Shen 9 636 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 (edytowane) Ico gdzies mi tyle zajelo za pierwszym podejsciem, a jest trofeum za przejscie ponizej 2h. SotC byl dluzszy z racji bardziej otwartego swiata i biegania tu i tam. Last Guardian blizej do Ico jesli chodzi o konstrukcje. Licze na jakies 10h jesli bedzie sporo kombinowania z zagadkami. Edytowane 29 sierpnia 2016 przez Shen Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 mnie niepokoi dotychczasowy sposob reklamowania gierki - mam wrazenie ze to sie wszystko dzieje jak na razie na jednej drewnianej kladce i w jednej jaskinii i ruinach, pewnie na tgs pokaza cos wiecej no wlasnie dlatego pisalem ze to bedzie zabawa na 5-6h bo gra jest bardzo w stylu ico Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Czyli bardzo duzo jak na dzisiejsze czasy. No i sporo wiecej niz Ico. Co to znaczy jak na dzisiejsze czasy? Gry są dlugie i ogromne aktualnie, zdecydowanie dłuższe niż w czasach 6 gen. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 RPG i piaskownice owszem, ale strzelanki i akcja to tylko kilka godzin zabawy w singlu (patrz The Order). Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 (edytowane) No nie zgodzę się. The Order to niechlubny wyjątek. Większość dużych gier AAA są zwyczajowo do kilku godzin (2-3) dłuższe niż ich wczesniejsze odsłony (chociażby seria Max Payne, trójka to najdłuższa gra z serii) po prostu gry były trudniejsze przez co wydawalo się, że gra trwa i trwa. Oczywiscie zależy to od gatunku takie Call of Duty w singlu zazwczaj jest trochę krótsze niż jedynka czy dwójka, ale takie gry jak MGS V, Bloodborne, Wiedzmin, Soulsy, Fallouty czy nawet Uncharted są naprawdę długie i oferują jeszcze po za tym tony przeróżnej zawartości dodatkowej (multi, osięgnięcia, dlc). Męcząca jest trochę ta gadka, że gry są krótkie. Zresztą pal licho nawet jesli TLG będzie na 5h to i tak to będzie pełniejsze doświadczenie niż setki godzin w innych grach. Edytowane 29 sierpnia 2016 przez _Be_ Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Nie ma reguły. Uncharted 2 była raczej najdłuższą częścią. Ale Bloodborne z kolei może zaspokoić na kilkadziesiąt godzin.Trzymam kciuki za miód i klimat TLG Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 u2 bylo dluzsze od 1 i 3 ale sporo sporo krotsze niz u4 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 No własnie o tym mówie, trylogia oscylowala koło 8-11h a U4 conajmniej 13-16h. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 29 sierpnia 2016 Opublikowano 29 sierpnia 2016 No nie zgodzę się. The Order to niechlubny wyjątek. Większość dużych gier AAA są zwyczajowo do kilku godzin (2-3) dłuższe niż ich wczesniejsze odsłony (chociażby seria Max Payne, trójka to najdłuższa gra z serii) po prostu gry były trudniejsze przez co wydawalo się, że gra trwa i trwa. Oczywiscie zależy to od gatunku takie Call of Duty w singlu zazwczaj jest trochę krótsze niż jedynka czy dwójka, ale takie gry jak MGS V, Bloodborne, Wiedzmin, Soulsy, Fallouty czy nawet Uncharted są naprawdę długie i oferują jeszcze po za tym tony przeróżnej zawartości dodatkowej (multi, osięgnięcia, dlc). Męcząca jest trochę ta gadka, że gry są krótkie. Vanquish? MGR? QB? Ratchet? Halo 5? Nie jest to aż takie wyjątkowe Zresztą pal licho nawet jesli TLG będzie na 5h to i tak to będzie pełniejsze doświadczenie niż setki godzin w innych grach. no... Oby Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Ratchet? Kolorowa gierka na ok 10-12h, a przy robieniu na 100% planet (i wyścigach na złoto) czyli tak jak powinno się gtać w "platformówki 3d" to spokojnie 15-17h (mi zejęło 16:45) więc akurat ten przykład nie trafiony. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 No własnie o tym mówie, trylogia oscylowala koło 8-11h a U4 conajmniej 13-16h. Ja mam na myśli granie a nie oglądanie wstawek filmowych : ) Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 No to odlicz sobie po 1,5h cutscenek od u2 i u3 to ci jeszcze mniejszy wynik wyjdzie. Vanquish? MGR? QB? Ratchet? Halo 5? Nie jest to aż takie wyjątkowe Akurat gry platynowych zawsze są krótkie, takie same mieli jak robili pod szyldem capcomu (DMC 1&2 łacznie być w 12-13h pyknął) QB nie grałem więc nie wiem, Halo 5 jeśli mówimy o samej kampanii to ok, ale kampania to tylko 1 część całej gry a H5 jest wypchane zawartością. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 (edytowane) nobody ale strzelasz na oślep, że hoho. Z tego co sam grałem i pamiętam, to Quantum Break to ok. 10-12h, a Halo 5 ze 12h (mi akurat zajęło 20h, ale grałem solo na Legendary). Nie mówiąc już o robieniu na 100% o czym pisze balon, gdzie takie QB rozciąga się do 20h. MGR czy Vanquish to dalej wyjątki. Dzisiaj gry mają sporo dodatkowej zawartości poza singlem. Edytowane 30 sierpnia 2016 przez DonSterydo 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Halo 5 mi zajęło ok. 7h na heroicu. QB ok. 10h, 100% w 14h a i tak zostawiłem chyba konsolę na godzinkę afk. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 nobody ale strzelasz na oślep, że hoho. Z tego co sam grałem i pamiętam, to Quantum Break to ok. 10-12h, a Halo 5 ze 12h (mi akurat zajęło 20h, ale grałem solo na Legendary). Nie mówiąc już o robieniu na 100% o czym pisze balon, gdzie takie QB rozciąga się do 20h. MGR czy Vanquish to dalej wyjątki. Dzisiaj gry mają sporo dodatkowej zawartości poza singlem. nie liczyłem cut scenek, seriali, grania na legendary i innego zaglądania nosem w każdy kąt, czytając wszystkie notatki, bo wtedy i z TO1886 robi się epicka przygoda na 12h. puenta jest taka że no faktycznie jest to mniejszość, ale nic szczególnie wyjątkowego. sam w przypadku TLG obstawiam 8 max 9h. hmm, no dobra, to dorzucę jeszcze Heavenly Sword, KZ3 i UDF na ~5-7h @bluber DMC1 zajał mi 2h więcej od Vanquisha i 3 od MGR, a trójka jest jeszcze dłuższa. także ten Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 (edytowane) http://www.ultima.pl/search/?keywords=the+last+guardian Na Ultimie wystartowały pre-ordery. Jest limitka za 320 zl z samym steelbookiem. Chyba kogoś mocno po(pipi)ało z tymi cenami. Jakby była z artbookiem to ok. Olewam wersje specjalne, wezmę pewnie zwykłą. Steelbook to nie jest rzecz warta dopłaty 80zl. Edytowane 2 września 2016 przez ireniqs Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 Poczekaj na normalny sklep, powinno byc taniej. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 Ano tak. Nie mam zamiaru u nich brać. Tak czy tak cena zakręci się pewnie w okolicach 300zl co niestety nadal nie jest zbyt opłacalnym wydatkiem. Brakuje jeszcze czegoś do tego steelbooka. Fajnie jakby było coś na wzór limitki Bloodbornea. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 Limitki są takie drogie bo i tak schodzą. Nie zdziwię się jak w okolicach premiery będą chodzić na allegro po 400zł a kolekcjonerki po 600-700 Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 Wszystko się sprzeda z miejsca, niby nisza, a jednak ludzie kojarzą te gry i chcą grać w TLG. Bardzo mi się podoba steelbook i okładka zwykłej wersji. Dali tylko z ciała z brakiem pocztówek, fajnie by pasowały do ICO i Shadowa. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 (edytowane) Niech się sprzedaje jak najlepiej, tego im życzę, no ale jak dla mnie jak mam wybulać te 300zl to niech to będzie uzasadniony wydatek. Sam steelbook mimo że ładny to nie jest wart wydawania na niego tylu pieniędzy. 250zł i brałbym z miejsca. 300zl jakby jakiś artbook dali i też brałbym z miłą chęcią. Tak niestety dla mnie zwykła wersja będzie w tym momencie najbardziej ok. Edytowane 2 września 2016 przez ireniqs Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 Masz rację że drogo, ale na Twoim miejscu bym się zastanowił i dopłacił do steelbooka. Ta gierka to rodzynek, kiedy będzie następna, za 10 lat? Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 To już lepiej kolekcjonerkę brać za te 499zł (a pewnie będzie i taniej). Tam też jest steelbook a do tego inne dodatki a z czasem mocno wszystko zyska na wartości Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 (edytowane) Dla mnie taka cena jest poza zasięgiem (przynajmniej o 100zl za dużo), no chyba że po drodze coś posprzedaje. Wolę chyba jednak zainwestować sobie 1500zl na za(pipi)iste kolumny do kina domowego niż płacić 1/3 ich ceny na gierkę. Będę wiedział więcej w październiku. Edytowane 2 września 2016 przez ireniqs Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 2 września 2016 Opublikowano 2 września 2016 (edytowane) Empik ma w ofercie od tygodnia. Najpierw za 453 zł (zamiast 466), a już w poniedziałek było 466zł (zamiast 499). Ultima jak na razie druga. cdp powinno mieć, bo są oficjalnym partnerem. Ja na razie mam tylko w empiku preorder. Edytowane 2 września 2016 przez PiotrekP Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi