się dopiero jak kilka czaszek mu dałem. Przy 25 chyba daje ci prezencik a potem.... heh to już sam odkryjesz ale UWAŻAJ:D

Opublikowano

Tzn ja po bosie tym na dziedzińcu zwiedzałem każdą lokacje i starałem się odkryć sekrety. Po bosie masz jeszcze chyba 3 następnych i możesz grę skończyć w 1,5 h jak i w 7 h  . Zależy od ciebie.   Pamiętaj że na pewno dużo ominąłeś choćby patrząc na twoje osiągnięcia. Zdradzę ci też że powinieneś mieć o wiele fajniejszą dwuręczną broń na tym etapie :D ale gdzie jest nie powiem :D

Ale nie masz ich o wiele wiecej ^^

Moze skusze sie na New Game + i wtedy skupie sie na sekretach, o ile czas pozwoli. Mam tez inne bronie dwureczne, tym toporem z 2 czy 3 runami po prostu najlepiej mi sie bosow ubija  no i wiesz, przez 3/4 gry nie wiedzialem jak rozbic ukryte sciany :teehee:  Mimo wszytsko gra jest mega i nawet z technicznymi niedociaglosciami polecam kazdemu fanowu RPG !

Opublikowano

Na NG+ się zawiodłem, wziąłem jakiś dwuręczny miecz, wrzuciłem rune ze szczęściem i całość przeszedłem sprint+r2. Każdy normalny przeciwnik na hita, a na bossów ten spell co daje na jakis czas nieskonczone stamine i napierdzielanie do skutku.

Rouge wieksze wyzwanie.