Skocz do zawartości

Fire Emblem Awakening

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Weteranem to nie, ale w kilka turówek grałem, więc wiem na czym to polega. Kiedyś bym nie miał problemu i wybrał normal+classic, ale teraz hard to często jest na poziomie dawnego normala.

Edytowane przez agst
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

20 lvl -> master seal -> 20 lvl -> second seal. Warto poczytać o zmianie klas, czasami można prawdziwe bestie zrobić, jak np. Nowi jako Wyvern Lord czy Donnel jako Hero. 

• 1 miesiąc temu...
Gość DonSterydo
Opublikowano

Kupiłem dzisiaj gierkę, mój pierwszy Fajer Emblem i mam pytanie - jak odpaliłem wcześniej demo to były jakieś dwa tryby gry do wyboru, jeden jakiś "zwykły" a drugi, że zabite jednostki nie powracają. Ktoś rzuci trochę światła na tą mechanikę?

Opublikowano (edytowane)

Don, to musisz napisać jakie masz doświadczenie w tego typu grach, serii FE. Jeśli nie masz obycia, a tylko jakieś proszte QB , to cie tutaj na Hard/Classic poskładają w mig.

Edytowane przez Tankietka
  • 1 miesiąc temu...
Gość DonSterydo
Opublikowano

Dzisiaj ruszyłem, jest sztosik. Czuję, że będzie mój top na 3DS :)

Opublikowano

Nie graj na najniższym poziomie, bo po 15 godzinach gry będziesz miał tak przypakowane postacie, że wrogowie będą ginąć od samych kontrataków. Nudy

Opublikowano

Ta opcja (definitywny zgon) akurat zubaża rozgrywkę i nie podoba mi się. I tak w większości wypadków po zgonie będzie off i ładowanie stanu gry, więc lepiej ułatwić sobie życie i po prostu ją wyłączyć

• Minusik 1
Gość DonSterydo
Opublikowano

Wydam osad jak skoncze gre, to moje pierwsze FE :)

Opublikowano

Ja z bomby na lunatic, pierwszych kilka walk to byla masakra, jeden zły ruch i koniec. Chociaz pod koniec z dzieciakami i odpowiednimi klasami było juz duzo prosciej.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Lubię gry gdzie trzeba myśleć strategicznie i z wyprzedzeniem. Dlatego nabiłem ~200h w Magic the Gathering na Xone :P

Podobają mi się kombinacje z szykiem postaci i łączeniem ataków. Czasem wystarczy dobrze umiejscowić jedną, dwie postacie, które nie atakują, żeby inni z przeciwnikami szybciej się rozprawili za sprawą boosta statów.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Skąd się bierze kasę w grze? Jestem po iluś tam potyczkach i ciągle mam te same fundusze co na początku, chciałbym wiedzieć jak bardzo muszę na sprzęcie oszczędzać.

Opublikowano

Skąd się bierze kasę w grze? Jestem po iluś tam potyczkach i ciągle mam te same fundusze co na początku, chciałbym wiedzieć jak bardzo muszę na sprzęcie oszczędzać.

Trzeba sprzedawać bulliony. Niektórzy wrogowie je mają, wystarczy ich zabić, a potem sprzedać zdobyty bullion w sklepie. 

Gość DonSterydo
Opublikowano

No właśnie się zorientowałem, że mam jakieś dwa.

• 8 miesięcy temu...