pawelgr5 1 460 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 (edytowane) Ja w 15 rozdziale mam wszystkie postacie na klasie advanced. W sklepach to lezy i mozna kupować ile się chce Edytowane 2 czerwca 2013 przez pawelgr5 Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 Z tego co zauwazylem warto chyba expic wszystkie dostepne klasy? Bo staty zostaja po zmianie na inna 1lvl? No i skille tez nie znikaja. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 (edytowane) Nie nie, staty ida w hooy do góry (tzn po kilka pkt nawet). Po żadnym awansie nie były w miejscu jak zmieniałem. Silver Seal tylko pewnie nic nie robi (nie korzystam bo nie widze sensu w zmianie klasy bazowej). Ogolnie to super prosto jak narazie (gram na normal newcomer ). Ogram na pewno na hardzie i lunaticu jeszcze. Edytowane 2 czerwca 2013 przez pawelgr5 Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 Ja u thiefa wzialem teraz myrmidona dla avoid +10, nie mialem jeszcze tych itemow na lepsze klasy wiec zmienilem podstawowa. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 Hmmm dziwne, ja mam co najmniej kilka sklepów gdzie to leży i mogę kupować ile tylko chcę. Mam wszystkie walczące postacie już awansowane (główny bohater oraz Fredrick we dwóch mi wygrywają walki). Polecam awansować jak najszybciej głównego oraz Chrome'a. Potem już wszystko jedno. Na poziom normal na pewno wystarczy. BTW: dzieciaki na tym etapie gry są dla mnie nie przydatne. Postacie, ktore dołaczyły na początku obecnie są tak silne że nikt inny nie jest mi potrzebny. Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 Niewiele czytałem o dzieciakach ale podobno są dużo silniejsze od normalnych postaci. Jestem przy 8 chapterze, moze niedlugo tez te itemy bede mial dostepne. Wrzucilem sobie dwoch thiefow do teamu, maszynki do zabijania Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 Hmmm jak dla mnie to nie za bardzo. Każdy dołącza na 10lvl podstawowej klasy. Nawet jak od razu awansuję (bo tak robię) to jest co najmniej kilka leveli mniej i tym samym słabsi. Dużą zaletą jest to, ze mają skille "po rodzicach" więc teoretycznie mogą naprawdę sporo namieszać. Na poziomie trudności normal jedak nie ma co się tym martwić (mam 15 rodział i naprawde nikt mi nie jest w stanie jak narazie zagrozić). Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 Normal to samograj, wziąłem tylko dlatego żeby poznać mechanike gry. Na wyzszych poziomach dzieciaki podobno sa dobre. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 (edytowane) Dlatego na pewno ogram jeszcze raz dokonujac innych wyborów w miejscach gdzie mozna to zrobić. Podejrzewam że na wyższych poziomach opcja forge dla broni ma jakiś sens (wręcz jest konieczna). Obecnie sobie po prostu ogrywam żeby poznać fabułę. Edytowane 2 czerwca 2013 przez pawelgr5 Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 Forge spoko chyba tylko dla legendarnych broni i jak sie ma te itemki do naprawy. Na wyplate kupie sobie ta karte do eshopu i kupie dwie paczki dlc, latwiej bedzie o golda i expa. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 (edytowane) jak szukacie wyzwan to polecam powalczyc z tymi bonusowymi druzynami co sa do sciagniecia za free - Jest ich sporo, a wiec sporo expa, itemow i golda wpadnie. do tego dwa side questy tez za free sa. Edit - bonusowe druzyny czyli mialem na mysli te z poprzednich odslon FE. Pozniej mozna tych bohaterow rekrutowac do siebie, jak Eirika itd. Edytowane 2 czerwca 2013 przez genjuro Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 Sciagnalem, zrekrutowalem sobie wlasnie z tych teamow thiefa i babke na wyvernie Cytuj
Artoth 0 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Strasznie nie podoba mi się źle zbalansowany poziom trudności, na hardzie pierwsze kilka misji, było naprwadę ciężkie, ale z czasem przekraczamy ten poziom wyfarmienia niektórych postaci, że mogą w pojedynkę kończyć misje... (np ostatnią misję wykonałem 2 postaciami...) Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Mnie normal juz nudzi, troche pofarmilem dla zlota i mam taki level ze kazda fabularna potyczka to szarża. Skoro na hard podobnie to biore sie za lunatic po normalu. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 panowie, ale o czym my tu rozmawiamy? Pokazcie mi ktora gra bedzie dalej stawiac wyzwanie, kiedy mamy mozliwosc grindu postaci? No? Chcecie cwaniakowac, to nie grindujcie Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 W final fantasy tactics level przeciwnikow rosnie razem z naszym. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Tam gdzie jest level scaling, grindu postaci nie stosuje sie z wiadomego powodu. Mi chodzi o cos innego. W FE jak i innych grach gdzie nie ma level scalingu, sami sobie tworzymy wyzwania, bo to gracz ustala poprzeczke poziomu trudnosci ( poprzez grind postaci). Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 6 czerwca 2013 Opublikowano 6 czerwca 2013 W final fantasy tactics level przeciwnikow rosnie razem z naszym. Tylko w losowych potyczkach. Fabularne nie mają czegoś takiego i jest super łatwo (zwłaszcza jak ktoś wcześniej ukonczył Deep Dungeon). Cytuj
Gość ragus Opublikowano 6 czerwca 2013 Opublikowano 6 czerwca 2013 To co, zaczynać na normal czy hard? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 6 czerwca 2013 Opublikowano 6 czerwca 2013 Zaczynaj Hard. Normal jest prosty. W 18 rozdziale dopiero pierwszy raz poczułem, że muszę przynajmniej udawać, że mam jakąś taktykę. Obecnie czeka mnie chwilka grindu bo jednak przepaść między głównym bohaterem i Fredrickiem a resztą ekipy się tak powiększyła, że istnieje małe ryzyko że ktoś mi w końcu padnie podczas nadchodzących starć. Wymieniona dwójka do tej pory wygrywała mi potyczki bez większych problemów. Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 6 czerwca 2013 Opublikowano 6 czerwca 2013 Ja olalem 12h ktore ogralem na normal i zaczalem od nowa na lunatic, przynajmniej jakies wyzwanie bedzie. Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 6 czerwca 2013 Opublikowano 6 czerwca 2013 Odpalilm lunatic, przez 3h doszedlem do 4 chaptera, hardcore. Nawet nie chce myslec o najwyzszym poziome trudnosci. Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Widze ze sam ze soba bede pisal Lunatic przegiety, szczegolnie poczatek. Ponad 20h na liczniku, wzialem sie teraz za exp zeby dzieciaki mialy odpowiednie skille. Za lunatic+ chyba sie nie wezme, za duzo czasu by pewnie na farme trzeba poswiecic. Dlc te fabularne tez spoko, chociaz cena by mogla byc troche nizsza. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 16 czerwca 2013 Opublikowano 16 czerwca 2013 Jak sie te dzieci tam robi?Przeszedlem całą grę i nic.Jedynie miałem te córki chroma. Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 16 czerwca 2013 Opublikowano 16 czerwca 2013 (edytowane) Support na S a potem robisz odpowiedni paralogue i rekrutujesz [rozne wymagania sa co do rekrutacji, raz z(pipi)alem i stracilem corke Cordelii]. Dzieciaki dostaja po rodzicach piąty skill z listy ustawionych. Komu się dało to wciśnąłem Galeforce, po zabiciu przeciwnika maja dodatkowa ture ;d Sporo straciłes jeśli cenisz fabułę, dialogi z rodzicami, rodzeństwem itd. Polecam tez dlc future past, troche info o przyszlosci z ktorej dzieciaki przybyly. Ogolnie fajne postacie, powinienes przejsc gre jeszcze raz. Syn Lissy kozak http://fireemblem.wikia.com/wiki/List_of_characters_in_Fire_Emblem:_Awakening#Children_characters Edytowane 16 czerwca 2013 przez Guernica Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi