Tokar 8 262 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 O kurde, ale to było fajne. Standardowe marvelowskie origin story dzięki tej nju ejdżowej otoczce i warstwie wizualnej ciekawszej niż wszystkie rozwałki, wybuchy i pościgi w pozostałyc filmach uniwersum razem wziętych, zyskuje zaskakująco sporo świeżości. Cucumbernatchabach jest jak zwykle uroczy nawet jak rzuca jakimś sucharem. Niestety siedziałem na sali ze sporym gronem osób będących najwyraźniej targetem tej marvelowskiej karuzeli śmiechu, bo rechotom z żartów zabawnych tak na 12% nie było końca. Na szczęście nie przegięto pały, a kilka tekstów nawet się udało. Do tego dobra jak zwykle Tilda w roli skrojonej na miarę. Nawet Mikkelsen jest w porządku jako najmniej słaby ze wszystkich kiepsko nakreślonych villainów MCU. Tylko mógłby nie biegać stylem matrixowym. Jednak najważniejsze jest to, że film sprzedaje nam fabułę, której próby streszczenia brzmią jednocześnie banalnie i pretensjonalnie, a na pewno idiotycznie w taki sposób, że rozwój akcji śledzi się z autentycznym zaangażowaniem i satysfakcją. Absolutny top MCU razem z Guardiansami i Civil War i po prostu dobry blockbuster, który broni się bez asekuracyjnego filtra "kino bohaterskie". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Seba, a skumałeś te blubry o czasoprzestrzeni, czy przyjmowałeś wszystko jak leci? Bo jak mysle o tym zapetleniu i wyjasnieniu Strange'a co i dlaczego to robi mi się yanonez w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Możliwość zapętlenia była wspomniana przy zabawie z jabłkiem. Nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć jak to się stało, że zadziałało to tak na życzenie w momencie, kiedy akurat było potrzebne, ale najważniejsze, że motyw nie pojawił sie nagle z du/py bez żadnej wcześniejszej wzmianki. Myślę, że jest już w necie sporo nerdowskich analiz dla dociekliwych. Ja bardziej zastanawiam się jak to się stało, że Tilda (pipi)/nęła o trotuar, skoro cała akcja miała miejsce w lustrzanym wymiarze, w którym wydarzenia miały nie przekładać się na rzeczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 ja to już w sumie zapomniałem o czym to było, a tutaj widzę rozkminy jak o matriksie o właśnie, który to zgredziol rozkładał matriksa na czynniki pierwsze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Ja bardziej zastanawiam się jak to się stało, że Tilda (pipi)/nęła o trotuar, skoro cała akcja miała miejsce w lustrzanym wymiarze, w którym wydarzenia miały nie przekładać się na rzeczywistość Nie przekładały się na 'nasz wymiar', a nie że można tam robić co się chce bez uważania na swój stan zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Ja bardziej zastanawiam się jak to się stało, że Tilda (pipi)/nęła o trotuar, skoro cała akcja miała miejsce w lustrzanym wymiarze, w którym wydarzenia miały nie przekładać się na rzeczywistość Nie przekładały się na 'nasz wymiar', a nie że można tam robić co się chce bez uważania na swój stan zdrowia Mikkelsen stworzył portal, przez który Tilda wypadła do normalnego wymiaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 A, zdążyłem zapomnieć o tym drobnym szczególe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Umknęło mi to w nawale bodźców wizualnych. W takim układzie wszystko się zgadza. Tylko ja miałem wrażenie, że Dormamu bardzo przypominał Thanosa? Oni mają być w jakiś sposób powiązani w MCU? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Oni raczej powiązani nie są, podobieństwo jest przypadkowe. A co do całego MCU, to ktoś prawdopodobnie ładnie rozgryzł 2 ostatnie Infinity Stones już rok temu: http://moviepilot.com/p/thanos-theory-infinity-stones-mcu/4140781 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Obejrzałem Dr Strange. Przez pierwszą połowę filmu było naprawdę super tylko wydaje mi się, że Strange mógł być większym (pipi)em. Druga połowa strasznie nudna. Siedziałem i co chwila ziewałem. Film trochę więcej niż sredni i na szczęscie nie tak głupi jak ostatni Kapitan czy druga częsć Avengers. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Kapitan głupi, Avangers głupie i typ idzie na kolejny film z uniwersum superhiroł. Chyba sam jesteś głupi. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 coś w tym jest, przy czym uwazam ze A2 to padaka, głównie przez hype na ultrona ktory okazał sie leszczem. a kapitany 3 to czolowka marvela. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Kapitan głupi, Avangers głupie i typ idzie na kolejny film z uniwersum superhiroł. Chyba sam jesteś głupi. Podobali mi się Strażnicy, Avengers 1, Iron-Man, Kapitan 2 i Ant-Man więc buda psiaku! Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) Podobno pierwszy trailer nowego Spider-Mana 16 grudnia, przed seansami Rogue One. Edytowane 18 Listopada 2016 przez XM. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Pierwszy plakat z nowego Thora 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 A jutro trailer Guardians of the Galaxy Vol. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Edytowane 3 Grudnia 2016 przez Bjały 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Piękne synchro Edytowane 3 Grudnia 2016 przez Figuś 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Baby Groot rage XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 prawilna wersja z dubbingiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Szkoda, że nie dubbingują ścieżki dźwiękowej Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Jutro pełny trailer pajączka Dobra, nie jutro bo u nas będzie piątek rano Edytowane 7 Grudnia 2016 przez Figuś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Podobają mi się te oczywiste inspiracje tą bardziej klasyczną wizją SM Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Humulus 820 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ciekawe kto będzie głównym przeciwnikiem ścianołaza przy kolejnym reboocie. Paste-Pot Pete? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi