Square 8 605 Opublikowano 16 marca 2021 Opublikowano 16 marca 2021 Ten Aaron to był w którymś filmie poza Zimowym Żołnierzem? Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 16 marca 2021 Opublikowano 16 marca 2021 4 godziny temu, Square napisał: Ten Aaron to był w którymś filmie poza Zimowym Żołnierzem? Aaron alias NoobMaster69, to jedno z największych zaskoczeń jeśli chodzi o nowinki z rozrastającego się coraz bardziej, z roku na rok, Uniwersum Marvela. To równie intrygujące, inspirujące i ciekawe doświadczenie i nowość, co wszystkie dotychczasowe zwiastuny "Falcon i Zimowy Żołnierz", plus związane z tym ploteczki; sądzę, że nie będzie to tak istotny dla rozwoju IV fazy MCU projekt serialowy, co serial "WandaVision". Poznanie tożsamości ,,tego kogoś" - gamera o nicku NoobMaster69 (Ale ,,dlaczemu" to był Fortnite?! Z całym szacunkiem dla graczy w tę grę; nie rozumiem kompletnie decyzji "Disney/Marvel Studios", co do umieszczenia tej produkcji w wątku growym Thora w "Endgame") było niespodziewanie dziwne, w jakiś sposób pokrzepiające na duchui zabawne. Aaron nie wystąpił oprócz reklamy Microsoftu i Marvel Studios i filmu "Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz", nigdzie indziej. Włodarze "Marvel Studios" powinni zostawić tożsamość gracza NoobMaster69 w spokoju. Takiej głupotki nie powinno się wyłaniać na wierzch, i nadawać jej znaczenia. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 16 marca 2021 Opublikowano 16 marca 2021 Ani tym bardziej pisać o jakimś randomie z filmu tak długich postów 2 Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Powyższa lista filmów MCU, uporządkowana od najlepszych, tych top ,,najlepsiejszych" i najbardziej wartościowych według mnie obrazów, do tych ,,najgorszych" (choć ,,najgorszy" to pojęcie mocno subiektywne, mało konkretne, a ta lista tym bardziej nie jest ostateczna, gdyż nie miałem konkretnych wytycznych, według których bym ją najbardziej obiektywnie zorganizował), to uporządkowanie które ciężko jest finalnie ,,zamknąć' i powiedzieć, że inaczej (poza nowymi filmami w MCU, które pojawią się w zestawieniu) już nie będzie. Nader trudno,było uporządkować tą listę (oprócz pierwszej trójki miejsc), na której mamy 23 filmowe pozycje; sęk w tym, że "Iron Man 3", który zawędrował u mnie na sam dół zestawienia w jakiś sposób jest tak samo istotny dla ostatecznego wydźwięku MCU, jak obraz z miejsca 4, 7, 10 etc. I nie zrozumcie mnie źle, to że trzecia część filmowych przygód opancerzonego Tony'ego Starka bądź "Spider-Man: Far From Home" zawędrowały na sam dół nie oznacza, że są do swej pozycji adekwatnie tak złe. Cytuj
flavio 107 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 (edytowane) Dla mnie Thor 1 i 2 to dramat, to jaki progres syn Odyna jak i cała produkcja zrobiła pod skrzydłami Taiki to coś pięknego. Po świetnym Ragnaroku i IW oraz Endgame w wykonaniu Chrisa stał się jedną z moich ulubionych postaci spośród MCU. Edytowane 18 marca 2021 przez flavio Cytuj
Sep 1 623 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 (edytowane) Nie wiem co tak nisko Thor Ragnarok i Winter Solider. Dla mnie to filmy w top 5 MCU. No i Hulka też bym wyżej umieścił. Lubie tą wersje Nortona, że aż sobie swego czasu na blu-ray zakupiłem. Edytowane 18 marca 2021 przez Sep 1 Cytuj
flavio 107 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Winter Soldier i Civil War to dla mnie topka MCU. Lubię te klimaty Capa. Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 "Venom: Let There Be Carnage", co ciekawe, jak to na krutaczną pandemię przystało, ponownie zalicza kilkumiesięczną obsuwę w dacie premiery w kinach na całym świecie. Pierwotnie terminem tym był: koniec czerwca anno domini 2021, obecnie jest to już 17 wrzesień 2021 rok. Opóźnienie opóźnieniem; sęk w tym, że nie wyszedł do sieci żaden zwiastun tego widowiska: nawet jego krótki około-minutowy teaserek. Załóżmy, że premiera sequela miała by mieć jednak miejsce w czerwcu bieżącego roku. Stąd blisko do wniosku, że skoro mamy marzec, a do niby-premiery miało zostać trzy miesiące, sam zwiastun widowiska powinien zagościć na dniach - tak też powinno się do tego podchodzić. Chyba, że ekipa filmowa "Let There Be Carnage", reżyser, montażyści etc. szykują nam coś... naprawdę ekstra w tym względzie, więc muszą poświęcać czas na wybranie odpowiedniego materiału do zwiastuna, rozsądnie go zmontować (dźwięk, obraz); być może w grę wchodzi kilkanaście dni spędzonych jeszcze na dokrętkach, kto wie... Summa summarum, trailer filmu najpóźniej do połowy kwietnia, sądzę, powinien zaprezentować ogólne możliwości tego filmu, nie pokazując wszystkiego... Filmy Marvela od "SONY", jak m.in. seria "Venom", "Morbius" i wszystko inne, co jest planowane przez tę wytwórnię na enty lad do przodu, a nie jest włączone do MCU, moim zdaniem ma dużą szansę w przyszłości na scalenie się z Uniwersum Kinowym Marvel Studios. Hipotetycznie produkcje o Venomie, czy ,,żyjącym wampirze", Morbiusie, należą do SMU (Sony Marvel Universe), co jest dziwne, ale nie aż tak zaskakujące. Czekam na przypieczętowanie fuzji tych dwóch produkcji i innych obrazów "SONY" do MCU. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 23 marca 2021 Opublikowano 23 marca 2021 Zapomniałem o tym filmie XD Ten premier access kosztuje 30$ XD 1 Cytuj
flavio 107 Opublikowano 24 marca 2021 Opublikowano 24 marca 2021 Może w lipcu otworzą w końcu kina w Polsce xD Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 1 kwietnia 2021 Opublikowano 1 kwietnia 2021 Veni, vidi, vici. Przybyłem, zobaczyłem... i nie uwierzyłem, że realizacja w tak zaawansowany sposób efektów komputerowych w "Avengers: Endgame", z Bóg wie jakimi silnikami graficznymi i procesorami, ba, z Bóg wie, jaką pomysłowością i całą budową bazy pod finalne tworzenie efektów wizualnych, jest w ogóle możliwa. Oh, Mein Gott! Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Oj Legolas z Hobbita ma konkurencję w zaprzeczaniu grawitacji. Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 5 kwietnia 2021 Opublikowano 5 kwietnia 2021 True or False, Hot or Not... Cimci rimci, nieważne, nawet jeśli ten materiał to soczysty fake, to jednak doraźnie pokazuje, jakie jest miejsce w szeregu w MCU ,,nowego" Kapitana Ameryki a.k.a. ,,wielki nochal i misiowate uszy"... Po pierwszych trzech odcinkach serialu "Falcon i Zimowy Żołnierz", sam serial, jak na razie, oceniam na: 7/10. Świetne, pełne i bardzo dobre, jak na tę postać przystało, wejście Barona Zemo w ostatnim trzecim epizodzie produkcji! I byłbym zapomniał Spoiler Power Broker to, sądzę, nie ma to tamto... ,,nowy" Kapitan Ameryka! Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Ciekawy film o kulisach preprodukcji filmów MCU. Zanim wszyscy pojawią się na planie zdjęciowym cała produkcja jest już rozpracowana w symulacjach komputerowych (parametry planu, umiejscowienie aktorów i kamer oraz jak będzie wyglądał materiał z efektami cyfrowymi). Filmy dosłownie schodzą z linii produkcyjnej i dzięki temu można wydawać je z taką regularnością. 2 Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 18 kwietnia 2021 Opublikowano 18 kwietnia 2021 Ciekawe. Pewnie już mają rozplanowane sceny na Avengers 5. Cytuj
mcp 2 016 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Opublikowano 19 kwietnia 2021 raczej mocno meh, gdyby nie logo marvela to bym pomyślał, że to kolejna noł-nejmowa produkcja z gatunku kung-fu-fantasy Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Opublikowano 19 kwietnia 2021 To będzie taki raczej kapitan 1, tory 1,2 i podobne zapchajdziury na 5 z plusem/10 Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Opublikowano 19 kwietnia 2021 3 godziny temu, gekon napisał: To będzie taki raczej kapitan 1, tory 1,2 i podobne zapchajdziury na 5 z plusem/10 Wszystkie te filmy originy są na 5/10 kiedy występują pojedynczy bohaterowie. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Opublikowano 19 kwietnia 2021 No nie wiem, Avendzers 1 i 2 to jak dla mnie też kino w porywach chujowe a taka czarna pantera czy doktor strencz całkiem fajnie się oglądało. Po prosu chodzi o film a nie o to ilu herosów w nim nawciskają Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 A widzisz, dla mnie znowu Pantera i Dziwadło to jedne z najgorszych Marveli. Z nowej fazy najbardziej się jaram na Thora 4 i nowego Spider-mona. I jeszcze GOTG 3. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi