Fanek 669 Opublikowano 22 grudnia 2014 Opublikowano 22 grudnia 2014 1 dnia po 1h grania - 2 zawiechy gry wczoraj 4h grania - 1 zawiecha momentami przy ogniu i otwartych przestrzeniach czuć spadek fps bugów na razie nie doświadczyłem póki co gra wydaje sie trudna, ale bardzo mi sie spodobała! Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 22 grudnia 2014 Opublikowano 22 grudnia 2014 Jest dużo łatwiejsza od Soulsów. Szczególnie bossowie banalni, ewentualnie ostatni trochę więcej wysiłku wymaga, szczególnie na ng+. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 22 grudnia 2014 Opublikowano 22 grudnia 2014 Tylko na jednym bossie zginąłem i to nawet 3 razy. Dopiero za 4 rozkminilem gdzie przed jego aoe trzeba się schować. Gra za łatwa i ng+ mało zróżnicowany. To nie dark souls gdzie na new game + to zupełnie nowi przeciwnicy i atrakcje. Gra dobra na raz. I świetny trening przed soulsami dla początkujących. Cytuj
smallv86 863 Opublikowano 22 grudnia 2014 Opublikowano 22 grudnia 2014 Odkrylem niezly sposob na szybki i latwy exp. Miejscowka to katakumby, drzwi odblokowuje sie od srodka oczywiscie wiec trzeba troche tam poszukac.Skrecilem filmik : Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 22 grudnia 2014 Opublikowano 22 grudnia 2014 Ciagle ladowanie 1 miejscowki by zlevelowac na 2 postaciach... Nie dzieki. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 22 grudnia 2014 Opublikowano 22 grudnia 2014 (edytowane) ja pierd... ciagle siedze na tym 3 bossie z tarczą, wiem jak go rozpracować ale ciagle brakuje mi 0.5-1 kreski hp na cała walke mam tylko 2 potiony, na filmikach na yt widziałem niektórzy mają tam 4, od czego to zależy? mam już w tej chwili 28lvl Edytowane 22 grudnia 2014 przez Fanek Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 Pisalem ci przeciez o potionach. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 (edytowane) o potionach chyba własnie nie edit: w końcu sie udało, ale satysfakcja miałem już chwile zwatpienia Edytowane 23 grudnia 2014 przez Fanek Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 Ten boss akurat nalezy moim zdaniem do jednych z latwiejszych w grze. Wystarczy zalockowac sie na nim i go okrazac bedac bardzo blisko niego. Jak widac, ze za chwile (pipi)nie tarcza o ziemie odbiegamy na chwile i za sekunde walimy go z doskoku. Okazjonalnie wbije tarcze w ziemie - wystarczy wtedy sie raz przeturlac. Kilka powtorzen i po nim. Ta gra tylko rozbudzila moj apetyt na Bloodborne. Cieszy tez informacja, ze tworcy pracuja juz nad kontynuacja. Niech podwoja dlugosc gry, dodadza wiecej wyposazenia i biore na premiere. Cytuj
DemogorgoN 11 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 Ja też mam straszną ochotę na Bloodborne głównie po przejściu LotF co do tego bossa dla mnie był najtrudniejszy i sądzę, że sporo zależy tu od stylu gry ja nie mia/em na przykład problemu z ostatnim a co niektórzy męczyli się z nim strasznie podobnie bracia, dopiero jak ich ubiłem zauważyłem ze to nie są po prostu nowi przeciwnicy . Wracając do tego bossa przy nim napotkałem jedynego bug-a w grze ( pisałem wcześniej ze jestem dzieckiem szczęścia jeżeli chodzi o Bugi w LotF) w momencie kiedy boss chciał wbić tarczę w ziemię i się obwarować przeturlałem się na niego i on wtedy się zablokował po prostu stał z tarczą i czekał aż go zabiję dopiero jak odszedłem animacja się dokończyła i otoczyli go tarcze, to wyglądało jakby boss zablokował się na mojej postaci Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 Mi problem sprawil The Gurdian. Z gnojkiem walczylem dobre 30-40minut. Musialem go w koncu zalatwic na dystans. Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 ilość potionów zwiększasz poprzez znajdowanie pustych butelek, pierwsza jest zaraz przed początkowym bosem, za regałem 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 24 grudnia 2014 Opublikowano 24 grudnia 2014 coraz bardziej zaczyna mnie irytować ta gra, jestem przy bossie który robi takie niebieskie plamy na cmentarzu lekko 10 podejść już do niego, dobiłem do połowy hp nie grałem wcześniej w żadne Soulsy i duży problem sprawiają mi bossowie zaczynam mieć wątpliwości czy w pewnym momencie nie wyjme płyty, schowam do pudełka i na allegro na tego bossa lekko sie zbroić i dużo biegać, jakieś rady? przeglądałem juz yt 1 Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 24 grudnia 2014 Opublikowano 24 grudnia 2014 coraz bardziej zaczyna mnie irytować ta gra, jestem przy bossie który robi takie niebieskie plamy na cmentarzu lekko 10 podejść już do niego, dobiłem do połowy hp nie grałem wcześniej w żadne Soulsy i duży problem sprawiają mi bossowie zaczynam mieć wątpliwości czy w pewnym momencie nie wyjme płyty, schowam do pudełka i na allegro na tego bossa lekko sie zbroić i dużo biegać, jakieś rady? przeglądałem juz yt Z tego co pamietam to dobrym sposobem na niego to bron dwureczna i atakowanie go zaraz po tym jak wykona ten irytujacy atak "niebieskimi plamami". Jak zobaczysz, ze zbiera sie do tego ataku to biegnij i schowaj sie w "domku", "pod daszkiem" czy jak tego nie okreslic. Skonczy spamowac to biegnij do niego, zadaj jeden, moze dwa ciosy. Dokladnie nie pamietam ale dla mnie dobrym sposobem bylo unikanie jego atakow w tym "domku" - tam jego ataki cie nie dosiegna. 1 Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 24 grudnia 2014 Opublikowano 24 grudnia 2014 Zwab go pod któryś ,,domek,, jak zniszczy go swoim atakiem to dostanie długiego stuna czyli nie będzie się ruszał 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 24 grudnia 2014 Opublikowano 24 grudnia 2014 (edytowane) (pipi)a mac została mu 1 kreska i gniota mnie tego jego przydupasy albo kolce z ziemi nie wiem ile razy juz go klepalem mam już 36lvl wiem czasami kolacami ich zabija Edytowane 24 grudnia 2014 przez Fanek Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 24 grudnia 2014 Opublikowano 24 grudnia 2014 (edytowane) No to nie sa gry dla casuali. Wczesniejsze porady powinny wystarczyc, reszta to juz tylko twoje ogarniecie. Jeszcze co do przydupasow, bedziesz odpowiednio biegal, to boss sam ich zabije. Edytowane 24 grudnia 2014 przez Guernica Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 24 grudnia 2014 Opublikowano 24 grudnia 2014 (edytowane) w końcu mam dobry sposób, kończe go przy 3 kresce mając samemu full hp leczac sie z umiejetności a teraz akcja nie wierze, prawie go ubiłem, kończe go je.but error i zrzut do dasha i jak to nie je.bnąć ta gra edit: ubiłem dziada jak myślicie Bloodborne będzie pewnie sporo trudniejszy od Lorda? Edytowane 25 grudnia 2014 przez Bansai Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 (edytowane) Sporo to malo powiedziane, juz sam kawalek w alphie sprawial mi wiecej klopotu niz caly lotf razem wziety. Lotf to nic innego jak takie Souls Lite Edytowane 25 grudnia 2014 przez Bansai Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 (edytowane) dobrze wiedzieć, wiec jak nie skończe Lorda to BB pewnie moge sobie odpuścić chyba, że bedzie zmiana poziomu trudności no i coop jest to troche łatwiej btw wariorem inwestować głównie w siłe i wita? Edytowane 25 grudnia 2014 przez Fanek Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 Lordsy sa bardzo proste przy Soulsach. Siła i wytrzymałość, udzwig i stamina sa wazne, hp bezuzyteczne. 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 (edytowane) 23h, 43lvl i jestem przy bossie Infiltrator ten co wyglada jak krab, skacze i puszcza takie bumerangi nie wydaje sie trudny, ale na kilka prób póki co nawet 1/3hp mu nie zjechałem rozumiem, że robić uniki i bić go gdy wyladuje po skoku tak? próbowałem z odległości walić go z rekawicy, zadaje 43dmg ale to można z 40min przy nim w ten sposób spędzić i w końcu tymi bumerangami obrywam ubrac sie lekko i szybka bron? to dla mnie póki co najtrudniejsza gra na PS4 w jaką grałem, Alien był easy Edytowane 25 grudnia 2014 przez Fanek Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 (edytowane) Ja do niego podbiegłem i biłem na tzw pałe. Znajdz jakas dobra bron, wrzuc rune z luck ewentualnie fire albo poison i jazda. Edytowane 25 grudnia 2014 przez Guernica Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Rób uniki tak, żeby po ataku z 41s https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=MYwQJib1FYk#t=41być mniej więcej za jego plecami, wtedy zmień mocną broń na tryb dwuręczny i ładuj mu buły na plecy. I nie podchodź do środka tej areny bo będzie wysysać energię Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi