Opublikowano 28 maja 201311 l Miałem HTC mozart, zwiech nie zauważyłem. Przyznam, że gdyby nie lipna bateria to nie zmieniałbym tego telefonu na inny. Teraz z kolei zastanawiam się nad powrotem do WP, android mnie zaczyna drażnić. Ale mam tak co pewien czas, więc nie zwracaj na to uwagi Facebook w WP jest - można by rzec - wbudowany. Edytowane 28 maja 201311 l przez Andreal
Opublikowano 24 lipca 201311 l Autor Super Golf Land jest kolejnym tytułem który warto mieć na telefonie. Różne poziomy gry, mini gry prosta grafika. Jak ktoś lubi popykać do dołeczka polecam. http://www.youtube.com/watch?v=wFvszBrTud4 Edytowane 24 lipca 201311 l przez kasuro
Opublikowano 24 lipca 201311 l a ja mam pytanie odnośnie właśnie Nokii Lumia 520 i Windowsa 8, walne je tu, bo widze temat żyje. Ponoć ten model ma wbudowane normalnie radio z rms, ale przez windowsa 8 właśnie nie da się z niego korzystać. Na jakiś mętnych forach czytałem, że wraz z łatką 8.1 miał ten problem zniknąć. Ma ktoś kontakt z takim telefonem i oprogramowaniem ? Wyszła już ta łatka, działa radio pod win 8 w telefonach ?
Opublikowano 13 listopada 201311 l Lumia 520. Da się w tym crapie ustawić, żeby pokazywało wartość procentową baterii? Co jakiś czas telefon gubi sieć i każe wpisać ponownie PIN. Też tak macie?
Opublikowano 11 grudnia 201311 l Jakieś gry na X360 wykorzystują w jakiś ciekawszy sposób Smartglass?
Opublikowano 12 grudnia 201311 l Zależy co rozumiesz pod pojęciem ciekawszy, w Halo 4 masz swoje statystyki itp, wychodzące Fable Anniversary ma mieć mapę na dodatkowym ekranie, w Forza Horizon dodatkowy ekran działa jak GPS, czyli na bieżąco wyświetlana mapa. Oprócz tego możesz korzystać z niego jak z klawiatury i touchpada do IE. Chyba kilka filmów też jest wspieranych odpowiednimi dodatkami. Jak dla mnie smart glass jednak to niewypał, chyba tylko sensowne to jest w FH, pod warunkiem odpowiedniego ustawienia tableta (telefon z racji małego ekranu raczej odpada). Grając skupiam się na jednym ekranie i naprawdę nie mam konieczności zerkania na drugi.
Opublikowano 8 marca 201411 l Czy telefon z Windowsem na pokładzie, trzeba rootować, by usunąc systemowe pier.doły? Co jak początkujący user powinienem wiedzieć?
Opublikowano 10 marca 201411 l W WP nie licz na zbytnie grzebanie, system jest jednak dość zamknięty, z drugiej strony właściwie nie ma nawet takiej potrzeby, i według mnie jest to dość istotna zaleta tegoż systemu.
Opublikowano 3 kwietnia 201510 l Aby ustawić jakąś piosenkę jako dzwonek,muszę wrzucić ten plik mp3 przez pc? Przesłałem sobie muzykę ze starego tel i nawet przerzuciłem do folderu "dzwonki" ale dalej nie wykrywa jej w "ustawieniach audio"
Opublikowano 3 kwietnia 201510 l A czy to się nie robi podczas odtwarzania "ustaw jako dzwonek"? Lasce sam zgrywałem mp3 i ma poustawiane dzwonki. A w ogóle ten ich sklepik taki śnieciowaty: widziałem tam aplikacje "chr0me" pisane przez zero, gry z mariem, czy właśnie "dzwonki mp3", gdzie pobierasz sobie mp3 do woli. Obczaj może aplikację tego typu?
Opublikowano 3 kwietnia 201510 l Już wrzuciłem ją via pc, ale dzięki Glupia rzecz Edytowane 3 kwietnia 201510 l przez Grzegorzo
Opublikowano 4 kwietnia 201510 l Aby ustawić jakąś piosenkę jako dzwonek,muszę wrzucić ten plik mp3 przez pc? Przesłałem sobie muzykę ze starego tel i nawet przerzuciłem do folderu "dzwonki" ale dalej nie wykrywa jej w "ustawieniach audio" Jest dostępna aplikacja do przycinania mp3 jako dzwonek, poszukaj "zrób dzwonek" w sklepie.
Opublikowano 4 kwietnia 201510 l Ok, dzieki za odpowiedzi Czy wiecie też, czy da się jeszcze ustawić Snap Chata ? Kiedyś byl ponoć 6snap czy coś ale usunęli to z marketplace
Opublikowano 25 kwietnia 20159 l Polecacie jakąś konkretną przeglądarke? Używam uc browser i nie jest źle, ale zjada sporo internetu
Opublikowano 29 lipca 20159 l Ktos ma telefon z Windowsem mobile 8 i planuje może aktualizacje do Windows 10 ? Ciekawi mnie jak to działa i jak współgra z kompem na tym samym systemie.
Opublikowano 29 lipca 20159 l Ale mobile nie wyszedł chyba od razu z desktopem. Wyjdzie chyba jesienią.
Opublikowano 3 lutego 20169 l Shmup DODONPACHI MAXIMUM działa nareszcie na telefonach z systemem WP 8.1.Do tej pory grę można było kupić i odpalić tylko na WP 7. Ostatnio została usunięta z sklepu Windows Phone i można ją bez problemu zainstalować samemu. https://www.microsoft.com/pl-pl/store/games/dodonpachi-maximum/9wzdncrcwm3d Edytowane 8 lutego 20169 l przez pic3k
Opublikowano 8 lutego 20169 l Shmup DODONPACHI MAXIMUM działa nareszcie na telefonach z systemem WP 8.1.Do tej pory grę można było kupić i odpalić tylko na WP 7. Ostatnio została usunięta z sklepu Windows Phone i można ją bez problemu zainstalować samemu. https://www.microsoft.com/pl-pl/store/games/dodonpachi-maximum/9wzdncrcwm3d Z racji że gra nie jest już dostępna w marketplace a zatem nie można jej nabyć dlatego wrzucam plik z grą do pobrania (mod full). instalacja poprzez Application Deployment (darmowe visual studio) Pobierz grę : http://1drv.ms/1oftsCJ
Opublikowano 1 lutego 20178 l Udało mi się odpalić grę Omega Five z Xboxa 1/360 na Lumii z windowsem 10,przez aplikację Xbox Dev Mode Companion.Do sterowania sparowany z lumią przez bluetooth pad od xboxa 1S. https://www.microsoft.com/pl-pl/store/p/xbox-dev-mode-companion/9nblggh519cp