Mejm 15 306 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 No adminom i gsrom bo bylo widac za jakie kwiatki userzy dostawali warny i byla beka ze strozow prawa. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 A przy okazji bylo wiadomo kogo triggerowac (kiedys sie tak nie mowil) bardziej bo mial 4/5, czy tam 80%. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 pamiętajcie że po drodze dawno temu była zmiana silnika, skryptów itd. nawet nie wiem czy obecny ustrój daje taką opcję a co do pomysłów to dee ma lepszy niż stuleja day Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Jaka opcje? Odblokowania licznika postow na dwoch dzialach? No to chyba sa opcje podstawowe i niezalezne od zmian w silniku. Tak jak system warnow, zawsze musi dzialac. Dee pomysl tez dobry ale moglby spowodowac masowa fale samobojstw. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 CHCE TO CO DEE NAPISAŁ Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Masowe samobójstwa? Jestem za. Głosuje na DEE Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Mejm, pisałem o pokazywaniu ostrzeżeń, nie o liczniku :) Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 A ok, nie wiedzialem, ze odnosisz sie do posta wyzej o warnach. To sr.au je pies. Same stulejarskie posty wystarcza na poczatek. Ciekawe jak by sie pozmienialo w czolowce foruma. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Plusy wyzerować? Jak najbardziej Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 ehhh nie uda mi się dobij 3000 plusików do trzydziestki czelendż ;/ Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 ehhh nie uda mi się dobij 3000 plusików do trzydziestki czelendż ;/ z tym minusikiem zdecydowanie! 1 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 ehhh nie uda mi się dobij 3000 plusików do trzydziestki czelendż ;/ Da radę ja proponuje wylaczyc calkiem zliczanie postow i reputacji, ukryc te dane na profilach a idz do ch,uja xd bluber się broni bo zaraz 10k plusików sięgnie :D Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. raven_raven 12 013 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 kwietnia 2017 Ale wiele osób boli doopa, że Guerrillasom udało się stworzyć tak swietna i dopracowaną grę. Powinniśmy się cieszyć a nie szukać wad na siłę. (...) Bo teraz na forumku jest jakaś hipsterska moda na chwalenie wszystkiego co niszowe (NieR, Persona, Yakuza), a jechanie po grach z tzw mainstreamu (bo "rak branży", "nic nowego" itp.). (...) Smieszny jestes, rzeczywiscie. Zrywanie ziolek zdecydowanie przeszkadza w graniu w horizona. Naprawde to psuje cala gre. XD Juz o zaje,bistym temacie z zyrafami porownywanym do wdrapywania sie na szczyt kosciolka z assasyn nawet nie skomentuje bo to zalosne. Weź duży rozbieg i z pełnym impetem yebnij głową w ściane : ))) Wejdz do ktoregokolwiek tematu po premierze jakiejs wielkiej gry , mersi napisal o innowacyjnosci zeldy to juz sie zlecialo stado bulduperow i zaminusowalo typa. No niestety tak to wyglada. Czy horizon czy zelda czy wyjdzie nowe halo. (...) (...) sraka to kalka gu,wna i tak dalej, beka z ludzi co muszą takie porównanie wysrywać, a chyba wszystko się zaczęło od tych pajaców z gry online bo o ile wiem, to właśnie oni zrobili taki materiał z Horizona i teraz wszyscy pyerdolą jaka to kalka wszystkiego nie zważając na to, że sami w co teraz grają i walą konia to kalka z jakiejś gry w jakiś sposób albo w chuy zapożyczenych patentów zmienionych pod innym papierkiem Oooo dawno nie bylo watku dlaczego horizon nie jest tak fajny jak sie niektorym wydaje. I kto zaczal ? Pan raven ktory tomostatnio tak bulgotal ze sie smietnik tutaj robi ze ojej komus sie gra moze nie podobac a dziala zupelnie na odwrot, komus sie spodobala to jak to xD WYPCHAJ SIE MINUSEM KRYSTIAN! Porozmawiajmy sobie dzisiaj o pewnym wyjątkowym temacie w wyjątkowym dziale (rzekłbym klejnot wśród tematów nawet) i o tym, jak wygląda dyskusja w pewnych miejscach tego cudownego forum. Tak się nieszczęśliwie złożyło, że ostatnio sprawiłem sobie PlayStation 4 i ogrywam sobie co nowsze gierki na tą konsolę, w tym ostro Horizon. Nieszczęśliwie też się składa, że lubię dyskutować o gierkach w internecie i czytać sobie dyskusje na ten temat. Postanowiłem więc połączyć te dwie rzeczy i popisać sobie w pewnym temacie z działu PS4. Niesamowicie nietrafiony pomysł, ale może warto się przyjrzeć dlaczego. Lubię czytać opinie innych graczy, by w dobie całkowicie sprzedanej "branży" i ślepych redaktorów wystawiających oceny w skali od 7/10 do 10/10 mieć dostęp do w miarę krytycznych spojrzeń na różne tytuły i z zachwytów ochów/achów albo zbiorowego linczu wyłowić jakieś sensowne argumenty i wrażenia nt. przeróżnych składowych danej produkcji. Z deczka je,bnięty sposób spędzania wolnego czasu, no wiem. Mam ponad 16 000 na forum o gierkach, więc to raczej nie podlega dyskusji. Jakie było moje zaskoczenie kiedy zobaczyłem co się odpierd,ala w temacie. Oprócz zachwytów niektórych osób pojawiały się też głosy, które rzucały inne światło na gierkę, czyli mniej lub bardziej poddawały krytyce. Niektórzy użytkownicy nawiązali ogromną więź emocjonalną z omawianym tytułem i postanowili bronić dobrego imienia dzieła Guerilla Games, bo ktoś śmie nie uwielbiać go. Jeśli połączymy to ze specyfiką działu "PS4" dostajemy to, co widać powyżej. Pewnie znalazłbym tego jeszcze więcej, ale nie chciało mi się grzebać. Inna opinia to ból du,py, bycie śmiesznym, je,bnij się w głowę w ogóle i wypier,dalaj. A odpowiadanie na te durne teksty to robienie smrodu, cw poza cw, syfu i czego tam jeszcze. Jest mnóstwo wypowiedzi w ogóle nie odnoszące się do przedmiotu dyskusji, a do wypowiadających się podmiotów, które do dyskusji nie wnoszą absolutnie żadnej wartości. Nie jest to jedyny temat, w którym tak się dzieje, ale chyba najbardziej błyszczący na tle innych, niczym prawdziwy klejnot. No więc człowiek lubiąc jednak dyskusje z tymi, którzy coś sensownego mają do powiedzenia stara się w jakiś sposób nakierowywać dyskusje na odpowiedni tor. I wtedy do akcji wkracza moderacja, która jak się okazuje nie dość, że nie wspomaga dyskusji w żaden sposób, to dokłada swój ostatni szlif sprawiający, że brylant staje się diamentem. Jak się popatrzy na daty, to widać, że ta sytuacja trwała wiele dni. Po wielu dniach w końcu jakieś posty zostały wyje,bane, a były nimi: bardzo negatywne wrażenia z 15 minut gry grania w demo nier automata, ironiczny komentarz nt. minusów pod poprzednim postem nawiązujący do treści tematu o Zeldzie jeśli dobrze pamiętam oraz mój post gdzie napisałem, że pisanie o Nierze w temacie Horizon zasługuje conajwyżej na minusa. Wszyscy uczestnicy dyskusji dostali też po warnie z tego co widzę. Więc po wielu dniach ignorowania zupełnie tego szamba dostało się za zwrócenie uwagi, że dyskusja kolejny raz jest żałosna. I to bez żadnego ostrzeżenia, bez zwrócenia uwagi, bez wytłumaczenia, bez również odpowiedzi na moje PM-ki (jak rozumiem odpowiadanie na PM jest poniżej godności square'a). W tym miejscu się zastanawiam jakie w ogóle zasady tutaj obowiązują. Po wielu dniach absolutnego ścieku nagle jakieś posty wylatują, lecą ostrzeżenia, nie ma żadnej możliwości dyskusji na ten temat. Coś zostało niby usunięte, niektórzy dostali warny za stare posty, ale wiele wspaniałych wypowiedzi jak te z początku postu wciąż wisi i autorzy z kolei zostali oszczędzeni przed gniewnym klikiem pana z GSR. No słabo, bo gierka jest interesująca i można na jej temat prowadzić ciekawe dyskusje, ale wychodzi na to, że można raka dostać od samego przebywania w jej temacie. Szkoda, że jeden z najbardziej aktywnych i interesujących ze względu na dobrą passę platformy działów są jest takim siedliskiem syfu. Dobrze to bluber podsumował, więc szkoda się specjalnie rozpisywać na ten temat. Problemem tego topicu w dużej mierze są gimbownicy, którym rodzice kupili tylko PS4 i grają w Horizona nie mając porówniania chociażby do tej głupiej Zeldy, która się tutaj przewija w co drugim poscie. Prawda jest taka, że obie gry mają swoje wady i zalety, niektóre rozwiązania przypadają do gustu bardziej innym mniej, ale durne jest walczenie argumentem a bo w Zeldzie jest tak. I te dzieci, głupie, niedouczone nie potrafią zrozumieć, że ktoś może mieć odmienne zdanie na temat ich ulubionej gry i o ile jest to sensownie zaargumentowane to nie rozumiem jak można się o to spinać. Brak dojrzałości w dyskusji jest porażający. Są działy na forum, które są absolutnie w porządku i chyba warto się do nich ograniczyć. Są śmietniska gdzie wchodząc wiesz, że będzie je,bało i wszystko jest jasne na wejściu. Są też z pozoru normalne miejsca, gdzie jednak jest nas,rane na środku i kiedy ktoś śmie stwierdzić, że w sumie to śmierdzi albo zostanie zwyzywany przez fanów jedynej słusznej opinii o danej gierce albo wręcz dostanie warna, bo tak. Jak się połączy kropki to nie powinno to specjalnie dziwić, w jakich miejscach i dlaczego się tak dzieje, no ale wciąż. Na tym forum jest zaszczytne grono moderatorów na emeryturze jakimi są Grigori, Mendrek czy Stona, wśród których też moim zdaniem bardzo pasuje Square. Jakoś da się być Colinem, Kyo czy Bansaiem i je,bnąć warnem wtedy kiedy trzeba, odpowiedzieć na zarzut czy mieć może jakąś refleksję nad tym co się robi. Można też hodować szambo, udawać, że jest w porządku i rzucać gniewne spojrzenia kiedy ktoś krzywi ze się ze smrodu. 15 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 (edytowane) Poziom moderowania tego tematu to faktycznie jest coś dziwnego. Takie kwiatki tam pozostawały, że aż się człowiek po głowie drapie. Moderacja może się bronić "no bo raportów nie było", ale sytuacja, gdy lecą teksty o je,bnięciu się w łeb, a kilka postów niżej Square smaży posta są komiczne. Niewidomy? Edytowane 27 kwietnia 2017 przez ragus Cytuj
Gość suteq Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Square gra tylko na PS4, uwielbia Horizon i nie usuwa gównopostów w temacie. Przypadek? Nie sondze. Pisałem w tęczy o tym. Oprócz kilku osób to nie da się normalnie podyskutować na forum z ludźmi. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Ja już tam nie wchodzę, kolejnych dwóch dni bez forumka, mój organizm może nie wytrzymać. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 No wezcie tego ravena na moderatora, dwa tygodnie po zajsciu a chlop dalej tym zyje. 1 Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 (edytowane) Mogę się mylić, ale moja diagnoza jest taka, że źródłem tego wszystkiego jest status ekskluzywności tej gry na tę konkretną platformę, co w sumie nie jest niczym nowym. W temacie o TLoU: Part II też dzieje się źle. Edytowane 27 kwietnia 2017 przez Kasias Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Ostrzeżenie dodane przez Bansai za Inne w Red Dead Redemption 2. Dano 1 punktów. Możliwość tworzenia nowej zawartości usunięta za 4 dni. Ostrzegałem. Notoryczny offtop i prowokowanie. Nie od dzis wiadomo, ze "obrazanie" (zapowiedzi) gierki, z ktora moderacja jest emocjonalnie zwiazana predzej czy pozniej skonczy sie warnem. Takze rozumiem kruku, rozumiem. Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 (edytowane) Mogę się mylić, ale moja diagnoza jest taka, że... To ciekawe, bo u większości z którymi rozmawiam diagnoza to usunięcie pana na S. Edytowane 27 kwietnia 2017 przez Figaro Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 No za wyzywanie rdr Ci sie należało mejm 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 28 kwietnia 2017 Opublikowano 28 kwietnia 2017 bluber sie wypowiada o zeldzie a sam nie ma konsoli i nie gral XDD Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 28 kwietnia 2017 Opublikowano 28 kwietnia 2017 Ale prosze nie prowokowac ani nie wypowiadac sie zle o kims innym niz moderator, znasz zasady drogi Kutafixie Bluber mogl widziec u kolegi. 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 28 kwietnia 2017 Opublikowano 28 kwietnia 2017 boje sie zle napisac o moderacji bo dostane warna od square za odmienne zdanie co do tematu o horizon to wypowiedziałem się tutaj, zapraszam do lektury: http://www.psxextreme.info/topic/110540-horizon-zero-dawn/page-126?do=findComment&comment=3988490 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi