XM. 10 868 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca Spoiler Umarł . Dla mnie film poprawny, momentami niezły. Co cieszy to żarty które mnie faktycznie śmieszyły, na minus niestety po raz kolejny film który nie ma celu, z resztą jak cała 4 faza i to jest największy minus całego Marvela - kiedyś wiadomo do czego dąży MCU teraz wiadomo że nic nie wiadomo - miał być Kang, teraz będzie doom, ale co po co dlaczego nie ważne, ważne że oni będą i chuj. Niestety fajności pierwszych trzech faz już nie doczekam i na pewno nie przez fakt bo jestem już stary - po prostu był pomysł i realizacja, teraz nie ma pomysłu i Marvel zmienił się w DC gdzie filmy sa stand alone, trzeba oglądać multum syfo seriali i po 4 latach jesteśmy w tym samym miejscu co po endgame. 1 Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca 1 godzinę temu, XM. napisał(a): miał być Kang, teraz będzie doom, ale co po co dlaczego nie ważne, ważne że oni będą i chuj. Miał być Kang, ale murzyn zostanie murzynem więc zrobili reset na Doom'a, bo to ikoniczny złoczyńca Marvela, czego nie rozumiesz? Ładna tam desperacja musi być, że wyciągają RDJ z szafy. Widocznie heheszki i robienie idiotów z kolejnych postaci (Thor) oraz silne postaci kobiece, w które każdy ma wyyebane nie podziałały i nikt nie chce oglądać tego festiwalu cgi guwna. A deadpool spoko, ale ten film to jeden wielki fanserwis, jak ktoś nie śledził na bieżąco chociażby samych filmów to sporo straci z seansu Cytuj
Shankor 1 606 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca Co mnie w sumie zdziwiło to całkiem dobre CGI w D&W, nie licząc Spoiler Johnnego "pochodni" bez skóry Reszta wyszła całkiem spoko. Nic nie raziło w oczy. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 29 lipca Opublikowano 29 lipca Tak? Dla mnie cały początek to cgi na poziomie trochę lepszym niż czwarty Thor. Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Największa bolączka D3 to to, że jest to post endgame marvel - czuć ten chujowy schemat, który ma każdy film i zbytnie poleganie na cameo(chociaz te tutaj byly nawet zaskakujace) + totalny brak celu w fabule przez 90% czasu trwania. Kręcone też to wszystko na jedno kopyto bez ciekawych ujęć i zawsze ten jebaniutki schemat, ze jak ma byc bitka to dajemy wejscie slo mo i muzyczke xd Na plus to główna dwójka i humor, więc ogólnie film na plus, bo moje oczekiwania to były nastawione na spoko komedie i to dostalem. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 5 sierpnia Opublikowano 5 sierpnia Dla mnie film wygrywa Honda Odyssey. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 5 sierpnia Opublikowano 5 sierpnia Thunderbolts - wiadomo coś o zwiastunie do tego filmu? W tytule - i tu robi się dziwnie - jest ten dziwny znak, który jak wiemy oznacza jakąś adnotację, przypis, odwołanie etc.: * ...No i co to ma niby oznaczać? Zaiste, jest to co najwyżej intrygujące, ewentualnie lekko ciekawe. Czekam w tym przypadku jedynie... na ten krutacki trailer; tak to w ogóle ,,Boltsi" mnie za bardzo nie obchodzą w kontekście rozwoju MCU i tego, co ta produkcja dla Multiversum wniesie - wybiorę się na to do kina, jak będzie akurat wyświetlane np. przy okazji innych premier. Tiaaaa. P.S. Downey Jr. jako Von Doom, i tu jeszcze delikatnie wtrącę: Spoiler według mnie to jeden z najbardziej zagadkowych castingów w historii ostatnich 5-7 lat działalności Marvel Studios. Tam jest jakiś plan, coś z Doomem solidnego się szykuje, bo co byście powiedzieli na to: Von Doom Downeya Jr. np. z ,,Ziemia-1921290" w MCU nagle przechodzi na Jasną Stronę Mocy i za pośrednictwem Nowych Avengers buduje zbroję, reaktor łukowy i z czasem staje się Iron Manem... No a czemu by nie? No i ,,koło życia" Downey Jr. zatacza się i zatacza, rozpoczynając nowy cykl... tego samego. Cytuj
SnoD 2 316 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia Trailer będzie dopiero jakiś czas po premierze nowego KA. Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia Oglądałbym. Ten nowy Blade coś im nie idzie, juz kilka razy zmieniali scenariusz i rezysera Cytuj
Farmer 3 270 Opublikowano 18 sierpnia Opublikowano 18 sierpnia Pan D i Pan W - Zbyt dużo slow-mo. Serio przeciągali te sceny okropnie. No i znów ten sam schemat budowy filmu. Jak napisano powyżej, obraz bez konkretnego... szkieletu. Ot, zlepek scen luźno powiązanych by dopchać do końca. Zła Pani kompletnie nieciekawa. Nawet Płyn Do Mycia z jedynki był ciekawszy. Część cameosów niestety dopadło mnie jeszcze przed seansem Spoiler [Lady Deadpool, Henryk czy Snipe] bo jutub cenzoruje wulgaryzmy i cycyki ale filmików z krytycznymi kadrami w miniaturkach już nie [albo obesranych clickbaitów]. Niemniej reszta fajnie zaskoczyła. Oczywiście tu też wychodzi na jaw na co poszły pieniążki bo CGI miejscami słabe [bryzgająca krew], a scenografie to znów cztery lokacje na krzyż z czego większość to jebane pustkowia. Oprócz jeszcze kilku czerstwych dialogów i żartów reszta broni się całkiem dobrze. Sceny klepania się po ryjach przyjemne, kilka żartów zabawne, a całość ogląda się tak jak powinno - na luzie. Ogólnie to D1>D3>D2 Film na siebie zarobił więc czwórka pewnie powstanie tylko pytanie po co? Ten sam schemat po raz czwarty może już nie przejść, a kto da chajs na cameosy skoro już w 3-ce brakło pesos na konkretniejsze sceny. W sumie to dobrze, że Spoiler Gambit nie dostał swojego solowego filmu bo jak miałbym słuchać Tatuma trajkoczącego po francusku to raczej nie wytrzymałbym do napisów. Z tym palcowaniem w multiversum z Deadpoola zrobiono technicznie rzecz biorąc Gwenpool. 1 Cytuj
Shankor 1 606 Opublikowano 29 sierpnia Opublikowano 29 sierpnia Szykują film podsumowujący 85 lat Marvela, przy okazji parę ujęć z nadchodzących produkcji. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 30 sierpnia Opublikowano 30 sierpnia Film, który ,,podsumowuje" historię Marvela, jak wiemy cholernie bogatą i szeroką, nie no kurnia balans ja to kupuję x10000000! XD. Dajcie to do kin, do IMAXów najlepiej, lub z systemamiDolbyAtmos! Dobra, najlepiej żeby się w kinach w ogóle pojawił; już nie będę wybrzydzał. No to ja poproszę jeszcze film o Gambicie na 2026 rok. Bo to, co działo się wiadomo w jakim filmie z tą postacią, i jak to się specyficznie: trochę kiczu, trochę humoru i genialnej interpretacji, to aż się prosi o solowy film dla Gambita ,,Mon cheri" xD. Albo przynajmniej serial około 7-odcinkowy na Disney+. Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września Czarna wdowa, kapitan ameryka z aliexpress i ruski menel. Niezła ekipe zmontowali. Bedzie hit. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Gdyby tak się zastanowić, to pierwszy zajawkowy i to zdecydowanie za długi zwiastun do "Thunderbolts*" prawdopodobnie ukazuje/ukaże nam film z dość prostą, aż za bardzo akcyjniakową fabułą, robiącą z fanów MCU naiwniaków, którzy raczej pójdą do kina na coś obiecującego a dostaną ostatecznie zupełne tego przeciwieństwo. Pierwszy raz w ogóle w historii mojego oglądania zwiastunów/teaserów do filmów ze stajni Marvela (nie ma znaczenia czy jest to czy nie jest MCU - wszystkie produkcje wchodzą w grę)... po prostu się w opór nudziłem. Poczułem się tak jakbym to wszystko gdzieś widział razy miliard. Niektóre sekwencje walk ze zwiastuna prezentują się dość intrygująco, a ekipa tychże ,,MCU-wyrzutków" przynajmniej jest różnorodna, ale z drugiej strony taka aż zbyt swojska, jak te chłopy co siedzą w "Ranczo" pod sklepem, piją mózgotrzepa i plotkują. Jeśli miałbym iść na ten ,,cosik" do kina, np. na DolbyAtmos w Heliosie lub na IMAXa, to tylko przy tej decyzji trzyma mnie właśnie ta zbieranina antybohaterów, bo to jest po prostu cholernie ciekawe, nic więcej. Cytuj
SnoD 2 316 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Ciekawe jaki power level będzie miał Sentry. Cytuj
Josh 4 507 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października nigdy się małpy nie nauczą 2 2 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października MCU idzie swoją własną chorą ścieżką realizacji faz produkcyjnych rozszerzających swoje Uniwersum o kolejne treści. Tak planuje i planuje Feige wraz z ekipą te Fazy od V do VI, czy kij wie dokąd i dokąd w przód, a jak na razie część z takowych planów jako tako wychodzi a część wędruje w koszu. A jak już coś powstaje, oprócz rzecz jasna ostatniego Deadpoola, to to coś mocno dzieli fandom, na jakichś kurłaaaa Sithów i Jedi. XD. To były piękne czasy z lat 2012 - 2019, najlepsza mini-epoka w dziejach Marvel Studios, oj tak! Teraz, zamiast wrócić do tego jak było właśnie wtedy, idąc po brzytwie Ockhama, cóż, Łej Panie, wymyślają te ,,różne uświadamiające pro-wszystko polityki", które nikomu nie służą; sęk w tym, że te ,,polityki" i ich idee nie są złe, lecz Marvel Studios/Disney robi to bardzo nachalnie, jakby chciał zawsze przodować w byciu jak najbardziej w porządku we współczesnej problematyce polityczno-społecznej. Zamiast iść rozsądnie do przodu i rozwijać się instynktownie, wychodzi na to, że MCU dalej siedzi jak te dzikusy w jaskini przy ognisku. Teraz to tylko czekać na nowego Kapitana Amerykę i za jakiś czas na Doctora Strange'a 3 od Raimiego. Baaang! Cytuj
Josh 4 507 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Budżet na Kapitana Afrykę podobno osiągnął 350+mln. więc to będzie kolejna wtopa Disneja. Cytuj
suteq 183 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 1 godzinę temu, Josh napisał(a): nigdy się małpy nie nauczą Nawet bez tego nikt by tego nie oglądał. Cytuj
Masorz 13 195 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października 20 godzin temu, Josh napisał(a): Budżet na Kapitana Afrykę podobno osiągnął 350+mln. więc to będzie kolejna wtopa Disneja. A trza będzie jeszcze doliczyć z 50 milionów na promocję filmu Ależ to jebnie. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Ciekawie może być, oj ciekawie, z filmem "Kapitan Ameryka: Nowy wspaniały Świat". Prześcigają się portale w wałkowaniu różnych newsów o tym, co pojawi się w tej produkcji, czy nawet jakie będą napisy końcowe. I tak, dość przypadkowo znalazłem jedno info, z serwisu FDB, które dotyczy ,,scen po napisach" właśnie, z których niegdyś Marvel Studios słynęło, bo za czasów III i IV Fazy MCU robiło je całkiem dobre, nieźle nastrajające na śledzenie kolejnych filmów z Multiversum: ,,Kapitan Ameryka: Nowy wspaniały świat ma być ważnym filmem ze względu na przyszłość MCU i wprowadzenie przyszłych wydarzeń w uniwersum. Scena po napisach ma prezentować The Leadera, który przepowiada nadejście czegoś "wielkiego i złego", co może być zapowiedzią "World War Hulks". Dodatkowo według Daniela Richtmana, postać Sabry, grana przez Shirę Haas, nie będzie mutantem, jak to miało miejsce w komiksach, lecz stanie się postacią bez mocy". Na razie ,,inside" Disneya i Marvel Studios dzieje się na tyle dziwnie, tam zapadają tak odmienne decyzje ,,produkcyjne", czego efekty widzimy po ostatnich serialach dla Marvela i Lucasfilmu, że bardzo ciężko będzie rozgryźć to, czy nowy Kapitan Ameryka odniesie w kinach sukces, a ludzie będą szeptać o nim same dobre słowa i czy w ogóle obraz ten będzie jakkolwiek istotny dla przyszłości całego Multiświata MCU, czy kina Marvela w ogóle. Tą produkcję o wiele bardziej wyczekuję niż "Thunderbolts*", mimo iż pojawi się (oby mocarny) Sentry. W dniu 8.10.2024 o 16:56, Masorz napisał(a): A trza będzie jeszcze doliczyć z 50 milionów na promocję filmu Ależ to jebnie. ... Nie przewidzisz, z ,,Nowym wspaniałym Światem" będzie jak gra w rosyjską ruletkę: Disney i Marvel Studios mogą wybrać ten jeden pechowy nabój w magazynku i kaszana: 300 mln. dol. pójdzie do kosza. No i ta premiera w Walentynki. Cytuj
Josh 4 507 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października (edytowane) https://deadline.com/2024/10/blade-predator-badlands-disney-release-dates-1236144383/ Co za pieprzeni debile. Aktora mają świetnego (albo mieli, bo wątpię że Ali będzie dalej czekał aż ten cyrk w końcu ruszy w trasę), materiał jest genialny, story już mają gotowe, wystarczy przenieść bezpośrednio z komiksu, dać kategorię wiekową od 18 lat i wagony z hajsem same by przyjechały. No, ale w Disneju chyba dalej nie zdecydowali czy główne skrzypce ma grać silny facet czy stado jeszcze silniejszych bab (bo wiadomo, że z tytułu wcale nie wynika kto jest głównym bohaterem), kto ma to w ogóle nakręcić i jakie stężenie przekazu powinno się znaleźć w filmie. Chylę czoło przed tymi mistrzami. Plus taki, że jak to w końcu wyjdzie w 2028, to może do tego czasu ogarną ten chlew u siebie, przypomną sobie dla kogo takie filmy w ogóle powstają i zrobią to tak jak należy. Edytowane 22 października przez Josh 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi