Skocz do zawartości

Marvel Cinematic Universe

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Nawet sobię rewatch zrobilem Pana Dziwaka pierwszej części i jakie to wszystko fajne bylo. Pani Łysa fajną role miala, szkoda ze większej roli nie dostala na kolejne części.

Obejrzałem wszystkie te trailery z mcu ostatnie i chyba disney+ nie przedłuże na kolejny rok. Guardiansi jedynie chyba trzymają sie swojego klimatu, a cala reszta wyglada bezjajecznie.

Mialem nadzieje ze bedzie nowy aktor do spidera bo ten holland to poziom aktorstwa super girl i nie da sie go dłużej ogladac niz jeden film...

I ta jego bezjajeczna dziewczyna...chyba jeszcze gorzej od niego wypada aktorsko.

Ja mam wrażenie ze marvel to wybiera aktorow na podstawie zasiegow na Instagramie....

Edytowane przez oFi
Opublikowano

3 baby protagoniski, baba bad guy - po co? Nie znam żadnych kobiet, które kiedykolwiek się jarały mcu a tym bardziej komiksami. Może kilka coś tam obejrzało z filmów "bo modne było". Ciekawe czy Brie dostała jakieś szkolenie z charyzmy.

Czekam na box office bo to przynajmniej będzie śmieszne.

Opublikowano

Ostatnio skończyłem w końcu nową Czarną Pantere, ależ to było słabe, jedna z najgorszych części Marvela, a oglądałem prawie wszystko.

Opublikowano

Już nawet nie czekam, to tak te marvelowe filmy srogo zjadły swój ogon, że nie mam siły. Ostatni oglądałem Wakandę i było słabiutko. 

Opublikowano

Seriale odpuściłem kompletnie. Ale coś mnie ostatnio wzięło aby sobie jednak obejrzeć te główne filmy. Odpaliłem multiversum obłędu i powiem, że jestem w szoku bo podobało mi się mimo iż ogólnie nie lubię tej postaci. Teraz będzie Thor i czarna pantera. Wilkołaka odpuszczam, a eternalsów nie zmęczyłem.

Opublikowano

Ant-man Kwantumania.

Dobrze się bawiłem.

Jednak po obejrzeniu filmu w mojej głowie pojawiły się takie myśli jak:

-stary i stara oraz Wasp to właściwie tylko "byli"

-totalnie zmarnowany koncept multiwersum (może tak miało być)

-Kang dobry wariat, świetna rola

-efekty specjalne bardzo dobre

Finalnie daję 6+/10

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jednak co Gunn to Gunn, przyjemne zakończenie Strażników. nie ma mowy o ch,ujni jak przy ostatnim Thorze.

inna sprawa, że spływają te marvele zaraz po wyjściu z sali. nawet te dobre jak Guardiansi 

• Plusik 1
Opublikowano

Nie no, co prawda żadnej konkurencji nie było, ale Gunn stworzył najlepszą serie filmów w Marvely. Volume 3 to dużo lepszy film niż Volume 2,ale tez wiele brakuje mu do jedynki. Jak dla mnie część postaci wychodzi tutaj na super plus (Mantis, Nebula i główny villain), ale tez to co się dzieje z Quillem przez pierwszą połowę filmu jest po prostu przykre do oglądania.

szkoda że się kończy, ale może to dobrze? Ile składanek dobrej muzyki można wyciągnąć z szafy? 8-/10

Opublikowano

Wierzę w Strażników Galaktyki. Po śmierci Thanosa wyłożyłem kutange na filmy Marvela :pawel: i niczego nie widziałem w całości. Albo przeskakiwalem na podglądzie żeby się nie męczyć albo olewałem całkowicie.

Ale Strażników nie oleje :sir: 

Opublikowano

Ostatnie te filmy są tak nijakie, że nawet nie wiem co, gdzie jak. Wywalone totalnie i czasem obejrzę coś co wpadnie do Disney +. Po czym po sekundzie zapominam że coś oglądałem. 

Przeczuwam upadek mcu. Jeśli nie wezmą pod warsztat kogoś dużego i znanego to to zdechnie. Sam Spiderman tego nie pociągnie.

Opublikowano

Na Strażników to akurat trzeba pójść do kina. Dwóch kumpli już było i są zachwyceni. Idziemy w kilka osób w czwartek. Liczę na najlepszego Marvela od czasu Endgame. To chyba nie powinno być trudne 

Opublikowano
1 godzinę temu, darkos napisał:

Po śmierci Thanosa wyłożyłem kutange na filmy Marvela 

MCU to już zdechło po śmierci

Spoiler

Tonyego Starka

Bo to była główna postać, która w dużej mierze podciągała to całe MCU. A dalej to już równia pochyła z tym uniwersum. Po 4 fazie to już wiadomo, że dalej będą chujnie robić. Kurwa, Eternals? Serio? Obejrzałem i za chuja już tego filmu nie pamiętałem po seanise, lpgwakanda 2 to samo. Teraz to trza powoli spierdalać na DCU i liczyć, że coś tam wypichcą z Jokerem i Batmanem.

Opublikowano
4 godziny temu, Mejm napisał:

Te ku.rwy od disneya tez strajkuja?

Chyba wszyscy, sytuacja jak w 2007 roku. Zaorali mi wtedy fajne seriale jak Heroes.