Skocz do zawartości

Fire Emblem Awakening

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja przewijalem dymki z rozmowami zeby sobie zabawy nie psuc, chcialem sprawdzic tylko grafike ,muzyke i ogolnie gameplay z walki. Chyba zamowie z ultimy, z mh nie mialem od nich zadnych problemow.

Opublikowano

Ja z czystej ciekawości sprawdzałem tylko jeszcze przerywniki filmowe, które prezentują się super, i zdecydowanie lepiej od tych ze stacjonarnych odsłon.

Po prostu jestem zauroczony grą...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja zagrałem w demko i niby fajne, ale też nie bardzo rozumiem nad czym te zachwyty. Ot zwykły taktyczny RPG, zapowiada się nie źle ale żeby jak to niektórzy od razu kupować dla niego konsolę? Niet...

Opublikowano

Velius i co udało Ci się ruszyć coś dalej w temacie FE? Jak dalej to wszystko wygląda - jestem ciekaw...

Narazie mam tyle obowiazkow ze niestety nie mialem czasu dograc:/

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Bateria na demku wytrzymała mi 5 minut z 3h które grałem w Zelde a demko całe przeszedłem na ładowarce. Nie wiedziałem że to tak ciśnie 3DS.

Opublikowano

Ja miałem full 3D podświetlanie na maks i internet ale może 3DS ładowałem w środę i dlatego bo nie pamiętam ale mniesza z tym. Po demku jako że grałem do tej pory w wszystkie odsłony jakie wyszły na zachodzie tylko 2 nie ukończyłem to jestem zainteresowany grą . Po 1 suporty w końcu maja jakies zastosowanie bo na polu walki postać stojąca obok atakuje jak my kogoś zaatakujemy co jest super w końcu to widać. Supporty miały bonusy ale 2 kolo nie atakował podczas naszego ataku tylko wzrost parametrów był. Animacje podczas walk są ładniejsze niż w Radiant Dawn tylko spirte są małe na planszy. Już się nie mogę doczekać kupujemy z bratem on przejdzie i ja tez cisnę po nim. Co jeszcze postacie maja ciekawy design mam nadzieje że główny bohater będzie niczym Ike na koniec. Ucieszyło mnie że podczas dialogów czytanych postacie cos mruczą czego w FERD nie było.

Opublikowano

z tego co widzę poprzedniczka przez recenzentów nie była rozpieszczna to czym zasłużył sobie Awakening ? Warto zainteresować się wersja Wii czy lepiej w pierwszej kolejności 3DS atakować a Radiant Dawn olać ?

Opublikowano

Radiant Dawn to kontynuacja Path of Radiance z GCN wiec jest sporo nawiązań jeśli grałeś na GC nie będzie problemu. Fabularnie jest wyśmienita wiec warto tymbardziej jak ma się ukończone PoR bo wykorzystuje z niego save do przeniesienia kilku rzeczy. A o wersji na 3DS na razie tylko demo mam za sobą i nie wiem jak z nią tam jest. Weź najpierw wersje na 3 DS jak nie zaznasz sytości bierz FERD. Taka kolejność była  by dobra.

Opublikowano (edytowane)

z tego co widzę poprzedniczka przez recenzentów nie była rozpieszczna to czym zasłużył sobie Awakening ? Warto zainteresować się wersja Wii czy lepiej w pierwszej kolejności 3DS atakować a Radiant Dawn olać ?

Zapewne tym, że odsłona na Wii nie wiele się rózni od odsłony na GC'ka, ale to stwierdzam tylko tak poglądowo, bo to jedyna odsłona w którą nie miałem okazji zagrać (oczywiście mam namyśli odsłone z "kostki") :(.

Jesli chcesz zapoznać się z FE, to może jednak lepiej zacząć przygode od wcześniejszych odsłon, bo może się okazać, że po zmianach jakie zaszły w Awakening, cieżko Ci będzie przysiąść do starszych odsłon, - ale to takie moje gdybanie, bowiem ja nie miałem z tym problemu. Gdy z czystej ciekawości (brak pełnego tłumaczenia) sięgałem choćby po pierwszą odsłone na emulatorze NES'a lata temu...

Edytowane przez P-chan
Opublikowano

CZy robi się potem bardzo hardcorowo? Bo zacząłem grać na hardzie i już 3 raz powtarzam chapter 3 bo padają jak muchy xd Nie wiem czy na normalu nie zacząć

Opublikowano

Też gram na hardzie. Było całkiem spoko, trudność w sam raz, aż doszedłem do chaptera 5. Powtarzam już chyba z piąty raz, bo ciągle ktoś mi prędzej czy później ginie (gram na classicu i nie chcę tracić kogokolwiek już na początku). Chyba w akcie desperacji pogrinduję parę poziomów na dlc. Ale gra świetna jest.

Opublikowano (edytowane)

5 Poziom to przesada, zrobiłem go na hardzie, ale połowa umarła, no to jedziemy od początku... xd Najbardziej boli kiedy ktoś z 100% hp od razu ginie w jednej turze

Ja zdążyłem już uśmiercić 2 albo 3 postacie, uznałem, że raz, będzie coś nowego przy kolejnym przejściu, plus fajnie się oswoić z tą mechaniką utraty postaci ;)

Edytowane przez Artoth