Fanek 669 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 (edytowane) ten gość ma 13 potionów, ja przy tym bossie mam tylko 5, znalazłem w google jakaś mapke i tak patrze, że musiałęm troche butelek ominąć, choć starałem sei srpawdzać wszystko, jak radzicie cofać sie i zbierać brakujące butelki? do tego ten gość zadaje czasami kryty po 700dmg !!! ja max jakieś 350-400dmg - Wytrwałość (wielki miecz) takiz płomieniami, włożona runa szczeście co daje +23 do obrażen fiz. edit: ok widze przy ktoryms ciosie w combo tez mi padają po 1000dmg teraz tym sposobem z filmika zjechałem go do połowy, aby mieć 10 butelek to easy edit: 5 próba padł ale butelek musze dozbierać Edytowane 26 grudnia 2014 przez Fanek Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 otwieranie drzwi i skrzyń runą - o co w tym chodzi, jak użyć runy by coś otworzyła? Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Podchodzisz z odpowiednia runa do skrzyni i naciskasz jeden przycik - gra informuje o tym o ile sie nie myle jak podejdziesz do skrzyni "zamknietej" runa. Jakim cudem ta gra moze sprawiac tyle problemow? Zabladzic sie praktycznie nie da. Wiecej problemow potrafia sprawic normalni przeciwnicy kiedy zapedzimy sie nie w te rejony co trzeba. Kazdy boss atakuje w powtarzalny i po chwili dosc latwo przewidywalny sposob. 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 (edytowane) niektórych skrzyń nie moge otworzyć - pisze zamknięta gdzieś czytałem, że niektóre otwiera sie za pomocą run, ale jeśli tych nie moge to pewnie coś innego jeszcze/ do zrobienia/ klucz/ inne edit: jak nabrać troche ogrania to bossowie idą, na początku strasznie ciężko szło, gdy każdego próbowałem killować byle naprzód fajnie zrobili tych bossów, Infiltrator czy Champion ten na arenie, animacja ich i ataki miodzio Edytowane 26 grudnia 2014 przez Fanek Cytuj
DemogorgoN 11 Opublikowano 27 grudnia 2014 Opublikowano 27 grudnia 2014 Jeżeli skrzynia jest zamknięta "runą " to trzeba mieć odpowiednią w EQ jak nie masz to później znajdziesz i będziesz mógł otworzyć, jak skrzynia jest po prostu zamknięta potrzebujesz klucza czasami go znajdziesz czasami chyba dropi z moja innym razem dostajesz za zrobienie potocznego questu Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 (edytowane) ok potrzebuje kolejnej rady, jestem przy bossie Protektor, typ z dwoma mieczami jakieś tipy na niego? probowałem atakowac gdy wbija miecze w ziemie ale przewaznie mi oddaje i dochodzi do mojego zgonu po pewnym czasie teraz proba ataku z dystansu za pomoca magii, zjecahlem go do połowy życia, da sie go ubić w ten sposób tylko trzeba być uważnym, ale może macie lepszy sposób? o ten boss Edytowane 29 grudnia 2014 przez Fanek Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 99 % gry to szybkość i uniki. Atak unik atak unik. Bossowie zawsze mają okno na atak jak jesteś szybki. Ja tego bossa biłem w lekkiej zbroi i z mieczem. Tutaj liczy się szybka kontra po jego uderzeniu. Niestety ale nie polecam walki z tarczą wiem że ze zwykłymi mobkami tak łatwiej ale ten boss najlepiej wchodzi na szybko. Szczerze to jedyny boss na którego poszedłem full armor z tarczą i mieczem to ostatni boss Łatwy jest jak masz resistance na ogień wysokie 1 Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Ja go ubilem magia na dystans. Zajelo mi to lekko z 40-50 min bo mala w nia inwestowalem pktow. Naucz sie robic uniki i wal go tylko z odleglosci rekawica. Nudny ale prosty sposob. Nie 'strzelaj' jak widzisz, ze sunie w twoja strone. Musisz miec pewnosc, ze zanim zaatakuje starczy ci czasu na dokonczenie ataku i unik. Jak sie zblizy i zacznie wymachiwac mieczami to rob uniki. Jedyny boss z jakim sie meczylem i musialem go zalatwic w jakis dziwaczny sposob jak wyzej. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 99 % gry to szybkość i uniki. Atak unik atak unik. Niekoniecznie, ja zakuty w pancerz stalem sobie walczac z bossami i wymienialem sie z nimi ciosami jak rowny z rownym. Jedyny wyjatek to... ta wielka kula, na 2-3 strzaly mnie sciagal, ale padl szybciutko na szczescie Cytuj
rave 8 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 ok potrzebuje kolejnej rady, jestem przy bossie Protektor, typ z dwoma mieczami jakieś tipy na niego? probowałem atakowac gdy wbija miecze w ziemie ale przewaznie mi oddaje i dochodzi do mojego zgonu po pewnym czasie teraz proba ataku z dystansu za pomoca magii, zjecahlem go do połowy życia, da sie go ubić w ten sposób tylko trzeba być uważnym, ale może macie lepszy sposób? o ten boss Ja miałem z nim problem ale...zadziałało zaklęcie z Awanturnika Młot bodajże...z 5 -6 trafień i po nim..jeszcze lepiej sprawdzało się na Czempiona.. polecam Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 1 stycznia 2015 Opublikowano 1 stycznia 2015 jestem przy ostatnim bossie, Sedzia, chyba nie jest specjalnie trudny jak tak zauważyłem po paru próbach? dojechałem go prawie końca, przy niewielu unikach póki co chyba nie trzeba na niego specjalnej strategii, 2 uniki i tłuc jak wbije szpon w ziemie, jak jest na balkonie biegać omijać zombie i czekać aż zejdzie, on ich tym ogniem chyba sam zabija? troche siedziałem przy tych 2 typach co chodzą po suficie, ale trzeba było tylko ogarnąć dobry sposób i full gear ubrać Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 1 stycznia 2015 Opublikowano 1 stycznia 2015 (edytowane) ostatni boss ubity gra skończona gra jest dobra, ale jest kilka rzeczy, które mi sie nie podobały np. po skoku postać sie turla po ziemi jeszcze, po co to? ile razy chciałem zgarnąć z jakiejś półki przedmiot/ skrzynie i po wylądowaniu spadałem w przepaść, tak samo moby przed bossami, savy rozmieszczone ok, ale prawie za każdym razem idąc do bossa trzeba sie przez nich przedzierać na nowo co bywało czesto irytujące. Sporo jeszcze innych mniejszych błedów jak blokowanie mobów czy częste crashe gry animacja po wyprowadzaniu ataków też momentami bywała dziwna, nieraz nie wiadomo jak postać sie zachowa sama gra wydawała sie dla mnie trudna, dopiero w połowie nabrałem ogrania i walka z bossami też zrobiła sie łatwiejsza, dobiłem do chyba 61lvl na plusy na pewno należy wymienić momentami bardzo ładną grafike, mechanike bossów, ich ataki, detale i walke podsumowując z racji na błedy gry 6/10 Edytowane 1 stycznia 2015 przez Fanek Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 27 stycznia 2015 Opublikowano 27 stycznia 2015 Mial juz ktos buga z minusowa mana? Da rade jakos to naprawic? Wersja PS4. Zaznaczam, ze sciaganie i zakladanie trinketu nie pomaga. Co za guwno obesrane, zaczynam zalowac hajsu wylozonego na ta gre, nie da sie przez bug przejsc dalej -_- Cytuj
maztika 36 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 Wczoraj zacząłem przygodę z lekkim strachem, bo po Demon Souls mam awersję do trudnych gier. Na razie nie jest źle; bossa z tarczą, który puszcza te fale pokonałem nawet za pierwszym razem, ale z tym, przed którym trzeba chować się w tych domkach walczyłem już z 8 razy i krew mnie zalewa jak wzywa mobki, bo wtedy zaczyna się piekło. Wyczytałem tu, że trzeba nasłać go na domki i jak w niej uderzy to dostanie stun'a, będę dziś próbował. Swoją drogą, od kiedy w rpg'ach mapa jest zbędna? Wiem, że może ciężko jest się tu zgubić, ale mapa znacznie ułatwiłaby poruszanie. Brak mapy w tej grze to dla mnie jakiś absurd. Szybkie pytanie. Mam wojownika, tarcza + miecz, czasami jak jestem bardzo blisko przeciwnika to nie uderza go mieczem (R1), tylko bodajże kopie w tarczę oponenta nie zadając mu obrażeń. Od czego to zależy? Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 Średnio mi się podoba to,że przeciwnicy często są gąbkami. Biją słabo,ale musimy ich też bić bardzo długo. Jestem po 3 bossach i na chwilę obecną to mocno nieudana kopia soulsów z nudną i frustrującą walką oraz masą błędów technicznych(framerate skacze jak po(pipi)any między 20-30fps),ale tego można było się spodziewać po twórcach takich hitów jak konflikt w mogadiszu. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 (edytowane) maztika - ja też miałem z nim problem i pytałem tutaj o pomoc, rozwalaj te kokony z odległości gdy sie pojawiają, rekawicą lub mocą, bossa najlepiej klepać właśnie jak rozwali chatke i sam dostanie stuna, wtedy szał i bijesz go najlepiej ubrać sie lekko aby szybko biegać i najmocniejsza broń Edytowane 28 stycznia 2015 przez Fanek Cytuj
teddy 6 899 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 Szybkie pytanie. Mam wojownika, tarcza + miecz, czasami jak jestem bardzo blisko przeciwnika to nie uderza go mieczem (R1), tylko bodajże kopie w tarczę oponenta nie zadając mu obrażeń. Od czego to zależy? Z tego co pamiętam to jest tak jak w soulsach. Jak w tym samym momencie wychylisz gałkę do przodu i zaatakujesz to kopnie zamiast uderzyć 1 Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 Z czystym sercem moge powiedziec, ze ta gra to guwno obesrane. Zaden z 1410 sposobow na poradzenie sobie z tym bugiem nie zadzialal. Nie moge przejsc dalej, a mam juz parenascie godzin na liczniku. Pyerdole to guwno obesrane. Ile podczas gry w to guwno mnie trafial szlag przez bezsensowne turlanie po skoku, dziesiatki bugow typu brak odglosow postaci, nie uruchamiajacy sie jakis skrypt, spadki animacji, teraz to gó.wno z brakiem many, zyebane hitboxy. BOZE, jak mozna temu crapowi dac wiecej niz 6/10, nie rozumiem tego 1 Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 ej ej ej też mam mane zalockowaną na wartości 15 i nie idzie dalej. Żadnego czaru nie mogę odpalić. Mówisz,że nie da rady ukończyć gry ? Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 Tyle patchy i dalej bugi? Ja zrobilem calaka i jedyne co to mnie wywalilo kilka razy z gry. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 opiszcie dokladnie jaki bug moze cos poradzimy Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 Mi mana stanela na 36 pkt i dalej nie idzie. Nie pomogło nawet założenie pierścienia ucznia. Pjerdolone polaczki nawet gry na odpjerdol robią Cytuj
maztika 36 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 LOTF miał być dla mnie grą, które wymaże awersję do serii Souls, z tego względu, że jest prostszy. Okazał się gwoździem do trumny, nigdy nie sięgnę już po grę tego typu, o Bloodborne zapominam już kompletnie. Pokonałem wczoraj tego bossa i stwierdziłem, że może nie będzie tak źle. Dwie godziny później gra była już na allegro. Po tym bossie zaczęły się jakieś tunele/korytarze, bez mapy było beznadziejnie, bo nie wiedziałem czy wyczyściłem cały teren. Druga sprawa - walki z większymi przeciwnikami, którzy mają tarcze jest bezsensowna, nie możesz wykazać się nawet inicjatywą i zaatakować pierwszy. Trzeba cierpliwie czekać, aż on to zrobi i dopiero przepuścić atak, który i tak osłoni, a w ciągu prawie 5 minut walki z nim wejdzie randomowo parę ciosów. Później 5 minut walczysz z innym, przechodzisz dalej, wyskakuje jakiś pająk, ty nie masz już butelek i pozostaje wczytać grę od checkpointa. Po to doświadczenie, które wypada po twojej śmierci nie zdążysz dojść, bo znowu musisz przedzierać się przez tych samych oponentów, a ono w tym czasie znika. Co zabiło dla mnie tą grę: - brak mapy - brak wyboru poziomu trudności - żmudne walki Wracam do Destiny. 1 1 4 Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 (edytowane) Mapa? W Lordsach czy Demon's/Dark Souls olbrzymia satysfakcje daje wlasnie samodzielne odkrywanie swiata i uczenie sie skrotow. Moze jeszcze niech dodadza sledzenie questa jak np w Oblivionie. Edytowane 29 stycznia 2015 przez decoyed 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi