FARMEROS 2 080 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 (edytowane) Nie wierze ze na forumku nie ma tematu o tej zacnej kapeli! przekleje se z lasta info Kvelertak to norweski zespół, który powstał w 2007r. w Stavanger. W 2007 roku nagrali swoje pierwsze demo. W ich muzyce można usłyszeć wpływy black metalu i punka z dużymi naleciałościami rock’n’rollowymi, dlatego często słyszy się, że grają black’n’roll czy też punk’n’roll. 21 czerwca 2010 roku wydali swój pierwszy album. i leca z dwa kawalki na dziendobry http://www.youtube.com/watch?v=yc_zhE9tBeg http://www.youtube.com/watch?v=mdLo0NptQz4 O ile nie slucham juz prawie w ogole muzyki gitarowej, bo mnie nudzi, tak kvelertak ma to PIE,RDOLNIECIE i polecam ogolnie muzyke tego zacnego zespolu. Jakos ostatnio wydali nowa plyte, ktora sie nazywa Meir i rozpie,rdala system. Ogolnie maja w swojej karierze dwa dlugograje, pierwszy zwie sie tak jak nazwa kapeli. Z ciekawostek, ich kawalek mjoed lecial przy napisach koncowych filmu troll, taki paradokument o norweskich trollach, hie hie, polecam anyways. No i okladki robi im wokalista baronessy, dżon dyer baizley, swoja droga zayebiste arty Edytowane 3 kwietnia 2013 przez FARMEROS Cytuj
weksler 12 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 To ty jesteś tym typem od power metalu? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 (edytowane) xD no nie wierze, że nie ma tematu o tej zacnej kapeli! btw mają też demo nazywa się 'westcoast holocaust' i jest to najlepsza nagrywka w dorobku ich reszta to popowe gó'wno Edytowane 3 kwietnia 2013 przez _Be_ Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Autor Opublikowano 3 kwietnia 2013 westcoast dałnie sam jestes popowe go,wno ;( akurat demo najmniej mi sie podoba Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Debiut 11/10 Dwójka 7,5/10 Koncertowo petarda. Cytuj
Masorz 13 196 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 To muszę w końcu obczaić bo ani kawałka od nich nie znam. Cytuj
Stillo116 94 Opublikowano 21 lipca 2016 Opublikowano 21 lipca 2016 (edytowane) Myślałem, że nie ma tematu ale jest Polecam nowy album, troche różni sie od 2 poprzednich ale jest też moc na koncercie też byłem, mega energia ze sceny... i wokalista niezły dzikus Edytowane 21 lipca 2016 przez Stillo116 Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 21 lipca 2016 Opublikowano 21 lipca 2016 (edytowane) Kapela jednej płyty, debiut soczysty, dwójka taka ok, a dalej to już szkoda na to guwno czasu, rozmienili się na drobne, utwór powyżej utwierdza w przekonaniu [*] Edytowane 21 lipca 2016 przez TheAceOfSpades Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 27 lipca 2016 Opublikowano 27 lipca 2016 Coś identycznego o nich napisałem w koncertach jakiś miesiąc temu Za(pipi)isty debiut, kilka fajnych wałków na dwójce i niesłuchalna ostatnia płyta. Jak dla mnie zeszli na psy. Cytuj
Grze(pipi) 521 Opublikowano 27 lipca 2016 Opublikowano 27 lipca 2016 Wklejam listę kozackich kawałków z nowej płyty: Dendrofil for Yggdrasil Nattesferd Bronsegud Berserkr Heksebrann Przy czym dodam, że są to koncertowe utworki idealne do "dania komuś w mordę, a po koncercie kupienia czegoś ze sklepiku". Te słabsze to kolejno: 1985, Svartmesse, Ondskapens Galakse, Nekrodamus, The Ace of Spades, (pipi)xfus. Czyli średnia płyta. Nie słaba. A bez tych bonusowych kawałków taka ś r e d n i e j s z a nawet. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 7 stycznia 2020 Opublikowano 7 stycznia 2020 (edytowane) Kvelertak wydaje nową płytę na Walentynki. Drugi singiel ją promujący to dla mnie dziś pewne zaskoczenie. Piosenka po angielsku, z tak oryginalnymi metalowymi rymami jak "dehumanize/vandalize" czy "trading my soul/ready to roll". Do tego gościnnie śpiewa Troy Sanders z Mastodona. Edytowane 7 stycznia 2020 przez ogqozo Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 7 stycznia 2020 Opublikowano 7 stycznia 2020 jakość dźwięku jest fantastyczna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi