Skocz do zawartości

Marvel Cinematic Universe

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Kraboburger_SpongeBoba
Opublikowano

Galactus i jego ,, przyjaciele" z Fantastycznej Czwórki - z okazji Dnia Ziemi (22 kwiecień). W filmiku zrealizowanym w ,,figurkowym" stylu animacji poklatkowej, wytłuszczono nam, geekom, nieco inny obraz we wszechmiar potężnego pożeracza planet z Uniwersum Marvela. Kto wie, może zaliczy on solidne cameo już w trzecim filmie o Ant-Manie w MCU. To by było mega-giga coś. 

I jak, jest zajawka z Waszej strony, komiksowa braci, na finał "Falcon i Zimowy Żołnierz"? Uszatek anty-bohater, John Walker, pogrąży się jeszcze bardziej w oczach ,,prawego, bez skazy", świata? Przyznam, lekki hype na odcinek 6-ty tego serialu mam. 

Opublikowano

mnie tam Falkon nie rusza. Wanda mi się bardzo podobała,a  tutaj zero podjary, czy nawet jakiegokolwiek zainteresowania  i chęci włączenia kolejnego odcinka 

Opublikowano

Finał dobry, ale dupy nie urwał. W tej kwesti WandaVision wypadli lepiej. Przygody Sama  Bucky'ego rzucają jednak kilka nowych wątków na przyszłość i ciekawi mnie tylko, czy znajdą one finał w filmach czy kolejnych sezonach na Disney+.

P.S. Wersja komiksowa nowego stroju Sama jakoś mniej komicznie wyglądała.

Opublikowano

Finał "Falcon i Zimowy Żołnierz", odcinek nr. 6, zresztą jak cały sezon pierwszy serialu, był świetnie zwizualizowany, z efektami komputerowymi - mówiąc ogólnie - na poziomie kinowym: wysoki standard jakości MCU w tej kwestii, oj wysoki. Natomiast sama fabuła, jej przebieg, czy nawet cukierkowanie wątku 

Spoiler

Sharon Carter na tego... Power Brokera - mega złego typa, który w scenie po napisach końcowych epizodu nr.6 okazał się ,,tak przebiegły i potężny, że posiadł możliwość zinfiltrowania Rządu Stanów Zjednoczonych, kontrolowania go w najbardziej chytry sposób" (że co kurna; w pytę! WTF, jedno wielkie jajo?!) - wszystko to wyszło, jak dla mnie, fatalnie. Naprawdę, nie wiem co i jak w tej produkcji analizować. Zinfantylizowano dosłownie wszystko: na modłę familiady Disney'a. Nikt nie poniósł winy, każdy wyszedł z tego obronną ręką; każdy jest dobry, bo chce dobrze na swój sposób. Padaka, kaszanka, kibel.

Cały sezon "Falcon i Zimowy Żołnierz" oceniam na: 5/10. Drugiego, cóż, nie obejrzę; chcę o tym zjełczałym bigosie zapomnieć. Nigdy więcej seriali MCU, nigdy. Przejechałem się okropnie. "Loki" - tego czegoś nie obejrzę, nawet zważywszy na to, iż jest to po prostu MCU. "Daredevil", "Punisher" od Netflixa number one! Only! 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

"Black Panther 2", anno domini 2022; nie chcę podawać całego tytułu tego filmu. Wystarczy, że wklepię ,,2-kę" w nazwie i na tym koniec. A dlaczego? Powód jest prosty i, jak dla mnie, konkretny: podtytuł filmu z MCU (fabryka wspaniałości Marvela chyba się psuje!) jest po prostu nieprofesjonalny: oznacza jedynie ,,tribute" dla odtwórcy postaci Czarnej Pantery, św. pamięci Chadwicka Bosemana. A to, co dodatkowo kryło by się za nazwą tego kinowego obrazu, cóż, ciężko kiedykolwiek będzie stwierdzić. Za Chiny Ludowe nie mogę rozgryźć takowego podtytułu... Łej.

spacer.png

Opublikowano

Zero podjarki, chyba tylko na Thora czekam, bo może wyjdzie z tego coś w innym stylu niż typowe marvele.

Już bardziej mnie ciekawi to uniwersum Spider-mana od Sony.

Opublikowano

ja tam lubię nowego pająka i zapowiada się fajnie z tymi multiwersami. Elternals na jakims kacu se obejrzę i Strażnicy 3 + Thor 4 spoko

Na resztę wywalone

Opublikowano

Justin Hammer; ten to mimo wszystko w "Iron Man 2" miał swój dryg do tańca. Nóżka funkowo sobie tupie; te ruchy są płynne, proste - płynie z nich niesamowity magnetyzm!

Zastanawiać może jedynie to, dlaczego to w tym filmie Tony Stark tak nie zatańczył.

Ten taniec potwierdza, jak wyjątkowa była cała 11-letnia działalność pierwszego cyklu twórczego MCU, od 2008, do 2019 roku. To, co Marvel Studios szykuje nam na następne lata... wygląda zbyt eksperymentalnie! Ajć.:[

Opublikowano

Nowego Strange'a chętnie obejrzę, i SM bo jestem ciekawy co zrobią z multiversum, reszta meh. Nie przypuszczałbym, że nastąpi u mnie przesyt filmami o superbohaterach, od jakiegoś czasu mam wrażenie, że marvel strasznie męczy bułę z tymi niszowymi postaciami.

Opublikowano
W dniu 3.05.2021 o 19:37, Masorz napisał:

Tu zwiastun 4 fazy:

BP2, Szang Czi do zaorania, reszta dobra albo może być. 

Czemu shang Chi do zaorania. Leją się fajnie wiec bym obejrzał jak wyjdzie.

Opublikowano

Może dlatego, że postać wydaje się nudna do bólu i gdyby nie logo marvela to sam film mógłby być kolejnym kinem kopanym z elementami fantasy. Z tego samego powodu mam wyyebane na wdowę. Akcyjniak z tajną agentką? Tego jeszcze nie grali :dafuq: Jak oglądam kino superbohaterskie to chcę oglądać supermoce, a nie ludzi w szczycie kondycji fizycznej czy używających swojego ponadprzeciętnego intelektu.

• 3 tygodnie później...