Skocz do zawartości

Vikings - 2013 - HistoryHD

Featured Replies

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 195
  • Wyświetleń 21,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Nie widzę tu jeszcze tematu o tym serialu. To chyba jeden z pierwszych, jeśli nie pierwszy tak niedokumentalizowany projekt History. Z tego co czytałem scenariusz podbno luźno opiera się na którejś ze

• TheAceOfSpades
    TheAceOfSpades

Nowy sezon bdb, w ogóle dla mnie ten serial to iebany mesjasz, począwszy od muzyki, klimat, aktorów, fabułkę, wątki religijne, no wszystko kosi i okrutnie trafia w mój gust. Ten serial jest tym dla ki

• Wypuścili krótki zwiastun 2 połowy sezonu    https://www.youtube.com/watch?v=kYpEjNCs304

Opublikowano

Zwiastun 5 sezonu. Data premiery - 29 listopad

Co tam się dzieje. Jaka skala :obama: :obama:

Edytowane przez sprite

Opublikowano

29ty listopad...ja szczeznę ze zgryzoty i oczekiwania nim ten dzień nastanie. Na żaden serial tak nie wyczekuję jak na Wikingów.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

widzę że nie tylko mi tyłka nie urwało po pierwszych dwóch epach :reggie:

Opublikowano

Odcinki bardzo ok. Może nie było jebnięcia na start, ale widać że w tym sezonie będzie się dużo działo.

Postać Bishopa :banderas:

Opublikowano

Na pewno lepiej niż w poprzednim sezonie. Tam ragnar już mocno ssał, tutaj biskup wnosił ten powiew świeżości 

Czekam na kolejne

Opublikowano

Bardzo fajny start. Brakowało mi w tym serialu kogoś tak charakternego jak młody biskup. :banderas:

Trochę dziwna\bekowa i bezsensowna, IMO, scena

"gwałtu"

z Lagerthą, ale w sumie chyba pasuje do jej charakteru i ogólnego klimatu.

Zastanawia mnie też Floki. Spodziewałem się dłuższej odysei, a tu dopłynął sobie niby do

mitycznego Asgardu

i koniec? Dobre zakończenie jakbyśmy go już mieli więcej nie zobaczyć, ale tak to nie wiem.

No... chyba że to taka metafora, że niby se

umar na morzu i obudził się w ichnim raju. Z drugiej strony miewał już podobne tripy wcześniej.

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Z Lagerthą chyba chodzi o to, że jakby tamten zje.bus został kiedyś jednak królem to może ona będzie miała pierworodnego syna po swojej stronie, który będzie jego prawowitym następcą. Tak se myślę.

Ogólnie dwa epy bardzo fajne. Tylko Bishop ma łeb jakby z zupełnie innej bajki. Serio z tą fryzurą na  żel? Kto mu tak włosy równiutko wycieniował? Wszystko ok tylko fryzura jak ze współczesnych czasów.

Opublikowano

3 odcinek już pozamiatał. 

Ta sieka i siedzący Ivar przed armią Saxonów. Co to jest potwór :obama:

Edytowane przez sprite

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ostatni ep całkiem niezły. Widać, że nieco przyspieszają wydarzenia, żeby się wyrobić z odcinkami w tym sezonie.

Opublikowano
14 minut temu, Plugawy napisał:

Ostatni ep całkiem niezły. Widać, że nieco przyspieszają wydarzenia, żeby się wyrobić z odcinkami w tym sezonie.

Mówisz o dzisiejszym, ósmym epie? Zaraz się za niego zabieram :lapka: 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

9 odcinek chyba jedyny wyraźnie słabszy z tej połówki sezony. Trochę bekowa akcja z

pszczołą,

ale tak w sumie mogło się zdarzyć. Miał typ pecha. :reggie:

10, i półfinału zarazem, jeszcze nie oglądałem.

Opublikowano

Dziwny jakiś ten półfinał sezonu. Ale

Spoiler

ROLLO!