Skocz do zawartości

Marvel Cinematic Universe

Featured Replies

Opublikowano

W tym zwiastunie nie ma nic co by mnie zaciekawiło. Kiedyś musiał być ten pierwszy raz chyba.

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Wyświetleń 470,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Jak dla mnie zwiastun bardzo spoko. Najbardziej ciekawi mnie:

- Kang 

- to czy Scott Lang zginie

- Quantum Realm

- Bill Murray

Opublikowano

Ja ostarnio obejrzalem spider mana no way home - Jezu co to był za sztryms. Obejrzalem tylko po to by mieć wprowadzenie do drugiej części strange którego jedynie akceptuje z tych ostatnich marvelow.

Opublikowano

Thor: The Dark World > Thor: Love And Thunder

Miałem niskie oczekiwania a film okazał się być jeszcze gorszy :pechowiec:

Opublikowano

Taaa... Kolejny mesjasz i "najlepszy film Marvela" i każdy się będzie bał powiedzieć inaczej no bo :shieeet:

Opublikowano

Lubilem CP w poprzednich fazach, oprocz Wandy moj ulubiony avenger, na jedynke nawet poszedlem do kina (a bylem chyba tylko na pierwszym IM) ale dwojka to bedzie je.bala agenda i progresywnoscia na kilometr. Jak zreszta cala faza 4.

Opublikowano
1 godzinę temu, Masorz napisał:

O kierwa, cytat z tego wysrywu:. 

Cytat

Niektórzy z dziennikarzy podkreślają wybitną rolę Angeli Bassett, wspominając również o scenie po napisach, w trakcie której "zbiera się szczękę z podłogi". Akcentuje się w dodatku pojawiające się w konkretnych sekwencjach "brutalność" czy "dzikość scen walki". 

Ciekawe im płacą za takie kłamstwa. Wstyd się tak sprzedać za 2foryou w mcdolanie.... 

Opublikowano

pamietam jak przy premierze jednego z filmów komiksowych, to była bodaj Wonder Woman, dziennikarka nieopatrznie pokazała jakie paczki z giftami dostała od studia. Podobnie jak w świecie gier. 

Opublikowano

O wiele bardziej wolę DC, marvela nie da się oglądać już od dłuższego czasu.

Opublikowano

Thor Ragnarok to jeden z moich ulubionych filmów Marvela, dlatego pokładałem niemałe nadzieje w Love and Thunder, pomimo średnich recenzji. Niestety rozczarowałem się dużo bardziej, niż przypuszczałem, a film uważam jest jakościowo mocno poniżej średniej.

Ani to śmieszne, ani dramatyczne, ani efektowne... Właściwie to nie wiem, do kogo był film skierowany. Postacie z poprzednich filmów zachowują się jak idioci, żarty są żenujące, a efekty specjalne tak sztuczne, że można by przypuszczać, iż film powstał 10 lat temu. W sumie fajny pomysł z fem-Thor, ale po grzyba tam taki nacisk na te dzieciarnię? Mnie to akurat odrzuca od oglądania ewentualnych kolejnych odsłon.

Opublikowano

Skończyłem właśnie Doktora Strange 2. Wcześniej naczytałem się pierdół, że trzeba takie i takie seriale obejrzeć, bo inaczej chuj. Seriale, poza WandaVision były tak zamulające, że olałem całe MCU na kilka miesięcy. No ale dziś postanowiłem tak z niczego obejrzeć właśnie Strange 2. I w sumie spoko film. Chyba gorszy niż większość filmów z tego universium, oglądało się ok, ale bez jakiejś specjalnej podjarki. Co to multiversium wyjaśnili w 3 min, motywy Wandy w 2 (w sumie WandaVision można sobie więc darować, chociaż warto obejrzeć), smaczki z poprzednich filmów może były ze 2. A reszta to gorsza lub lepsza rozpierducha i efekty. No w sumie dałbym naciągane 6/10, bo było ok. Do obejrzenia i zapomnienia

Opublikowano

Bezsenność spowodowana moimi lekami po operacji ma ten skutek uboczny, że nadrabiam filmy i wreszcie natrafiłem na taki, którego nie obejrzę do końca. Chodzi o Black Widow - film tak potwornie nudny, słaby, generyczny i zwyczajnie nieciekawy, że jest to wręcz niewiarygodne. Przecież wystarczy, żeby Scarlett kopała dupska w lateksowym wdzianku z kamerą skierowaną na jej perfekcyjny tyłek i już ocena wyjściowa byłaby 8/10. A co Marvel zrobił z tego to nawet nie chce mi się komentować. Przestałem oglądać po akcji w więzieniu

Opublikowano

they came from the wotaah

#rap> #nie wiem gdzie leży Afryka, ale się identyfikuję, bo jestem czarny

Opublikowano

Obejrzałem nowego Thora. Nie wiem, może mam spieprzony gust, ale ja lubię jak czy gra czy film jest spójny, jest tym czym powinien być i nie udaje czegoś innego. Nowy Thor miał być efektowny, zabawny, nie traktować siebie poważnie i taki dokładnie jest! Zero nadęcia, patosu, jakiś chorych treści, udawania czegoś poważnego. Sama czysta i niczym nie zmącona zabawa w rytm zajebistej muzyki. Dodatkowo bardzo fajny główny złol, ciekawy pomysł z Jane. No kurde dobre filmidło i oglądałem z przyjemnością. Jakaż odmiana po silącym się na niewiadomo co Black Widow.

Opublikowano
Teraz, drozdu7 napisał:

Stawiam 5zł w ciemno że będzie nominacja do Oskara w kat najlepszy film

No raczej :shieeet:

Opublikowano

Właśnie wróciłem z kina z Wakanda Forever. No i sam nie wiem do końca co myśleć. Ogólnie film mi się podobał, ale ma swoje problemy.

Na plus:

- Namor - kradnie ten film i mam wrażenie, że to obecnie najciekawsza postać w MCU. Oby dołączył do Avengers 

- kilka naprawdę zaskakujących motywów 

- to, że konflikt nie jest jednoznaczny, osobiście byłem za Talokanami

- w czwartej fazie chyba tylko Shang Chi miał lepsze sceny walki

- muzyka 

Na minus:

- niektóre momenty (związane z opłakiwaniem T’Challi) lekko się dłużyły 

- film jest za ciemny przez co widać mało detali (szczególnie w wodzie) - w domu na dobrym TV może być lepiej niż w kinie

- postać Shuri jest trochę irytująca  

- kostium Iron Heart wygląda jak z Transformers, a nie jak naśladujący Iron Mana

Ogólnie 7/10.

W poprzednim tygodniu obejrzałem jeszcze raz pierwszą część i chyba tutaj bawiłem się trochę lepiej 

Edytowane przez funditto