Skocz do zawartości

Marvel Cinematic Universe

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 8.03.2025 o 15:46, Shen napisał(a):

Wyciekła już jakaś niezła kopia Kapitana Afryki, ale szkoda mi nawet transferu na to.

To jest bardzo bardzo średni film który najlepiej się sprawdza jako tło do robienia czegoś ciekawszego bo poza Red Hulkiem i miłym nawiązaniem do wydarzeń z pierwszego Hulka nie ma tam zbytnio nic ciekawego. No i nawiązuje pośrednio do tego co pewnie zobaczymy w nowych Avengersach ale to tyle. 

Opublikowano

Nowy DD już na disney.

Nie spodziewałem się, ze tak szybko

Spoiler

White Tiger zginie, ale widzę, że aktor zmarł na raka w grudniu 2023 to nie mieli innego wyjścia, faktycznie długo ta produkcja trwała

Ciekawe czy teraz wkurwiony Frank wleci

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś z seriali w ogóle pojawił się w jakimś filmie? Bo, że postacie z filmów dostały seriale to oczywiste. Taka She Hulk mimo, że miała chujowy serial, to jako postać ma jednak potencjał, tak samo Moon Knight czy Daredevil.

Opublikowano

Lecą X-Meny więc można liczyć kiedyś na Avengers vs X-Men :banana:

I tak jeszcze pewno dojdzie w ciul cameo i innych postaci, będzie rozpierdol jak w komiksowych crossoverach. Ale tego jechania na RDJ to im nie mogę wybaczyć, spokojnie to się mogło bez niego obyć. Chyba że będzie to na zasadzie, że Doom przywdziewa na chwilę jego postać a tak naprawdę jest kimś innym.

Opublikowano (edytowane)

RDJ zawsze na propsie. Bardzo chętnie zobaczę go w roli Dooma. 

Coś kiedyś czytałem, że to może być bardziej wariant złego Iron Mana niż komiksowego Dooma. Wcale by mnie nie zdziwił taki plot twist - pamiętacie pierwszego Mandaryna? :p

Edytowane przez SnoD
Opublikowano
10 godzin temu, Shen napisał(a):

No to pamiętam, ale takie cameo 2 minuty i w cywilu sie nie liczy.

Jeszcze Jarvis z Agentki Carter pojawił się na chwilkę w Endgame :potter:

W sumie ze 3 lata nie byłem na Marvelu w kinie, może bym się na Thunderbolts przeszedł.

• Plusik 1
Opublikowano

No te Thunderbolts może być dobre ze względu na to, że tam poza Sentry nikt nie ma specjalnych mocy/zdolności, więc powinno być dużo klasycznej bitki i popisów kaskaderskich.

W ogóle to wiadomo czy tam będzie jeszcze jakiś kozak poza Sentry? Bo obstawiam, że przejdzie ba jasną stronę mocy żeby kogoś uwalić.

• This 1
Opublikowano

,,Thunderbolts*" z premierą tuż tuż - choć jest to odważne założenie: cóż, może być to jeden z najlepszych filmów MCU od lat, a osobiście nie pamiętam czegoś ,,dobrego!" z tego Uniwersum z perspektywy filmowej od czasów ,,SM: No Way Home" i wcześniejszego ,,Far From Home" czy "Avengers: Endgame". Ekipa wykolejeńców losu ,,Thunderbolts" sądzę nie tylko będzie musiała w fabule swojego filmu radzić sobie z przepotężną mocą Sentry (to jedna z najpotężniejszych istot w dziejach komiksów Marvela); Sentry, tak mi się wydaje, będzie jedynie początkiem.... Kwestia tego, kto będzie tym prawdziwym złym fabuły. Może być tak, że sceny w trakcie i po napisach końcowych, ukażą to do czego dążył cały film, a kolejna cegiełka do tego czegoś... pojawi się w kolejnym w chronologii MCU dziele. No zobaczymy...:)

Opublikowano

Prawda, to jest świetny materiał na coś bardziej kameralnego. Akurat czarny ziomeczek nie potrzebuje gigantycznego budżetu i efektów specjalnych na poziomie Doktora Strange'a albo Strażników galaktyki, bo i nie walczy z jakimiś kosmicznymi bóstwami. Tu wystarczyłby po prostu dobrze zrobiony klimat i konkretna choreografia. Niedawno oglądałem dwie pierwsze części filmu i omg, jak te sceny walk są zajebiście nakręcone (zwłaszcza w jedynce, bo w sequelu już trochę ich poniosło z CGI) :mog: Szkoda, że krawaciarze z Disneja są tak kurwa głupi i tego nie rozumieją.