balon 5 372 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 tak. a on tylko gapi się w ten jeden punkt przez prawie 3 minuty. tzn. gapił przez 3 minuty, bo grę skończyłem 2 tyg, temu pewnie zamiast kółko trzeba było wcisnąć trójkąt. bo nie skojarzył gestu ręką speed runy w tej grze muszą wyglądać niesamowicie No skok to trójkąt. N ie powiem, że Trico zawsze słuchał mnie się za pierwszym razem ale po 3 min czy tam 25 min to mi się nie zdarzało. Najgorszy problem miał nie tyle ze skokiem, co stanięciem dęba abym mógł wejść na jakąś półkę po jego plecach. Problem z tą akcją pojawiał się szczególnie jak byłem na nim. Po czasie wydawałem komendę z ziemi, wtedy stawał dęba, a ja po nim wchodziłem. Znacznie sprawniej to szło. Cytuj
Ins 5 826 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 Heh jak ja przechodziłem to jak na nim stałem to miał straszne opory przed tym by stanąć "dęba". Zawsze musiałem schodzić z niego by załapał. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 No w tej gierce dużo jest takich sytuacji. Trzeba wyczuć samemu, na co najlepiej reaguje Trico. Dla mnie akurat było to fajny patent. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 Balon no ja mu kazałem raz z ziemi stanąć na dwóch nogach abym mógł mnie gdzieś podsadzic. Zanim się na niego wdrapałem to ten zdążył opasc na 4 łapy :D Cytuj
Masamune 181 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 Dla mnie najtrudniejszy moment to był ten z pływaniem. Za chiny nie mogłem się z kociakiem zgrać i tutaj moglbym lekko ponarzekać na mechanikę gry. Drugi moment to ten z pływająca skrzynią, ale ze względu na to, że nie wiedziałem co mam dalej zrobić, a nie dlatego ze mi cos nie działało. Ale ten moment jest na prawdę ekstra, taki escape room. Po dobrych kilkunastu minutach w końcu dostrzegłem pewien detal który pozwolił mi pójść dalej. rozglądając się w poszukiwaniu wyjścia, zauważyłem że sufit jest drewniany i może uda się go rozwalić. R1 + X no i udało się :D Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 9 stycznia 2017 Opublikowano 9 stycznia 2017 Ostatnie strony można podsumować "Last Guardian gra o przygodach małego chłopca i jego autystycznego psa przyjaciela" Cytuj
Gość suteq Opublikowano 11 stycznia 2017 Opublikowano 11 stycznia 2017 Pograłem przeszło godzinę i jestem zachwycony. Trico robi ogromną robotę. Jak na razie ani razu nie zaciął się gdzieś czy nie przyszedł na zawołanie. Wręcz przeciwnie, on do mnie przychodzi często sam i to jest w tym wszystkim wspaniałe. Jak z nim podróżuję to czuję się jakbym podróżował z kumplem i w ogóle nigdzie mi się nie spieszy. Czekam w spokoju aż Trico przyjdzie na miejsce. W ogóle jak się wespnę na niego to podróżowanie na jego grzbiecie to coś wspaniałego, a do tego można go głaskać. Zanim wyłączyłem grę doszedłem do momentu gdzie była woda, a Trico usiadł i zaczął się turlać w tej wodzie. Coś absolutnie genialnego. Ten zwierzak jest naprawdę sympatyczny i od razu łapie się z nim więź, a do tego nie raz i nie dwa powodował banana na mojej twarzy. Wydaje mi się, że całość leży w podejściu. Ja znając jej bolączki podszedłem do niej całkowicie na luzie. I zaskoczyło niemal od razu. Oczywiście poruszanie się postacią powinno być lepsze, a sama kamera trochę ssie, ale szczerze powiedziawszy to już się do tego raczej przyzwyczaiłem. Spadki fpsów oczywiście są, szczególnie na zewnątrz, ale gra się tak świetnie, że kompletnie na to nie zwracam uwagi. Niemniej uwzględnię przy końcowej ocenie. Jeszcze tylko do samej klawiszologii muszę się przyzwyczaić. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 11 stycznia 2017 Opublikowano 11 stycznia 2017 Cieszę się że moja kopia trafiła w ręce kogoś kto doceni tą grę ja nie potrafiłem :) Daj znać jak wrażenia za 3-4 h bo wtedy trico zaczyna szaleć :) Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 No po 3-4h wchodzà komendy do tego czasu Trico robił praktycznie wszystko sam, więc napewno będzię mniej "słuchać". Cytuj
Gość suteq Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 Tego sie troszke obawiam. Na razie jednak przyjemnosc sprawia mi samo obcowanie z tym zwierzakiem. Lubie sie na niego wspinac, siedziec na jego grzbiecie, glaskac i patrzec co robi. Tak po prostu. :) Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 o sutek nadrabiasz, to dobrze, bo ja drugie przejście odpuszczam do wymiany na prosiaka, or something. obczaj tę, metodę balona i powiedz, czy nadal miałeś ochotę wy(pipi)ć temu zwierzakowi liścia na odmulenie: Jak chcecie żeby Trico nurkował to naciśnijcie na jego grzbiecie L1+ O. Jest to kombinacja do wykonania przez Trico danej akcji (np szarpnięcie wagonik, pokręcrnie kołem czy nurkowanie). L1 + /\ to skoko/wspięcie się na filar; L1+ X to siad; L1+[] to szarża. ciekaw jestem czy też będziesz miał dalej takie przygody jak łaskawe czekanie na podniesienie kraty x minut, bo przypadkiem wcisnąłeś rzekomo złą komendę Cytuj
Masamune 181 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 (edytowane) R1 + O że niby nurkowanie? O_o Przecież to taki "stomp attack". W wodzie mi sam nurkował jak nurkowałem chłopcem Już bardziej podejrzewałbym że R1 + X... ======================= Z serii "Trico się nie słucha" :D Edytowane 12 stycznia 2017 przez Masamune Cytuj
Gość suteq Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 (edytowane) o sutek nadrabiasz, to dobrze, bo ja drugie przejście odpuszczam do wymiany na prosiaka, or something. obczaj tę, metodę balona i powiedz, czy nadal miałeś ochotę wy(pipi)ć temu zwierzakowi liścia na odmulenie: Jak chcecie żeby Trico nurkował to naciśnijcie na jego grzbiecie L1+ O. Jest to kombinacja do wykonania przez Trico danej akcji (np szarpnięcie wagonik, pokręcrnie kołem czy nurkowanie). L1 + /\ to skoko/wspięcie się na filar; L1+ X to siad; L1+[] to szarża. ciekaw jestem czy też będziesz miał dalej takie przygody jak łaskawe czekanie na podniesienie kraty x minut, bo przypadkiem wcisnąłeś rzekomo złą komendę Dostałem już komendy i jak na razie Trico wykonuje je bez problemu. Musiałem dostać się na wyżej położone platformy, kliknąłem R1 i wychyliłem gałkę w przód aby wiedział gdzie zerkać, następnie stanął na tylnych łapkach i mogłem bez problemu wskoczyć na górę. Potem był przeskok przez most, najpierw go przywołałem, wspiąłem się na niego, kazałem mu skoczyć, wskoczył na filar obok, potem kazałem mu skoczyć to wydał jakiś dźwięk więc źle mu wskazałem, potem nakierowałem kamerę na wprost i wykonał skok przez most bez żadnego problemu. Zobaczymy jak będzie dalej. Beczki też niszczył bez problemu z kombinacją R1+ [ ]. Edytowane 12 stycznia 2017 przez suteq Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 masamune bardziej randomowego filimku już zapodać się nie dało? przecież on zerka sam za tymi beczkami i to bez naszego wkładu. wpisałeś w wyszukiwarkę "problem with trico listen" i wkleiłeś pierwsze co wyskoczyło? Cytuj
Masamune 181 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 masamune bardziej randomowego filimku już zapodać się nie dało? przecież on zerka sam za tymi beczkami i to bez naszego wkładu. wpisałeś w wyszukiwarkę "problem with trico listen" i wkleiłeś pierwsze co wyskoczyło? xd Sam nagrałem. I nie, ta beczka to ukryta beczka, więc Trico o niej nie wie* Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 a to przepraszam. czemu mnie tak nie słuchał ;/ Cytuj
Masamune 181 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 Może ten system na serio jest tak głęboki, że każda beczka, spamowanie poleceniami, głaskanie grają tutaj kluczową rolę. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 (edytowane) Właśnie ukończyłem zagadkę z bramą i podstawką. Na początku zaczął szarpać za łańcuch więc przelazłem pod bramą, doturlałem ten filar, podciągnąłem pod bramę i przestał ciągnąć łańcuch. Kazałem mu zrobić atak więc zakurwił z dyni w bramę (komiczna sytuacja :D ), zawył i znowu zainteresował się łańcuchem. Podstawiłem filar i przeszedł przez bramę. :D Żadnych problemów z komendami. P.S Ta gra jest cudowna, a Trico absolutnie rewelacyjny. Edytowane 12 stycznia 2017 przez suteq Cytuj
Masamune 181 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 (edytowane) Właśnie ukończyłem zagadkę z bramą i podstawką. Na początku zaczął szarpać za łańcuch więc przelazłem pod bramą, doturlałem ten filar, podciągnąłem pod bramę i przestał ciągnąć łańcuch. Kazałem mu zrobić atak więc zakurwił z dyni w bramę (komiczna sytuacja :D ), zawył i znowu zainteresował się łańcuchem. Podstawiłem filar i przeszedł przez bramę. :D Żadnych problemów z komendami. P.S Ta gra jest cudowna, a Trico absolutnie rewelacyjny. Przeszedłeś to bez użycia dzbana z zieloną substancją ? Nie wiedziałem że tak się da :D Edytowane 12 stycznia 2017 przez Masamune Cytuj
Gość suteq Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 Nie no, nie wiem czy bez tego się da. Po prostu ominąłem tę część gdyż uznałem, że to raczej normalne, że się to robi. Natomiast ludzie się skarżyli na problemy przy samym podnoszeniu bramy przez Trico. Cytuj
Masamune 181 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 A to ok. Ja miałem tam problem raz, bo Trico się zawiesił przy tym łańcuchu wpatrzony jak zaczarowany... i nie chciał przejść przez bramę. Jedyny moment, który wyglądał dla mnie jak błąd. Po restarcie od checkpointu ruszyło normalnie. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 (edytowane) No u mnie to był ewidentny błąd bo znalazłem kilka rozwiązań na różnych stronach. Niektórym użytkownikom tak jak mi trico zawieszał się przy łańcuchu. Restart gry kompletny pomógł. Pewnie to kara za nie szanowanie marki . Edytowane 13 stycznia 2017 przez blantman Cytuj
kanabis 22 645 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 Dobra suteq ile ci balon zaplacil? Cytuj
Ins 5 826 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 Chciałbym mieć tak bezproblemowe przejście tutaj niektórzy piszą, pewnie gra by bardziej zyskała w moich oczach. Może jakiś patch poprawił te błędy ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi