mcp 1 999 Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 Pier.dololo z multiversum, hurtowe wrzucanie kolejnych cudaków i wypowiedzi Feige, że nie będzie już avengersów vs jeden duży zły, to wszystko zmierza w stronę secret wars. A ten moon knight był jakoś w ogóle powiązany z mcu? Wysiadam przy tych serialach Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 30 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 (edytowane) Disney+? @MaLeKrSkr Edytowane 31 Maja 2022 przez Luqat Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 30 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Co z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 31 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Pytam gdzie oglądał, bo chciałem nadrobić, a na VODach nie widzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Od kilku miesięcy oglądam sobie poszczególne fazy MCU, teraz jestem po Guardians of Galaxy 2 i, poza Thor Dark World, te filmy są po prostu świetne. Ogląda się je super, czuję się jak mały dzieciak oglądający na przełomie lat 80 i 90 filmy na wideo. Akcja, humor, wybuchy, a do tego masa znanych postaci Żałuję jedynie, że nie ma na Disney+ Spidermanów, bo to chyba mój ulubiony superbohater (zaraz obok Iron Mana). Ogólnie niesamowita sprawa i mój wewnętrzny dzieciak jest zachwycony MCU 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Okej, teraz już mnie przekonali. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 kozy czy szpagat na van damme'a? Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Obejrzałem Strange'a tego nowego no i fajna wizualnie wydmuszka. To co zaczyna mnie już wkurwiać w tych produkcjach MCU to absolutna konieczność oglądania wszystkiego łącznie z serialami, by wiedzieć o co cho. Nie widziałem tego wanda-vision i w sumie to nie ogarniałem absolutnie motywacji scarlet witch, bo film miał mocno wyjebane w wyjaśnianie tego. Plus dla disneya, ze te bajki wszystkie bardzo szybko lądują w streamingu, ale też minus za brak spidera, bo trochę dziura tam jest do załatania. IMO na przyszłość mam nadzieję na bardziej standalone produkcje, bo tak jak jestem w stanie zrozumiec odnosniki do plot pointow z poprzednik czesci danej serii tak murzynski kutach im w dupala za zmuszanie do oglądania spin offów z postaciami które mnie nie obchodzą, by połapać się w filmie teoretycznie nie związanym z tym spin offem. Na Thora czekam, bo Ragnarok to była naprawdę zajebista komedia i liczę, że Taika i tu dostarczy dobrej beki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 A trzeba tylko WandaVision obejrzeć czy coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Wanda wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 W komiksach motyw jej dzieci jest mocno wykręcony i raczej niespójny, a MCU w sumie i tak używa ich tylko jako wytrycha fabularnego. Nawet bez oglądania Vandavision podczas seansu MoM widzisz, że Wanda jest zła, bo straciła dzieci i tyle ma ci wystarczyć. Serial nie nadaje temu żadnej większej głębi, bo w niczym nie uwiarygodnia przemiany Wandy fakt, że te dzieci były magicznie poczęte. Zresztą bardziej zastanawiający w kontekście Vandavision jest brak jakiejkolwiek wzmianki o Visionie. No a na przyszłość, to nie trzeba się męczyć z oglądaniem tych serialowych wysrywów, wystarczy jakićś 10 min recap na yt. Też nie podobają mi się te powiązania, ale z biznesowego punktu widzenia nie po to walą dość grubą kasę na produkcję tych seriali i zatrudnianie w nich znanych mord, żeby nie można było później tego wykorzystać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 (edytowane) 3 hours ago, Sedrak said: A trzeba tylko WandaVision obejrzeć czy coś jeszcze? Najlepiej WandaVision, What If i nowego Spidermana. Zakładając, że do End War wszystko masz zaliczone co trzeba. Ja jestem jeszcze przed What if i przed Spidermanem, ale właśnie skończyłem WandaVision i jest to świetny serial, bardzo polecam Edytowane 24 Czerwca 2022 przez Homelander Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 081 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 12 godzin temu, Sedrak napisał: A trzeba tylko WandaVision obejrzeć czy coś jeszcze? Loki przede wszystkim, żeby zrozumieć czemu wszystko może się mieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 1 hour ago, McDrive said: Loki przede wszystkim, żeby zrozumieć czemu wszystko może się mieszać. Potwierdzam, póki co tylko jeden odcinek obejrzałem, ale już w nim wyjaśnili ideę multiverse. Kurde, z jednej strony to fajnie, że to całe MCU jest tak połączone, ale z drugiej próg wejścia jest megawysoki jeżeli chce się wszystko ogarniać Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 jaki próg wejścia? Przecież to filmy bez fabuły wszystko i tak w jakiś sposób zostaje wyjaśnione Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 433 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 obejrzyj sobie endgame i wszystko zrozumiesz. Oni tam po pare razy w dialogach mówią co trzeba zrobić, żeby amerykański widz po paru minutach przypadkiem nie zapomniał do czego to wszystko prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Potwierdzam, fabuła to tylko dodatek do efektow specjalnych i czerstwych żartów. Byłem na doktorku z kumplami co w ogole nie ogarniaja mcu i im sie podobalo bardziej niz mi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 No cóż, ja czy to w grach czy w filmach lubię wiedzieć wszystko od początku do końca, inaczej mnie to męczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 W dniu 24.06.2022 o 16:36, Soban napisał: Na Thora czekam, bo Ragnarok to była naprawdę zajebista komedia i liczę, że Taika i tu dostarczy dobrej beki. Czekam mocno Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 W dniu 23.06.2022 o 22:18, mcp napisał: kozy czy szpagat na van damme'a? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 2 godziny temu, Square napisał: :gifmilana: No nie moj rodzaj humoru. I nawet nie chce wiedziec jak typiara stala sie thorem w mini i dlaczego chodzi sobie z mlotem. Pewnie znow multiversum. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Strange Multiwersum Podobało mi się, nawet bardzo. Mogę dalej spoilerować. Chyba trzeci film (po thorze 3 i kapitanie 2), który był jakiś i bym go mógł odróżnić na tle innych. Widać, że ktoś to robił z pomysłem i nie od szablonu, co widać na przykład w scenografiach czy pomysłach na czary, które nie są tylko błyskami światełek. Jakieś nawalanie nutkami, zombie, super. Czuć kicz starszych horrorków. Muzyka nie jest nijaka. W innych filmach MCU jej nie słyszałem. Olsenka jest fajna, a i jej postać też. Fajne cameo. CGI nie boli w oczy, a to nawet w flagowych Avengersach bywało. Na plus, że czasem są efekty praktyczne. Ten film miał jakiś zalążek fabuły i chyba był o czymś. Bardzo dobre/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 692 Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Można oglądać jeśli z 4 fazy tylko Spiderka oglądałem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Obejrzyj WandaVision i chociaż jeden odcinek Lokiego Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 ktoś już był na Grzmoceniu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi