Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 To fakt, że sporo żartów fatalnie przetłumaczyli, ale co większe kwiatki akurat udało mi się wyłapać. Sęk w tym, że pomimo tego jest to mocno przewidywalny dow(nene), bardziej od tych żartów śmiałem się z samego przedstawienia pewnych scen. Np. "deszczowa piosenka" w wykonaniu Petera, świetna sprawa, ale już np. znany z trailera dialog plus wieńczący sekwencję ucieczki z kobitką wyskakującą z włazu w podłodze zepsuł wrażenie . Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Pytania do teki: Czy w kolejnych częściach spodziewasz się, że dołączą nowego członka do guardiansów? Wyłapałem z postów, że w komiksach jest jakiś Warlock. Czy może być ktoś jeszcze? Czym się te postaci charakteryzują, i jaki mają charakter? BTW czy charaktery postaci z pierwszej częsci zostały dobrze oddane względem komiksów? Bo bardzo mi się podobały i nie chciałbym, żeby to wszystko zostało zepsute w sequelu przez kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Warlock nie jest GOTG w jednym z filmow chyba koncowce Thora 2 Collector ma jego ( Warlocka ) Kokon wiec ten sie jeszcze nie "narodzil" Ile Infinity Stones ma juz Thanos bo sie pogubilem w tych filmach Aether ma Collector czyli mozna powiedziec ze ma go Thanos i to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 To chyba tyle. Collector w Thorze 2 mówi że "5 to go". Jeżeli Klejnot w lasce Lokiego był jednym z gemów, to Thanos go stracił. Aether jest u Collectora, Nova mają Orb, Tesseract jest w Asgardzie, Laskę Lokiego ma HYDRA Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Ciekawe jak to bedzie rozwiazane bo Fantastic 4 bylo by idealnym momentem do wprowadzenia do gry kolejnego kamienia ale ze prawa ma chyba Fox to (pipi) z tego bedzie, moze wraz z Ultronem cos sie wyjasnie ale co pozniej? Thanos napadnie na Nova Corps Asgard i Ziemie plus jeszcze 2 miejsca w jednym filmie o_O Cliffhanger i kolejny film w ktorym beda walczyc z Thanosem czy upchaja to w jeden dluzszy film. Fajnie ze te filmy trzymaja sie kupy ale koniec koncow bedzie tam tylu powiazanych ze soba bohaterow ze nie widze trzymajacej sie kupy koncowki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 ejj, o co chodzi z tymi kamieniami 0_0 coś przespałem widze Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 To sa Infinity Stones zobacz sobie Wiki Hrubaz Collector bedzie BARDZO wazny o ile fabula idzie tam gdzie mysle ze idzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 @Orzeszek, tu masz co nie co wyjaśnione czym są kamienie i jakie mają funkcję w Marvel Cinematic Universe. Plus info o znanych nam już Infinity Stones: https://www.google.com/url?q=http://screenrant.com/infinity-stones-gauntlet-marvel-movies/&sa=U&ei=DOPlU978GMTYOvr5gLgF&ved=0CAYQFjAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNFQDN_NVayrbmB4SCO_gzUuwfzgKQ Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 To psuje caly koncept zrobienia wszystkiego o wiele lepiej T_T Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Niech do Avengersów dołączy Nik Kejcz vel Ghost Rider i wtedy będzie prawdziwy rozkurw na ekranie \m/ Szkoda, że teraz na następny film trza czekać całe 8 miechów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 ciekaw czy marzenia z dziecinstwa sie kiedys ziszczą, ekranizacja maximum carnage z granicznym pg-13. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Ja bym w końcu chciał zobaczyć porządnego Punishera na czarno białej taśmie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 kalel, nie wiem, ale myslalem ze ten spoiler jest z kategorii light i sobie przeczytałem. No i nie fajnie. Bo pojechałes może za ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 No mógł ostrzec chociaż przez spoiler tagiem i napisać za wczasu tytuł filmu kurwa jego mać Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Nie wiem na ile to potwierdzone ale sprawa ma się zakonczyc banem dla kalela ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Nie znam ani jednej postaci z trailera, nie czytałem komiksów, bajek czy cokolwiek, trailer był słaby. Ale opinie mnie ciekawią. Muszę coś wiedzieć przed seansem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 tylko nr sali 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 ku,rwa mija kolejny tydzień i nadal w tej zaje,banej łomży nie było premiery. mogę iść na jak wytresować smoka albo tarzana w 3d aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 tak spojrzałem na mape i w sumie w niezłej du,pie mieszkasz, w lewqo cygany, w prawo cyrylica, na górze miejscowosćz z zawsze najgorsza pogodą, a na dole coś na Z. No ten Białystok chyba najblizej, 80 kilosów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) ciekaw czy marzenia z dziecinstwa sie kiedys ziszczą, ekranizacja maximum carnage z granicznym pg-13. Zgodnie z tą rozpiską W 2017 ma wyjść coś roboczo nazwane Venom Carnage. Ekranizacja MC to nie będzie, ale perspektywa osobnego filmu dla jedynych sensownych przeciwników Spideramana wygląda całkiem obiecująco. O ile oczywiście tym razem do pisania scenariusza nie zatrudnią kogoś z agencji pracy chronionej. Nadal nie kumam na jakiejś zasadzie Quicksilver i Scarlet Witch wylądowali w Avengersach. To jest ustępstwo ze strony foxa, czy prawa nie obejmują na wyłączność wszystkich bohaterów z xmenowego uniwersum ? Jeżeli to tylko kwestia $, to Marvel Studios powinno stawać na (pipi)u w celu pożyczenia choćby samego Wolverina. Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez Tokar Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Już było o tym, Tokar odpal wujka gugle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 No ale czekam aż mi jakiś murzyn na tacy poda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 To było zaledwie jeden z chyba pięciu wycieków, więc pewnie kija się sprawdzi. Wszakże, faza 3 się jeszcze nie zaczęła i nawet nie wiemy do końca jakie filmy się w niej znajdą. A Dr Strange kusi się o Infinite Stones... Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 No ale czekam aż mi jakiś murzyn na tacy poda. fox ma prawa do mutantów więc quicksilver jest sobie w days of the future past, a marvel do avengerów (zarówno wanda jak i pietro dołączyli do składu już w 16 numerze oryginalnego komiksu więc prawa jak widać obejmują te postacie). co do infinity stones to time stone prawdopodobnie jest w wakandzie, a tam prawdopodobnie będzie rozgrywać się część avengers: age of ultron (vibranium użyte przy stworzeniu tarczy kapitana ameryki i pancerza ultrona pochodzi właśnie z ojczyzny black panthera). czyli jak do tej pory: space - cosmic cube/tessarect (asgard) mind - laga lokiego (hydra) aether - reality? (collector) power - orb of morag (xandar) soul gem podejrzewam zostanie przedstawiony w solowym filmie sorcerera supreme w 2016, time tak jak mówię w age of ultron. gauntlet znajduje się w asgardzie. wątek zbierania kamieni będzie na bank kontynuowany w drugim gotg i tam też przedstawią adama warlocka, gauntlet może mu dostarczyć all-father loki, a na ziemi thanos wyląduje w poszukiwaniu dwóch ostatnich kamieni. Pytania do teki: Czy w kolejnych częściach spodziewasz się, że dołączą nowego członka do guardiansów? Wyłapałem z postów, że w komiksach jest jakiś Warlock. Czy może być ktoś jeszcze? Czym się te postaci charakteryzują, i jaki mają charakter? BTW czy charaktery postaci z pierwszej częsci zostały dobrze oddane względem komiksów? Bo bardzo mi się podobały i nie chciałbym, żeby to wszystko zostało zepsute w sequelu przez kogoś innego. spodziewam się, że go teamu dołączy cosmo (szkoda, że w filmie się nie odezwał). więcej raczej nie będą dodawać. mogli by sięgnąć po oryginalny team (niby jest yondu, ale zupełnie inny niż w komiksach), ale wtedy musieli by uderzać w podróże w czasie, a tego jeszcze w mcu nie było. charaktery zostały dobrze oddane, drax jest nawet lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 fox ma prawa do mutantów więc quicksilver jest sobie w days of the future past, a marvel do avengerów (zarówno wanda jak i pietro dołączyli do składu już w 16 numerze oryginalnego komiksu więc prawa jak widać obejmują te postacie). No ale idąc tym tropem to 3/4 popularniejszych bohaterów marvela była na jakimś etapie związana z avengersami, więc co stoi na przeszkodzie żeby wstawili sobie do składu Spidermana czy Wolverina, skoro licencje obejmują poszczególne franczyzy, ale już niekoniecznie związanych z nimi bohaterów ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi