Bansai 11 198 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Za duzo premier w tym okresie jest, Final skonczony i jeszcze mam do nadrobienia Dishonored 2... Mafia czy Division byly madre bo wyszly jak nie mialem w co grac. 1 Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 (edytowane) Divison i Mafia xDDD Ludzie nie piszcie takich głupot, bo porównujecie dwie gierki, jakich pełno na rynku, do tytuły, którego nie można porównać do niczego na tej generacji. Są gry i GRY, jedne się przechodzi, sprzedaje i zapomina, drugie wspomina przez lata i stawia na półkę z grami, które się najbardziej ceni. Z drugiej strony, gusta są różne, jednemu przez całą generacje wystarczy co roku nowa Fifa i Cod i będzie zadowolony. Edytowane 12 grudnia 2016 przez YETI 3 1 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Ludzie nie piszcie takich głupot, bo porównujecie dwie gierki, jakich pełno na rynku, do tytuły, którego nie można porównać do niczego na tej generacji. O jakich porownaniach mowisz? Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 jak na razie tlg można w tej generacji por. jedynie do małych, dostępnych wyłącznie cyfrowo produkcji typu inside. no i to jest w sumie smutne, mając w pamięci choćby porównianie z VI generacją. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Za duzo premier w tym okresie jest, Final skonczony i jeszcze mam do nadrobienia Dishonored 2... Mafia czy Division byly madre bo wyszly jak nie mialem w co grac. Biegnę z pomocą: najpierw The Last Guardian, a później cała reszta. Jedyna prawilna kolejność. Też mam Dishonored 2 do nadrobienia, no ale trzeba się szanować... chociaż wiem że tytuł podobno zacny. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Ludzie nie piszcie takich głupot, bo porównujecie dwie gierki, jakich pełno na rynku, do tytuły, którego nie można porównać do niczego na tej generacji. O jakich porownaniach mowisz? Też się zastanawiam. No ale pamiętaj z kim rozmawiasz, on ma swój świat i swoje kredki. Cytuj
Wredny 9 552 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Fragmenty z nieposłusznym Trico jak najbardziej prawdziwe, ale zdecydowanie wycięte z kontekstu i wyolbrzymione, poprzez odpowiedni montaż. Trzeba pamiętać o tym, że czasem lepiej nie ponawiać komendy, bo mu odbija, czasem zajmuje mu dłużej odpowiednie ustawienie się do skoku, trzeba na to poczekać. No i jakoś nie wyobrażam sobie, żeby mogło to przeszkadzać komukolwiek oprócz fanów CoDów z ADHD - osoby, które które będą zachwycone pięknem tego świata, raczej uznają to za słodkie. No chyba że ktoś robi speedrun pod trofeum... 3 Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 A właśnie, temu kto wymyślił trofeum żeby przejść grę w mniej jak 5h powinni odciąć łeb i naszczać do szyi. Serio. Co za kretynizm. To tak jakby w CoDzie dać trofeum żeby przejść grę w nie mniej jak 30h. Cytuj
Wredny 9 552 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 No w ICO było podobne trofeum i też jakoś przez ten speedrun odpuściłem - nie byłem w stanie po prostu przelecieć tego dzieła sztuki Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 No tak brałbym też platyne rzadko to robię ale z tego względu że giera bardzo zacna to żal odpuścić a dla tego co ją zrobi w 5h i bez zginięcia to codziennie mogę mówić dzień dobry Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Triko czasem coś dłużej pomyśli ale podejrzewam że jestem już pod koniec gierki a miałem tylko dwa ciężkie przypadki - jaskinia z wodą co pisałem wcześniej i akcja z wydostaniem się z jednego miejsca na ogonie triko, trzeba było go zmusić żeby go opuścił na dół do gówniaka i oba okazały się bugami co pewnie spaczują, chociaż przyznam że zaczynałem się irytować i zastanawiać czy aby dobrze rozkminiałem dane sytuacje. Poza tym to dość się słucha, zdarza mu się pomyśleć np. z 2 min zanim skoczy na kolumnę po komendzie ale podpinam się pod wcześniejsze komentarze że ma to jakiś sens. Za to im dalej w grę tym kamera coraz bardziej leci w huja (i lecą też klatki na ps bieda4 )no tutaj się nie popisali, ale były też asy w temacie co mieli problemy żeby skoczyć na łańcuch bo klatki spadają - serio polecam inne hobby, żeby zginąć w tej grze poprzez spadnięcie gdzieś gówniakiem to trzeba być mega ulungiem. Jedyna kwestia ze sterowania co mogli by poprawić to gdy jesteśmy na grzbiecie triko i chcemy zejść na ziemię, trzeba się czasem posiłować bo wciskanie x nie zawsze przynosi zamierzony efekt. Polecam zagrać każdemu, ja np nie grałem w żadne ico ani sotc i nie wiedziałem czego się spodziewać a gierką jestem oczarowany chociaż nie jest to "mój typ" gry. 2 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Ico mozna spokojnie przebiec na pamiec, tutaj przeszkoda bedzie Trico ;p Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Kurde, ale grafa... Jak na silniku ICo z PS2. 1 1 Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 (edytowane) @messer - mogłeś go ciągnąć za ogon byłoby szybciej myślę że to nie spoiler i warto pamiętać o tym elemencie gameplayu ekhm ;p ja często zapominałem że mam to lustro...i to że kurak potrafi kilka rzeczy których gówniak nie da rady, i vice versa co do słuchania się Trico - jak go nauczysz czegoś ŹLE to będzie to powtarzał ŹLE - kazałem mu skakać w miejscu i to robił troche się pusząc i denerwując...takich śmisznych historyjek miałem conajmniej kilka Edytowane 12 grudnia 2016 przez nero2082 2 Cytuj
Wredny 9 552 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Akurat tam, gdzie pisze Messer, to się nie da ciągnąć za ogon, bo dzieciak tam wpada, a Trico zostaje na górze i trzeba się wydostać. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 13 grudnia 2016 Opublikowano 13 grudnia 2016 chyba mam jakis blad - zawislem na galezi we wiadomym miejscu i nic nie pomaga mashowanie przyciskow, wolanie trico itp, dobre 10 min probowalem, nie wiem czy to nie jakis bug Cytuj
piotros 220 Opublikowano 13 grudnia 2016 Opublikowano 13 grudnia 2016 No i przygoda się skończyła Co za szkoda, że była taka krótka. Wszystko w zasadzie o grze zostało powiedziane. W grze nie przeszkadzało mi nic. Nie zauważyłem znaczących problemów z niczym, a grafika mi odpowiadała. Trico może nie zawsze szybko, ale się słuchał. Czasami po prostu albo dawałem mu złą komendę, albo musiałem poczekać, aż się zorientuje w otoczeniu i wykona, to co chciałem. Jak ja lubię gry, które nagradzają mnie za oglądanie napisów końcowych Tutaj się nie zawiodłem Kermit jeżeli to drzewo, co wisisz za bluzkę/koszulę po upadku, to ja bodajże zmusiłem Trico do skoku, wtedy on gdzieś wskakuje i da się przeskoczyć/złapać za jego ogon. Nie zawsze samo wołanie daje efekt. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 13 grudnia 2016 Opublikowano 13 grudnia 2016 no właśnie wolam i wolam i nic, no coz wieczorem znow poprobuje, dzieki Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 13 grudnia 2016 Opublikowano 13 grudnia 2016 r1 + trojkat robilem i skoczyl wtedy 1 Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 13 grudnia 2016 Opublikowano 13 grudnia 2016 Zauważyliście to jak fajnie subtelnie podpowiadane jest że chłopak znajduje się blisko beczki? Pojawia się jeden niebieski motyl a im bliżej tym więcej, odpowiednio dwa i trzy. Bardzo fajne. Bardzo nienachalne. No i czasami motylki latają sobie ot tak, ale widać to całkiem nieźle jak jesteśmy gdzieś blisko beczki. Robię teraz drugie przejście i mam zamiar zebrać wszystkie. Do tej pory okazało się że nie zebrałem chyba z 4 beczek. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 13 grudnia 2016 Opublikowano 13 grudnia 2016 Fajnie fajnie podobnie jak hinty gdy trzeba było wynieść beczkę z jednej dziury, delikatnie poplamione niebieskim kamienie na które można było ją wrzucić by nie spadła. Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 13 grudnia 2016 Opublikowano 13 grudnia 2016 Dziś koniec konkursu TLG na PPE, a ja mając trochę wolnego czasu postanowiłem zrobić "movie poster", który pewnie nie zajmie nawet miejsca w pierwszej 10siątce, ale miałem natchnienie Na konkurs wysłałem też wersje bardziej czystą, a tymczasem skoro już prace wysłałem to się pochwale 3 Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 14 grudnia 2016 Opublikowano 14 grudnia 2016 tez tak macie ze jak trico wskoczy do wody to konsola zaczyna symulować dzwiek szumu fal? fajny patent 4 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 14 grudnia 2016 Opublikowano 14 grudnia 2016 tez tak macie ze jak trico wskoczy do wody to konsola zaczyna symulować dzwiek szumu fal? fajny patent Czyli gra jednak Next Gen! Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 14 grudnia 2016 Opublikowano 14 grudnia 2016 Moje stare ps4 symulowalo taki dzwiek caly czas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi