Rudiok 3 371 Opublikowano 25 kwietnia 2018 Opublikowano 25 kwietnia 2018 Dobre filmidło do popcornu, na pewno lepiej się bawiłem niż przy EP8. W skali szkolnej takie 7 na szynach. To co chłopaki wyżej pisali to się w pełni zgadzam - Thanos przehajpowany na maxa (choć mniej niż Apocalypse), świetne team-upy i interakcje między bohaterami (Thor vs Quill, Thor + Rocket, Stark vs Strange), niektóre sceny pieszczą gałki oczne do spodu, i ogólnie jest mnóstwo akcji i od pierwszej minuty jesteśmy wrzucani w wir wydarzeń, a cameo cieszą japę (szczególnie ten który wita Thanosa i Gamorrę). Minusów, poza kamerzystą i montażystą z zespołem epileptycznym, za wiele nie ma, choć trzeba mieć na uwadze, że przy takiej ilości postaci, historia jest słaba niczym polska opozycja. Z tych co zginęli to jedynie mnie Loki i Heimdall jakiś ruszyli, reszta to meh. A i tak ci co ich niby na atomy rozerwało na pewno wrócą. Spider-Man zgodnie z przewidywaniami dostał Spider-Armor, Strange wypadł najlepiej, zarówno jeśli chodzi o postać, aktorstwo jak i sceny walki, zaraz po nim Thor (scena jak wraca do Wakandy z nową bronią i rozlicza kosmitów OMFG), reszta na zasadzie bycia obecnymi. Jest jedna scena po napisach, na samym końcu. Zwiastuje kolejny film z nowej fazy, zresztą już od dawna wiadomo o kogo chodzi. Cytuj
ornit 2 962 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Jakby ktoś mógł w spoilerze opisać te sceny po napisach to byłbym bardzo wdzięczny. Nie dotrwałem do końca. Film tak mnie zmęczył, że chciałem jak najszybciej (pipi)c do domu. 1 Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Opublikowano 26 kwietnia 2018 16 minut temu, ornit napisał: Jakby ktoś mógł w spoilerze opisać te sceny po napisach to byłbym bardzo wdzięczny. Nie dotrwałem do końca. Film tak mnie zmęczył, że chciałem jak najszybciej (pipi)c do domu. Hill i Fury jadą przez NY w momencie kiedy randomowi ludzie zaczynają się rozpływać w powietrzu przez to co zrobił Thanos. Fury przed zniknięciem nadaje sygnał ratunkowy, na którego wyświetlaczu widać na końcu emblemat Kpt. Marvel. 1 Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Opublikowano 26 kwietnia 2018 + fajny villain, w końcu jest ktoś, kto po za planem "zniszczę cały świat bo jest taki zły", ma jakąś sensowną motywacje + genialne team-upy + występy gościnne + sceny walki, szczególnie te z Thanosem + scena po napisach + to że jakimś cudem udało im się z tego wszystkiego sklecić film, który da się oglądać i w miarę trzyma się to wszystko kupy, prawie każdy dostał swoje 5min - za dużo wątków "miłosnych" - Hulk, bo sam Banner jest świetny jak na marvel 9/10 Cytuj
Pacquiao 889 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Mam nadzieję, że w IW2 zobaczymy w końcu tego skurczybyka 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Opublikowano 26 kwietnia 2018 (edytowane) nvm, https://www.youtube.com/watch?v=jdiB3cISeBk A czy ktoś kojarzy Jaka piosenka leci gdy Guardiansi się pojawiają po raz pierwszy? Edytowane 26 kwietnia 2018 przez Kalel Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Opublikowano 26 kwietnia 2018 (edytowane) SPOILERY WSZĘDZIE Najlepsi pełnoprawni Avengersi i trochę więcej niż standardowe marvelowskie 6/10. Sensowniej chyba się nie dało połączyć tylu wątków i postaci, chociaż mankamenty wynikające z takiej formuły oczywiście są. Nie ma czasu na na dokładne eksponowanie wątków, bo trzeba cały czas lecieć do przodu, przez co np. relacja Gamory z Thanosem czy logika stojąca za jego motywacją zostają zasygnalizowane, ale sporo rzeczy trzeba brać na słowo honoru i trochę przymykać oko, żeby się to kleiło. Na plus wyjątkowo liczne sceny walk. W zdecydowanej większości pomysłowe, czytelne i nie przeciągnięte. Odstaje w tej kwestii bezpłciowa, nieangażująca i mało przejrzysta konfrontacja z milionem minionów w wakandzie. Dobrze, że nie jest to zasadniczy punkt kulminacyjny filmu. Na minus za częste pierdololo "dawaj kamyczek, bo jak nie to..." i związane z tym akty heroizmu. Co za dużo, to niezdrowo. Trochę gryzło się kreowanie ogromnej potęgi Thanosa z tym, że jak przyszło co do czego, to okazuje się, że można go unieszkodliwić strzelając pajęczynką w oczy, podstawiając nogi i kopiąc w dupę, a nie udaje się go kompletnie zneutralizować w tosunkowo prosty sposób tylko dlatego, że Quill jest zakochanym kundelkiem. Przez cały film wydaje się, że giną same pionki, może za wyjątkiem Gamory, której status i tak jest niepewny (ta scena chyba miała być zaskakująca xD), ale końcówka spełnia w tym temacie oczekiwania Teraz wygląda na to, że chcą robić z captain marvel centralną postać MCU. Nieistniejąca w świadomości widzów nie będących komiksowymi nerdami i na pierwszy rzut oka kompletnie nieciekawa rajtuziara, ale obaczymy. Edytowane 26 kwietnia 2018 przez Tokar Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Fajna kompilacja do odświeżenia przed seansem: Cytuj
mcp 2 017 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 9 godzin temu, Tokar napisał: Spoiler Teraz wygląda na to, że chcą robić z captain marvel centralną postać MCU. Nieistniejąca w świadomości widzów nie będących komiksowymi nerdami i na pierwszy rzut oka kompletnie nieciekawa rajtuziara, ale obaczymy. Spoiler Czarni dostali panterę to teraz feministki muszą dostać swoją bohaterkę. Ja tam nie narzekam, babski superman może być spoko a na Brie Larson zawsze przyjemnie się patrzy. Wku.rwię się tylko jak zrobią z niej game changera, który uratuje całe uniwersum. Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 25 minut temu, mcp napisał: Ukryj zawartość Czarni dostali panterę to teraz feministki muszą dostać swoją bohaterkę. Ja tam nie narzekam, babski superman może być spoko a na Brie Larson zawsze przyjemnie się patrzy. Wku.rwię się tylko jak zrobią z niej game changera, który uratuje całe uniwersum. Spoiler Oczywiscie ze zrobia...a w 4 czesci avengersow chlopaki beda sie cofac w czasie i ironman albo cap poswieca sie dla wszystkich-obstawiam ze cap :] cos na zasadzie ,,Tony musisz mnie zabic zeby dostac soul gem-a,, 1 Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 44 minuty temu, BieŃ napisał: Pokaż ukrytą zawartość Oczywiscie ze zrobia...a w 4 czesci avengersow chlopaki beda sie cofac w czasie i ironman albo cap poswieca sie dla wszystkich-obstawiam ze cap :] cos na zasadzie ,,Tony musisz mnie zabic zeby dostac soul gem-a,, Ja raczej stawiam, że Cap, Iron-Man lub Spidey ubiorą rękawicę i coś z nią odjaniepawlą. Każdy z nich w komiksach już to robił, a dodatkowo Spidey ma mieć pierwszy film nowej fazy MCU, a Cap i Stark ponoć mają przejść na emeryturę (Rogers ma przynajmniej następcę). Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Juz mi (pipi)a (pipi)ana jakas zaspoilerowala film, dobrze, ze mam wy(pipi)ane Ide na 12, jak znowu sie bede nudzil to wiecej nie ide na marvelowskie filmy. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Lece do kina, gorzej jak pani milanowa sie dowie ze polazłem sam xD będzie gnój jak przy SW. Telefon zostawiony w biurze 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 (edytowane) Najlepszy film z Avengers, chociaz nie wiem czy to duzy wyczyn, bo poprzednie mnie wynudziły i były takie max 5/10. Duzo lepszy stosunek akcji do smutnego pierdzielenia. Siku warto zrobić przed seansem, pod koniec troche mnie cisnelo. Edytowane 27 kwietnia 2018 przez Shen Cytuj
boston_luke 193 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 1 godzinę temu, milan napisał: Lece do kina, gorzej jak pani milanowa sie dowie ze polazłem sam xD będzie gnój jak przy SW. Telefon zostawiony w biurze Zona sprawdza historie lokalizacji w telefonie? Pozytywnie sie zaskoczylem Avengersami, myslalem, ze bedzie kasztan. 7/10 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Czulem ze dopiero 1.5 h minelo a tu napisy. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 W ogóle - chyba największym plusem tego filmu jest... Thor. Blond młot z poprzednich części tutaj kończy swoją "przemianę" i wyrasta na najciekawszego Avengersa z całej ekipy. A ta scena To chyba największy banan na ustach podczas oglądania filmu. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Po tej scence znowu mam ochotę na seans, chyba drugi raz trzeba się przejść. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Ja przyznam nie mogłem oczu oderwać od ściśniętych piersi Olsenówny, zjawiskowa laska :O. A cały film bardzo spoko, niestety z powodu skakania ze sceny do sceny ciężko było zrobić to inaczej niż jak w teledysku. Ale fajnie, naprawdę fajnie. 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Ragnaroka oglądać z dubbingiem 1 Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Pójście na wersję z dubbingiem jest wytłumaczalne jedynie towarzystwem dzieci. Jedynie. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 27 kwietnia 2018 Opublikowano 27 kwietnia 2018 No to teraz zaleciało Mariuszem. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Pierwsze Avendżersy, Ultron i Civil War mi nie podchodzą, więc już chciałem odpuścić, ale forum chwali, red letter media chwalą, więc muszę się z tym wami podzielić - 17:15 idę na seans. Dla Thora. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 film calkiem spoko takie 8/10 kina rozrywkowego. Przyjemnie sie oglada i szybko zlecialy te 2 h. DObra beke mialem jak uslyszalem pewnego jegomoscia i jego slowa ..od razu skojarzyly mi sie z Kratosem Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 30 kwietnia 2018 Opublikowano 30 kwietnia 2018 2 godziny temu, ragus napisał: Pierwsze Avendżersy, Ultron i Civil War mi nie podchodzą No dla mnie to byly takie filmy na 5/10, ale przy Infinity war bawilem sie calkiem niezle, wystawilem 7. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi