Skocz do zawartości

Marvel Cinematic Universe

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

coś czuję, że pace rozpier.doli w roli ronana:

53a2089319d7a-1.jpg?format=1500w

właśnie zacząłem oglądać halt & catch fire od amc i przypomniałem sobie jakiego kalibru to aktor.

Opublikowano

swoją droga niezwykle się ciesze z obecności nova corps w filmie, ponieważ otwiera to drzwi do adaptacji kosmicznych przygód sama alexandra za kilka lat i pokazania dc, że jednak się da:

Nova_Vol_5_10_Textless.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obejrzałem właśnie Winter Soldiera i mam parę pytanek do znawców uniwersum:

1. Czy końcowe sceny z pobocznymi bohaterami mają jakieś istotne znaczenie w uniwersum? Chodzi mi o sceny z przyjmowaniem tej czarnowłosej babki do pracy u Starka, scenę gdy blondi "pielęgniarka" strzela do tarczy i scenę gdy przywożą do szpitala poparzonego od stóp do głów badguya z Hydry. Czy to narodziny jakichś istotnych bohaterów?

2. Czy Winter Soldier będzie w kolejnej części przeciwnikiem kapitana czy sojusznikiem? A może jest na tyle nieistotny, że już nie powróci?

3. Wyczytałem wcześniej, że postacie po napisach to Quicksilver i Scarlet Witch. To rodzeństwo? Wystąpią w filmach o Cpt. Ameryce czy w X-menach? Czy aktor grający Pietra w tej scenie jest tym samym, który ma grać w przyszłych X-menach?

4. Kim był koleś który trzyma ich zamkniętych? I czym był ten świecący na niebiesko artefakt? Jakiś miecz?

5. Czy jest szansa, że czerwona czaszka powróci? Czy jest tylko BOSSem w przeszłości?

Będę wdzięczny za wszelką pomoc ;)

Opublikowano (edytowane)

1. tak. z marią hill nie wiem co planują, ale w komiksach to ona jest szefową shield. blondyna to przyszła du.peczka kapitana. frank grillo gra crossbones'a - postać znaną z tego, że zastrzelił kapitana amerykę.

Crossbones_1.jpg

2. pewnie najpierw przeciwnikiem, potem sojusznikiem. winter soldier w komiksach to taki anti-hero. kiedy steve rogers "nie żył" założył nawet kostium kapitana ameryki więc mogą go trzymać w razie czego gdyby evans postanowił pożegnać się z rolą. aktor ma kontrakt na 9 filmów.

3. to rodzeństwo. z tymi postaciami sytuacja jest na tyle śmieszna, że występują i tu i tu, ale trochę inaczej. fox ma prawa to mutantów, ale nie ma do avengerów więc nie mogą wspominać, że pietro i wanda to jedni z pierwszych członków teamu w oldschoolowych komiksach. analogicznie marvel nie ma prawa to mutantów więc będą musieli wymyślić inną genezę ich mocy (istnieją plotki, że będą przedstawicielami koniksowej rasy inhumans, albo shi-ar albo kree - chu.j wie). z inhumansami byłoby spoko bo otwierałoby to drzwi do filmu o nich a kevin faige wspominał o takowych planach. aktpr nie jest ten sam - to gość grający wcześniej kick-assa (aaron taylor-johnson). w days of the future past grał go evan peters.

4. to jest bardzo ważna w hierarchi hydry postać - baron von strucker:

thomas-kretschmann-tapped-as-baron-wolfg

to co trzyma to prawdopodobnie jakiś artefakt chitauri pozostawiony podczas bitwy o nowy jork. strucker będzie pobocznym villainem w drugich avengerach i pierwsze 20 minut filmu to ma być atak avengerów na bazę hydry w rpa (bezpośrednia kontynuacja sceny po napisach w winter soldier).

5. znając komiksy szansa jest ogromna i bardzo na to liczę, ale hugo weaving niestety wyraził raczej brak chęci ponownego wcielenia się w postać :(.

Edytowane przez tk___tk
  • Plusik 1
Opublikowano

1. Myślałem, że kapitana Amerykę zabije Thanos. Jakoś mi się obiło o uszy.

2. Czyli nie ma szans na połączenie Avengersów z X-menami? Myślałem, że po to kręcą tą nową serię(?) żeby to jakoś skomponować. A jak wygląda sprawa z Amazing Spider-manem? Tu myślałem podobnie.

Czyli w przyszłych Avengersach będzie multum postaci. Ant-man, dr Strange, Guardiansi... Myślisz, że z kogoś zrezygnują kto był w pierwszych Avengersach?

I tak na marginesie: jest planowany jakiś nowy film z Hulkiem?

Opublikowano (edytowane)

2. przynajmniej do 2023 roku nie ma takich planów. to jest biznes. za dużo poszczególne studia zarabiają na prawach do poszczególnych postaci.

nie jest powiedziane, że postacie przedstawiane w nadchodzących filmach trafią do rosteru avengerów, ale gotg na pewno pojawią się avengers 3 bo wątek thanosa zacznie się na dobre w ich filmie. podejrzewam, że iron man wypadnie z rosteru bo albo stark postanowi ostatecznie porzucić zabawę w superbohaterstwo albo zginie w age of ultron. film z hulkiem jest w planach, ale nie wiadomo kiedy. stawiam na czwartą fazę. mówi się o historii w jakiś sposób inspirowanej planet hulk. rufallo jest bardzo na tak.

Edytowane przez tk___tk
  • Plusik 1
Opublikowano

to co trzyma to prawdopodobnie jakiś artefakt chitauri pozostawiony podczas bitwy o nowy jork. .

A ten artefakt to nie jest po prostu scepter Loki'ego z Avengersów? Wygląda niemal identycznie.

2a6v4eo.png

Jeszcze odnośnie Red Skulla, IMO bardzo prawdopodobne, że wróci w jakiejś formie. Sporo wskazuje na to, że jego kontakt z kostką pod koniec pierwszego CA nie był śmiercią a po prostu międzywymiarową podróżą za pomocą Bifrostu lub pokrewnego środka transportu, na podobnej zasadzie jak podróże Thora z Asgardu na Ziemię i spowrotem.

Opublikowano (edytowane)

fakt. no i to jest jeden z infinity gemów w środku. hydra jest też podobno w posiadaniu wraku lewiatana

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

no wreszcie yondu pokazali. kolejna kosa z soundtracku:

koncept jest taki, w filmie słuchamy słuchamy sobie mikstejpu z walkmana star-lorda.

• 2 tygodnie później...