Blue 245 Opublikowano 28 marca 2014 Opublikowano 28 marca 2014 darkknight. To Scarlet Wicht i Quicksilver. W 616 [uniwersum komiksów] są dziećmi Magneto. 1 Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 29 marca 2014 Opublikowano 29 marca 2014 Obejrzałem dzisiaj Kapitana Amerykę. Po pierwsze ten film nie nadaje się do kina 3d, wszystko wydaje się rozmazane i niewyraźne. Po drugie znowu za dużo amerykańskiego patosu, mów motywacyjnych i tego całego (pipi)enia. Na plus super sceny walk w zwarciu i efekty specjalne. Dawno nc nie zrobiło na mnie takiego wrażenia jak walka Kapitana Flagi chociażby z pierwszym komando na statku czy przerzucania sobie noża z jednej do drugiej dłoni przez Winta Soldata . W dodatku mnóstwo smaczków i nawiązań do uniwersum Marvela. A jak zobaczyłem Stana Lee...Gosciu to dla mnie taki sam kult jak Hugh Hefner z tą różnicą, ze ten pewnie juz nawet nie udaje, że mu fiut nie staje. Miło go było po prostu zobaczyć. O ile pierwszego Kapitana Flagę oceniam o oczko wyżej od Thora jedynki to dwójka mną pozamiatała nawet mimo tego, że czytałęm kilka miesięcy wczesniej komiks, bez którego tak w nawiasie pewnie bym się pogubił w całej tej historii gdyż stanowi swietne uzupełnienie (albo i podstawę) do omawianego tutaj filmu. Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 29 marca 2014 Opublikowano 29 marca 2014 Obejrzałem dzisiaj Kapitana Amerykę. Po pierwsze ten film nie nadaje się do kina 3d, wszystko wydaje się rozmazane i niewyraźne. To nie kwestia tego, że "film nie nadaje się do kina 3D", po prostu w polskich kinach chu.jowe 3D jest. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 30 marca 2014 Opublikowano 30 marca 2014 Nie, zdecydowanie nie jest to najlepszy film Marvela. Po tych wszystkich spustach to może lekki zawód, chociaż tak naprawdę wszystko jest na swoim miejscu. Za to fabuła ogromnie przewidywalna. Na plus sporo konkretnej zadymy i piękne akcje z tarczą. 7+/10 Cytuj
Blue 245 Opublikowano 30 marca 2014 Opublikowano 30 marca 2014 Jaki amerykanski patos? Przeciez caly ten film jest anty-amerykanski. 1 Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 30 marca 2014 Opublikowano 30 marca 2014 Chociażby ta gadka Kapitana Flagi, o tym, że SHIELD to nie SHIELD tylko HYDRA, po której prawdziwi Amerykanie decydują się nie odpalać sekwencji wysłania krążowników. ALbo muzeum Kapitana Flagi z historią Kapitana Flagi, kalesonami Kapitana Flagi, zasuszonymi kompanami Kapitana Flagi i dzieci poddawane tej całej nagonce promującej sex pomałżeński i branie sterydów w imię wyższego dobra . Nie wiem, może ja źle zrozumiałem ale podswiadomie oparłem czoło o dłoń gdy to się działo. 1 1 Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 30 marca 2014 Opublikowano 30 marca 2014 (edytowane) @ornit: Co do "amerykańskiego patosu", to jak na film o gościu, który jest ubrany w amerykańską flagę i nazywa się KAPITAN AMERYKA, to myślę, że było go w filmie zaskakująco mało. Jasne, takie przemowy jak ta w Triskelionie zawsze są trochę "cheesy", ale to akurat była całkiem zwięzła i uzasadniona. Przecież większość SHIELD nie zdawała sobie sprawy, że są robieni w konia przez Hydrę . Dzisiaj oglądałem film po raz drugi (wcześniej byłem ze znajomymi, dzisiaj dziewczyna stwierdziła, że też chce pójść), zwracając uwagę na tego typu wstawki i naprawdę nie było tam nic choćby zbliżonego do sceny ustawiania dźwigów w nowym Spider-Manie, żeby pomóc rannemu bohaterowi. Czepiania się muzeum to już zupełnie nie rozumiem. Sami stawiamy pomniki takiemu Wałęsie, który nie był przecież genetycznie zmodyfikowanym superżołnierzem, a wystawa poświęcona bohaterowi wojennemu, który oddał życie ratując swój kraj przed zniszczeniem wydaje Ci się w jakiś sposób nielogiczna? Tak naprawdę przeszkadza mi tylko scena unieszkodliwienia helicarrierów w OSTATNIEJ SEKUNDZIE . Motyw wałkowany od czasów oryginalnych Gwiezdnych Wojen, powoli przestaje robić wrażenie. Masorz, nie wiem dlaczego dałeś tylko 7+, zawiodłem się na Tobie. By the way: Rewelacyjnym smaczkiem w końcówce filmu jest sentencja na nagrobku Nicka Fury . ;D Edytowane 30 marca 2014 przez Hejas Cytuj
Blue 245 Opublikowano 31 marca 2014 Opublikowano 31 marca 2014 Cay film jest o tym, ze inwiligacja jest zla (to co robi teraz U.S.) wiec nie wiem o co wam chodzi. Fun Fact: Kapitan Ameryka nawijua po francusku lepiej niz ogozo na saksofonie. ha, ha. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 31 marca 2014 Opublikowano 31 marca 2014 Zastanawiam się nad Ósemką, ale jeszcze zobaczę. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 31 marca 2014 Opublikowano 31 marca 2014 By the way: Rewelacyjnym smaczkiem w końcówce filmu jest sentencja na nagrobku Nicka Fury . ;D no, tez to wychwycilem. za(pipi)iste Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 31 marca 2014 Opublikowano 31 marca 2014 Co tam było bo nie pamiętam ? Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 31 marca 2014 Opublikowano 31 marca 2014 Co tam było bo nie pamiętam ? "The path of the righteous man. Ezekiel 25:17." - oczywiste odniesienie do Pulp Fiction 2 Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 3 kwietnia 2014 Opublikowano 3 kwietnia 2014 Uwaga, stwierdzam fakt. Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz jest dobrym filmem. Ciut mniej rozrywkowym niż Avengers, ale na tle Iron Mana 3 i Thora 2 wypada niezwykle dobrze. Nie żałowali na efektach, które wyglądają bardzo naturalnie, jedynie w mojej opinii Falcon trochę biedny i tandetny. Jest akcja, ale jest też wątek szpiegowski i jak na filmy z Marvel Studios dobrze zarysowane postacie (szczególnie zyskała Black Widow). Sam Winter Soldier bardzo dobrze przedstawiony i jego stylistyka trafiła w moje wyobrażenie o przeciwniku Kapitana. Jeśli Avengers to 9/10, to Kapitan dostaje 8+/10 (w skali kina komiksowego). Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 9 kwietnia 2014 Opublikowano 9 kwietnia 2014 MTV wypuściło nowy klip Guardians of the Galaxy. Niby to samo ale jest kilka nowych ujęć. http://www.mtv.com/videos/movies/1027930/exclusive-first-look-at-guardians-of-the-galaxy.jhtml#id=1725569 Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 14 kwietnia 2014 Opublikowano 14 kwietnia 2014 Nowe foty z GOTG, z samego filmu oraz z planu. http://screenrant.com/guardians-galaxy-movie-image-gallery/ Cytuj
Timmy 1 801 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Opublikowano 16 kwietnia 2014 Nowy klip. https://www.youtube.com/watch?v=k9zQ58XB2zs Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Opublikowano 17 kwietnia 2014 Na zdjęciach szop wyglądał dość zabawnie, ale w ruchu rządzi. Film do obejrzenia z synem Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 21 kwietnia 2014 Opublikowano 21 kwietnia 2014 Potwierdzam, ciężko było mi w to uwierzyć ale Kapitan 2 to bardzo dobry film Cytuj
Timmy 1 801 Opublikowano 16 maja 2014 Opublikowano 16 maja 2014 (edytowane) Nowy zwiastun za 3 dni. edit: teaser https://www.youtube.com/watch?v=wN10QltBBtE Edytowane 17 maja 2014 przez Timmy 1 Cytuj
_mike 318 Opublikowano 20 maja 2014 Opublikowano 20 maja 2014 http://youtu.be/9bz0QOOT9Hk https://www.facebook.com/photo.php?v=591299944318365 Niezły trailer. Mam tylko nadzieję, że film nie będzie opierał się tylko na gagach. 2 Cytuj
Gość Opublikowano 22 maja 2014 Opublikowano 22 maja 2014 Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na tę głupotę w Kapitanie. Chodzi o datę urodzenia agentki Scarlet. Komputer podaje, że urodziła się w 1984 (czyli wtedy co aktorka Scarlet) i jest byłą agentką KGB. Chyba jestem jednym z kilku miliardów osób na tej planecie, które w ogóle nie czekają na Guardianów. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 22 maja 2014 Opublikowano 22 maja 2014 Spoko, mnie tez w ogole nie jaraja przygody szopa w kosmosie. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 23 maja 2014 Opublikowano 23 maja 2014 To będzie najlepszy film Marvela, zobaczycie heretycy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi