kermit 6 998 Opublikowano 14 grudnia 2016 Opublikowano 14 grudnia 2016 u mnie jak procek dostaje duzo fizyki do policzenia ale to ten ostatni fatek 1216 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 14 grudnia 2016 Opublikowano 14 grudnia 2016 Grunt że jak trico siedzi przy ognisku to nie czujesz zapachu spalenizny . 2 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. easye 3 377 Opublikowano 15 grudnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 15 grudnia 2016 (edytowane) Matko bosko CO TO JEST ZA GRA! 9 lat beki, hejtu, sam w ten tytul nigdy nie wierzylem, nie ogladalem praktycznie zadnych zwiastunow, zadnych filmow z rogrywki, a teraz co chwila mam opad szczeny! Relacja naszego bohatera z Trico jest zrobiona na takim poziomie,ze gra chwyta za serce od pierwszych minut, do tego rozgrywka bezustannie czyms zaskakuje. Nie wiem tez dlaczego ludzie tak bardzo czepiaja sie oprawy wizualnej - jak dla mnie wszystko prezentuje sie wystarczajaco ladnie - jedyne momenty, kiedy mozna stwierdzic, ze gra miala zostac wydana na PS3, to lokacje z większym horyzontem, ktorego niestety czesto po prostu nie ma. Po paru godzinach jestem zachwycony - wszystko sie ze soba zagralo, a obcowanie z gra to istna przyjemnosc. W koncu cos nietuzinkowego, nie typical jakich wiele na rynku, nie rak. I jasne - mozna narzekac czasami na kamere, z poczatku trudno zalapac polecenia Trico, bywaja momenty ze reaguje jak płotka, ale nawet po tych paru godzinach wiem, ze nie ma to najmniejszego znaczenia ! Absolutny must have, exclusive, ktorego ze swieca szukac u konkurencji, jedna z tych gier, dla ktorych warto miec PS4! ocena wstępna: 9 Banderasów / 10 Edytowane 15 grudnia 2016 przez easye 11 Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 15 grudnia 2016 Opublikowano 15 grudnia 2016 gra zayebista, skonczona, kompletna zagadki, swiat, design, narracja mistrzostwo minusy: framerate tak kuleje ze czasem zbiera na rzyga i to czesto a nie jak ktos pisal 2 razy przez cala gre, kamera 2 Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 15 grudnia 2016 Opublikowano 15 grudnia 2016 Po skończeniu dopiero teraz obejrzałem ostatnie trailery i prawie połowa szczególnie te ostatnie to praktycznie spoilery. Ja na szczęście nie widziałem i tak samo co rusz miałem opad szczeny a chrupnięcia też gdzieś z dwa może miałem, no chyba że ktoś jest na klatki baaardzo wyczulony Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 15 grudnia 2016 Opublikowano 15 grudnia 2016 ja trailerow poza tym pierwszym z e3 praktycznie nie widziałem tym lepiej chlonelo się caly swiat niektore akcje bez kitu widowiskowe jak z uncharted xd pewnie to juz niestety ostatnia gra Uedy tym bardziej polecam niezdecydowanym ograć perełkę pomimo braków technicznych a no i najważniejsze - grafika bardzo ładna 1 Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 15 grudnia 2016 Opublikowano 15 grudnia 2016 pewnie to juz niestety ostatnia gra Uedy tym bardziej polecam niezdecydowanym ograć perełkę pomimo braków technicznych No i właśnie przez to zastanawiam się czy sobie zostawić na pamiątkę tak jak Ico i SotC a jak to okaże się prawdą że jednak Ueda da sobie spokój to jak dla mnie cios w branże będzie kolosalny bo tak naprawdę nikt takich perełek nie tworzy. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 15 grudnia 2016 Opublikowano 15 grudnia 2016 niestety obecna generacja graczy nie potrzebuje takich gier, takie gry to dinozaury ktore albo wymra albo beda nisza w postaci indyków bo doceni je jedynie mala grupa graczy starej daty Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 15 grudnia 2016 Opublikowano 15 grudnia 2016 Moze cos zmontuje, tylko nie taka skale. Gra zostala raczej dobrze przyjeta przez graczy i recenzentow. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 16 grudnia 2016 Opublikowano 16 grudnia 2016 Większość prac http://m.ppe.pl/news/48192/rewelacyjny-poziom-konkursu-the-last-guardian-mamy-wyniki.html#comments Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 16 grudnia 2016 Opublikowano 16 grudnia 2016 (edytowane) TLG to niewątpliwie świetna gra z problemami, ale najbardziej negatywnie wpłynął na nią okres produkcyjny. Nie chodzi już nawet o kwestie wizualne, ale finansowe. Wieloletnia produkcja najpewniej kosztowała krocie, a sprzedaż póki co kuleje. UEDA pewnie dostanie kolejną szanse, ale na pewno nie z takim budżetem i czasem. Bo co by nie mówić - SONY i PLAYSTATION potrzebują takich gier Edytowane 16 grudnia 2016 przez Graczdari Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 16 grudnia 2016 Opublikowano 16 grudnia 2016 TLG to niewątpliwie świetna gra z problemami, ale najbardziej negatywnie wpłynął na nią okres produkcyjny. Nie chodzi już nawet o kwestie wizualne, ale finansowe. Wieloletnia produkcja najpewniej kosztowała krocie, a sprzedaż póki co kuleje. UEDA pewnie dostanie kolejną szanse, ale na pewno nie z takim budżetem i czasem. Bo co by nie mówić - SONY i PLAYSTATION potrzebują takich gier Nie sony i plejstejszon a cała branża potrzebuje tego typu gier. 1 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 22 grudnia 2016 Opublikowano 22 grudnia 2016 no beka ja dziś ruszyłem i jest MAgia . Z samego patrzenia jak ta bestia podąża za nami,przedziera się przez lasy itd fun 10/10 . Fizyka animacja trico nawet samej sierści rewelacja ! Do tego zachowanie zwierzaka, animacje jak się drapie wyje otrzepuje z wody czy skomle za nami bo nie może przejść(i patrzy tymi oczkami) no magia niesamowita, Ja nie rozumiem oceniania sztuka 10/10 grafika 4 to 6.5 ,,,, kurfa albo coś jest dobre i dobrze się gra albo coś jest słabe nudne wtórne i się nie chcę grać . Od tlg ciężko jest się oderwać, choć widzę drobne problemy ze sterowaniem/kamerą ale to nie ma dla mnie żadnego znaczenia . Jutro tylko robotę odbębnić i długa nocka się szykuje . 4 Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 Gierka już oczywiście skończona. Prze za(pipi)i sta pozycja. Mega się cieszę, że wziąłem steelbook i oczywiście zostaje w kolekcji. Dostałem więcej niż się spidziewałem. Szczerze to myślałem, że to zepsują. Gierka będzie zjanuszowana na 5h. Nic z tych rzeczy. Jest to długi jak na obecne standardy szpil, z wielką metką januszunfrendly. Mocne 9/10. Polecam każdemu kto uznaja inne gatunki niż fifa i strzelanki. 2 Cytuj
Cottage 343 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 (edytowane) Także wczoraj skończyłem tą fantastyczną przygodę. Animacja i zachowanie Trico to małe mistrzostwo za które należy się Szkoda tylko, że gra nie sprzedała się i mało osób doceniło to małe cudo, bo w przyszłości tego typu produkcje będą mocno ograniczone i obarczone ryzykiem dla twórców . Dla mnie bardzo dużym + jest to, że gra zrobiona w "starej szkole" bez podpowiedzi strzałkowych i tym podobnych ułatwień typu gdzie iść nie jesteśmy prowadzeni za rączkę (dla młodszych rocznikowo osób może okazać się to pewnie problemem nie do przeskoczenia ) Edytowane 23 grudnia 2016 przez Cottage 1 Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 Co do tej sprzedaż to spokojnie. Narazie były newsy o gb i jap.Wydaje mi się że sprzeda się najlepiej ze świętej trójcy. Wiadomo że byłoby mega jakby poszła milionach bo może wróciłby trend na takie konsolowe, "pełne" gierki. Z drugiej strony patrząc na trendy branży wątpię, że sony miało wielki sprzedażowe oczekwiania co do tego tytułu. Cytuj
bocieque 123 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 Także wczoraj skończyłem tą fantastyczną przygodę. Animacja i zachowanie Trico to małe mistrzostwo za które należy się Szkoda tylko, że gra nie sprzedała się i mało osób doceniło to małe cudo, bo w przyszłości tego typu produkcje będą mocno ograniczone i obarczone ryzykiem dla twórców . Dla mnie bardzo dużym + jest to, że gra zrobiona w "starej szkole" bez podpowiedzi strzałkowych i tym podobnych ułatwień typu gdzie iść nie jesteśmy prowadzeni za rączkę (dla młodszych rocznikowo osób może okazać się to pewnie problemem nie do przeskoczenia ) Sprzedaje się przeciętnie bo jest technicznym bublem. Tak art design robi robotę, ale gra wygląda jak mocniejszy remaster z ps3. Przy tym spadki do 15-20 fps na zwykłym ps4 to norma, a przecież to jest ex, a nie multiplatformer . Oby wyniki sprzedaży dały do myślenia Sony, by gier w takim stanie technicznym nie wydawać ;p. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 (edytowane) Rozumiem, że gierka ograna i co chwilę miałeś spadki do 15-20 ks? i nie, ta gra nie sprzedaje się super bo zgubi czasami klatki, tylko dlatego że nie ma strzelania, emo-hipsterskiego trailera z dubstepem i wypas multi z mikro płatnościami. Co do sprzedaży to mam nadzieję że nie sowoduje że sony zacznie wszędzie dawać powyższe rakoelementy. Ps czy mi się dobrze wydaje ale czy TLG największe baty zbiera od tych co nie grali oraz 15-20 letnich jotuberów growych, którze nie kumają czaczy? Z tego tematu z osób które to skończyły to albo zachwyty alb teksty, że bardzo dobra gierka, coś tam gubiła klatki na zwykłej PS4 (na Pro jest mega) ale bez przesady więc jaka jest prawda? xD Edytowane 23 grudnia 2016 przez balon 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 Zadowoleni sa Ci, co grali w poprzednie czesci i im sie podobaly. Gra spelnila oczekiwania. Podobnie ludzie sie odbijali od Bloodborne. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 (edytowane) Grałem w Ico oraz SoTC, a TLG był dla mnie mega irytujący. Kolosy są nadal nie zagrożone jako najlepsza gra Uedy. Edytowane 23 grudnia 2016 przez mattaman Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 Z ciekawości możesz rozwinąć co ciebie tak irytywało w TLG co by nie zirytowało w ICO czy Kolosach?, bo TLG to ich mix z najlepszymi ale też z najgorszymi cechami. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 (edytowane) Głównie komendy wydawane szczurowi, to że momentami jesteśmy uzależnieni od "widzi mi" się Trico i oczywiście kamera. Poprzednie gry miały też ciekawszą rozgrywkę. Szczególnie Kolosy. Edytowane 23 grudnia 2016 przez mattaman Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi