Masorz 13 184 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 2 godziny temu, mcp napisał: W dniu 8.04.2019 o 18:33, Masorz napisał: Jest sneak peek, którym Kapitan Marvel wyjaśnia (i potwierdza słowa reżyserów jej solowego filmu) dlaczego przez tyle lat Pokaż ukrytą zawartość nie odbierała pejdżera od Fury'ego. https://www.cbr.com/captain-marvel-avengers-thanos-endgame-clip/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 3 godziny temu, mcp napisał: Captain Marvel, jaka ona ważna i silna . Mam nadzieje że Thanos jej je.bnie z plaskacza tak że się nie podniesie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 35 minut temu, Sep napisał: Captain Marvel, jaka ona ważna i silna . Mam nadzieje że Thanos jej je.bnie z plaskacza tak że się nie podniesie. ahhh za to ty jak kipisz testosteronem Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 MCU bez mutantów przez następne 5 lat... Aż mi hype na Endgame przeszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Może po prostu 5 lat trzeba będzie leczyć traumę po Dark Phoenix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Mi te filmowe X-meny nie podobały się od pierwszych filmów. Nie rozumiałem dlaczego wrzucają ich w czarne skóry. Tzn wiem, że próbowano doroślejszego, poważniejszego podejścia (w komiksach też), ale nijak mi to nie pasowało. MCU, w moim odczuciu odniosło taki sukces nie tylko dzięki rozrywkowemu podejściu do tematu, ale też dlatego, że postacie były zgodne wizualnie z pierwowzorami. Przecież pierwszy nowoczesny strój Capa, nie był lateksowo-łuskowatą piżamą znaną z komiksów, a mimo to czuć było, że to prawdziwy Kapitan A. Tego mi brakuje w ekranizacjach X-tytułów: poczucia, ze to jest to samo co w komiksie. Te 5 lat strasznie się będzie ciagło, ale jeśli wejdzie sensowny Richards i X-meni t warto było czekać od lat 90tych. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 No hola hola, mcu też mocno zmieniało stroje niektóre, by włąsnie nie wyglądały idiotycznie, np. Hawkeye, ten latajacy murzyn, skrzydełka na uszach kapitana, i tak długo wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Szelki w 3 wariancie to był strzał w 10. Gdybyśmy dostali na dzień dobry wariant 5ty to byłoby dokładnie to co robiono z X-Menami w filmach. Te biało czerwone Pasy czynią strój kapitana. Właśnie takimi smaczkami MCU od początku urzekało. To był film o komiksowym bohaterze, a nie wariacja na temat komiksowych bohaterów. Swoją drogą Thora Czy Iron Mana łatwo było dobrze zrobić. Ale postać z tak pstrokatym strojem w komiksie jak Rogers pokazuje, że MCU od początku wiedziało jak dobrze zabrać się do rzeczy. Liczę, że jak wreszcie wprowadzą X-menów i F4 to ich stroje będą własnie niczym strój Kapitana - hołdem dla komiksu. Inna sprawa, ze Xi pewnie dostaną origin, kóry zaskutuje strojami w stylu: A pewnie większość fanów mutantów w wieku podobnym do mojego wolałoby wariacje stroi z czasów Jima Lee. Mozna o X-Men Apocalypse mówić co się chce ale strój Psylocke i, po cześci, Apocalypse'a były krokie w dobrym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 @szczudel o jakim konkretnie 'w moim wieku' piszesz? Pytam z ciekawości. Jeszcze dzisiaj nie czytałem niusów, ale jak faktycznie odkładają mutantów do szuflady na 5 lat, to beka z typków. Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Ludzi, którzy czytali X-menów z TM-Semic. Ewentualnie tych, który kojarzą (złe słowo : wychowali się na) ere Claremonta. Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez szczudel Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 A ja sie ciesze, nigdy nie lubilem zadnych mutantów, osobno tylko Wolvie. Fajnie by było za to zobaczyć porządnego Surfera z Galactusemm, a największe marzenie to rozbudowane na pare części maximum carnage, ale by był rozpier,dol. Nawet z pg-13. Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Jeśli miałbym obstawiać to MCU prędzej zrobi Ultimate Galactusa niż tego kanonicznego. Chociaż Crossover Strazników i FF w MCU mógłby mieć wielkiego kosmicznego typa, który nie odstawałby od konwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zastanawialiscie sie kiedyś gdzie galactus robi kupe i gdzie się kąpie? Czy ktoś widział żeby się przebierał? Ładnie musi tam yebać obok niego. Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Przecież ma ten swój statek wyglądający trochę jak model atomu w Brukseli. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 A chyba że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 12 godzin temu, szczudel napisał: MCU bez mutantów przez następne 5 lat... Aż mi hype na Endgame przeszedł. Okej, sprawdziłem internety i nic nie ma. Daj swoje źródło tych rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 PPE.pl? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Pokopałem głębiej (btw PPE ) i póki co Feige nie za bardzo widzi X-menów w 4 fazie MCU. Co też nie oznacza, że się nie pojawią. Wystarczy przypomnieć sobie nabycie wspólnych praw do Spider-mona i jego natychmiastowe pojawienie się w Civil War, co wcześniej nie było planowane. Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) JEżeli cytat twórców: Cytat Jesteśmy na początku długiej drogi. Prace nad pięcioletnim planem ruszyły, zanim Disney dogadał wykup Fox. Więc nie rozmawialiśmy nawet o obecności X-Menów. Miło jest mieć ich pod dachem. Wrócą, ale minie sporo czasu, zanim to się stanie. To dla was słabe źródło bo macie fochy na portal to nie wiem czy ma być was żal czy mam się z was śmiać. Wrzucili Spidermana na szybko? Widać to było, że gównianie napisana postać będąca zlepkiem wątków Moralesa została wrzucona jak najszybciej do MCU. Gdyby podmienili Petera na Milesa nie byłoby żadnej różnic (no może większej zgodności z komiksowym kanonem). Mutanci mają nie mniejsze uniwersum niż Avengers. Na szybko to można dodać FF a nie praktycznie nowy gatunek do MCU. Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez szczudel Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Podejrzewam, że nie kupili FOXa za ciężkie myszko-dolary żeby im tak potężne IP leżało i stygło. No chyba, że ktoś wierzy w to, że będą kontynuowali uniwersum First Class, DotFP i Apocalypse. Bo ja w to nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Serialik jakiś niech trzasnom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Już 2 trzasnęli, z czego jeden wyszedł świetny (Legion) a drugi słaby (The Gifted). Może pod skrzydłami Marvela jeszcze coś ciekawego zaproponują. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Teraz pewnie będzie jakiś serial na Disney Puls... pfw Plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Jak ktoś chce unikać spoilerów to radzę znikać z neta. Jakiś Turek wypuścił sporo nielegalnych spoilerów klipów z endgame Spoiler Na przykład taki gdzie Kapitan ma Mjolnira Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Kalel Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 ciekawe czy cpt marvel podniesie młot Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi