JOHNNYBRAVO26 0 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Witam serdecznie . Jestem nowym użytkownikiem tego forum . Jeżeli ten temat już poruszany na forum to przepraszam za powtórkę . Mój problem dotyczy wyboru kiery do ps 3ki . Chodzi mi o to którą wybrać : Trustmaster Ferrari 430 czy Logitech Driving Force Gt . Wiem że kiera logitecha jest przeznaczona do Gt 5 . Czy na kierze Ferrari można grać też w takie gry jak : Need For Speed Shift 1 i 2 , NfS Hot Pursuit czy Most Wanted . Szukałem takiej informacji w wyszukiwarce , niestety nic nie znalazłem . Proszę o pomoc . Kierownice zamierzam kupić w przyszłym miesiącu może za dwa ponieważ muszę uzbierać odpowiednią kwotę . Czytałem też info dotyczące kierownicy Logitech G 25 i G 27 . Ta pierwsza podobno już nie jest produkowana , a druga jest jak dla mnie za droga . Myślę że te dwie wyżej opisane spełnią moje wymagania i oczekiwania . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Drogi kolego trzy tematy wyżej masz jak byk przypięty topic "Kierownice" - dla ułatwienia http://www.psxextreme.info/topic/22799-kierownice/ A żeby skrócić Ci czytanie - miałem F430, DFGT, G27 i Fanatec GT3 - jeśli szkoda Ci kasy na G27 lub Fanateca to olej F430 i bierz DFGT - Thrustmaster to dobra kiera ale nie do ps3, a w GT5 działa dużo gorzej niż kierownica Logitech'a, a z kompatybilnością z innymi grami też jest słabo, tutaj masz info z oficjalnej strony: The Ferrari F430 FFB, now compatible with best-selling PlayStation®3 racing games franchises GT racing games: Gran Turismo 5, NFS: The Run, NFS Shift 2: Unleashed, Split Second, Test Drive: Ferrari Legends, Superstars V8 Track racing games: F1 2012, F1 2011, F1 2010, SuperCar Challenge Rally racing games: WRC 3, WRC 2, WRC, DiRT Showdown, DiRT 3, DiRT 2 żródło: http://www.thrustmaster.com/en_UK/products/ferrari-f430-force-feedback-racing-wheel (zakładka "Features") Ale szczerze jeśli masz zamiar grać w gry pokrju Need For Speed to olej kierę i zostań przy padzie... Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez pawel_k 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JOHNNYBRAVO26 0 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Powiadasz graj na padzie . Ale gra nim już mi się znudziła . Szczerze mówiąc łyknął bym kiere Logitech DFGT tylko że jej wygląd mnie nie powala . No i te niby łopatki zmiany biegów to jest jakaś porażka . W sensie jak na mój gust to trochę są za małe . A czy produkt Logitecha jest kompatybilny z wyścigami serii need for speed i dirt ? Cytuj Odnośnik do komentarza
JOHNNYBRAVO26 0 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 A i jeszcze jedno mianowicie ile ta kiera Fanatec GT 3 kosztuje i gdzie ją można kupić . Szukałem na necie ale ciężko mi znaleźć jakieś info dotyczące ceny . Cytuj Odnośnik do komentarza
JOHNNYBRAVO26 0 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 A co sądzisz o BigBen BB9752 Fotel z kierownicą Racing Seat 2 info ze strony: http://www.oleole.pl/kierownice-pc.bhtml#ixzz2Qirc3GSt nada się do grania w nfsa i dirta Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 A i jeszcze jedno mianowicie ile ta kiera Fanatec GT 3 kosztuje i gdzie ją można kupić . Szukałem na necie ale ciężko mi znaleźć jakieś info dotyczące ceny . Nie stać Cię Cytuj Odnośnik do komentarza
JOHNNYBRAVO26 0 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 A tak w przybliżeniu możesz podać cenę ? Tylko może najpierw usiądę wygodnie co bym z krzesła nie spadł Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Sama kiera ok 740zł Z pedałami i shifterem ok 1100zł (najtańsza opcja) Wypas to granice 500 euro klik Cytuj Odnośnik do komentarza
JOHNNYBRAVO26 0 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Masakra...jeśli chodzi o cenę . No ale na pewno jest z zajefajnych materiałów zrobiona i daje dużo frajdy z jazdy . Cytuj Odnośnik do komentarza
JOHNNYBRAVO26 0 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Chyba jednak wybiorę Thrusmastera f430 wydaje mi się że to dobra kiera obsługuje te gry w które gram najczęściej , czyli Need for Speed Hot Pursiout , Shift 1 i 2 i Nsf Most Wanted Kierę można kupić za 500zł Co sądzisz o tej kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 ja mam Logitech Driving Force Gt i jestem bardzo zadowolony, nadaje się zarówno do pół arcadów jak i do symulatorów, czy to do ps3 czy do PC. Teraz ogrywa Euro Truck Simulator 2 i jest bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Chyba jednak wybiorę Thrusmastera f430 wydaje mi się że to dobra kiera obsługuje te gry w które gram najczęściej , czyli Need for Speed Hot Pursiout , Shift 1 i 2 i Nsf Most Wanted Kierę można kupić za 500zł Co sądzisz o tej kierownicy? Powtórzę to co napisał pawel_k. Jak chcesz grać w NFS'y na kierownicy to zostań przy padzie, a 500 zł można zainwestować dużo, dużo lepiej Zakup kierownicy nawet dla kogoś kto gra w simy musi być przemyślany, bo żeby inwestycja się zwróciła trzeba grać bardzo dużo i mieć wiele zaparcia, żeby za pomocą kierownicy jeździć szybko. Na początku na kierownicy gra się sporo trudniej niż przy pomocy pada, czasy też pozostawiają sporo do życzenia. No, ale jeżeli koniecznie chcesz kupić kierownicę to polecam Ci Logitecha DFGT. Jest o wiele,wiele lepszy od tego budżetowego, plastikowego Trustmastera, który chyba w dodatku nie obsługuje ForceFeedbacku Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) No, ale jeżeli koniecznie chcesz kupić kierownicę to polecam Ci Logitecha DFGT. Jest o wiele,wiele lepszy od tego budżetowego, plastikowego Trustmastera, który chyba w dodatku nie obsługuje ForceFeedbacku oj nie nie Thrustmaster F430 to nie plastikowa budżetówka, a bardzo dobra kiera z trochę małym kątem obrotu (270 stopni to trochę mało, ale jak gra jest dobrze zoptymalizowana pod ten kąt to nie przeszkadza to za bardzo), ale o w miarę dobrych pedałach (dużo lepszych niż te od DFGT, ale do G27 to im trochę brakuje, o Fanatechu z load cell nie wspominając), super shifterach (tutaj nawet G27 to poziom niżej), porządnym wykonaniu, i o bardzo dobrym Force Feedback, tyle że na PC za to na ps3, a w szczególności w GT5, to inna bajka i tutaj kiera nie pokazuje nawet 50% swoich możliwości, więc jej zakup do grania na ps3 mija się z celem mając do dyspozycji lepszą propozycję w podobnej cenie... Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez pawel_k 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BasteKSG 42 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Jak zamierszasz grac w NFS-y i inne to szkoday kasy by kupowac kiere. Bierz DFGT i GT5, a wtedy zobaczysz co to jest symulacja. Oczywiscie do real life troche brakuje, ale jest naprawde realistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) No ale na pewno jest z zajefajnych materiałów zrobiona Tylko na zewnątrz. W środku jest zrobiona z bardzo nietrwałych materiałów, co w sprzęcie za takie pieniądze jest nie do pomyślenia. Jak ktoś dużo gra i stara się kręcić jako takie czasy, to ta kiera szybko się rozpadnie. Osobiście miałem GT2 i wyrobiło się w niej gniazdo na łożysko (gniazdo było plastikowe). O defektach potencjometrów optycznych nawet nie ma co wspominać, bo to w tych kierownicach plaga. Choć może w nowo produkowanych modelach to poprawili. Wg mnie najlepszym sprzętem do PS3 biorąc pod uwagę stosunek cena/jakość jest G27. Mając mniejszy budżet brałbym DFGT. Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Michał102 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi