Skocz do zawartości

Vikings - 2013 - HistoryHD

xbor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze mi się wydawało, że na podium są trzy miejsca... :/

Masz mnie;p jak to pisałem to cos z tylu głowy miałem ze cos jest nie tak, ale pisałem to pod wpływem emocji i jakos tak z rozpędu taka głupota wyszła :P ale myśle ze na podium sa u mnie breaking bed, wikingowie i mr.robot

Opublikowano

Ja już po tym wszystkim co tam, to liczę tylko na niego. Niech on zajebe wszystkich co się ruszają. No, ale jeśli historii ma się stać za dość, to niestety najbardziej wkurwiająca mnie od jakiegoś czasu postać będzie grała pierwsze skrzypce.

Opublikowano

Ja już po tym wszystkim co tam, to liczę tylko na niego. Niech on zajebe wszystkich co się ruszają. No, ale jeśli historii ma się stać za dość, to niestety najbardziej wkurwiająca mnie od jakiegoś czasu postać będzie grała pierwsze skrzypce.

Masz na myśli Ivara?

Opublikowano

Panowie ale co Wy gadacie? Chcielibyście zobaczyć jak tysiące vikingów zgniata 10 kolesi? Wyraźnie widać że to nie była TA bitwa. Bitwa jest w Wessex. To miała być zemsta na Aelle'u i tym właśnie była.

Za tydzień będzie ogień  :shotgun:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Co taka cisza w temacie? Dojebali mocno do pieca w finale :obama: :obama:

Śmierć Helgi chyba dobiła mnie najmocniej. Strasznie szkoda mi Flokiego. Nie dość, że tyle już stracił to jeszcze to na koniec :(

Podczas bitwy ciary na plecach miałem non stop, coś pięknego :banderas: Teraz tylko czekać na nowy sezon

W drugim spoilerze daje teaser 5 sezonu  :fsg:

Edytowane przez sprite
Opublikowano

Finał troszkę rozczarował.

Bitwę spokojnie mogli dokleić do poprzedniego odcinka, bo wcale nie była taka długa i epicka, żeby ją rozciągać na kolejny epizod.

Zrobił się mały przesiew w obsadzie - odpadł Sigurd (i dobrze, bo był słabą postacią), Helga (lekkie zaskoczenie, ale jej cały wątek z porwanym dzieckiem i jego zakończenie był po prostu głupi), no i Ecbert (jego najbardziej mi szkoda, bo razem z Ragnarem to dwie najbardziej wyraziste postaci w całym serialu).

W ogóle od jakiegoś czasu oglądam cały serial raczej z sentymentu do poprzednich sezonów. Nie widzę też postaci, która mogłaby udźwignąć kolejny sezon.

W końcówce pojawia się co prawda Heahmund - może on wniesie trochę powiewu świeżości (swoja droga fajnie oglądałoby się serial o Krzyżowcach).

Opublikowano

Jakoś tak krąży mi po głowie myśl, że nie do końca jestem zachwycony końcówką.

Helga z tym bachorem wku.rwiała mnie od samego początku, Sigurd bawiący się w młodego Jamesa Hetfielda też, więc chwała Bogom że w końcu zrobili z nimi wyjazd.

Jedyne co mnie zaskoczyło w tym odcinku, to rozgrywka Ekberta, której w ogóle się nie spodziewałem. No ale z drugiej strony strasznie mi szkoda tej postaci, bo po Ragnarze to był najlepszy charakter w tym serialu. Teraz gdy obu brakuje, to nie wiem kto tu jeszcze będzie w stanie przykuć dostatecznie uwagę. Bjorn jeszcze te 3/4 odcinki temu zdawał się mieć potencjał na dobrego sku.rwysyna, ale od czasu kiedy Ivar postanowił pojeździć po lesie to sie z niego jakaś taka niedoje.bana klucha zrobiła.

No nie wiem co tak słabo :dog:

• 3 miesiące temu...