mcp 2 062 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Pier.dololo z multiversum, hurtowe wrzucanie kolejnych cudaków i wypowiedzi Feige, że nie będzie już avengersów vs jeden duży zły, to wszystko zmierza w stronę secret wars. A ten moon knight był jakoś w ogóle powiązany z mcu? Wysiadam przy tych serialach Cytuj
Luqat 988 Opublikowano 30 maja 2022 Opublikowano 30 maja 2022 (edytowane) Disney+? @MaLeKrSkr Edytowane 31 maja 2022 przez Luqat Cytuj
Luqat 988 Opublikowano 31 maja 2022 Opublikowano 31 maja 2022 Pytam gdzie oglądał, bo chciałem nadrobić, a na VODach nie widzę 1 Cytuj
Homelander 2 445 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 Od kilku miesięcy oglądam sobie poszczególne fazy MCU, teraz jestem po Guardians of Galaxy 2 i, poza Thor Dark World, te filmy są po prostu świetne. Ogląda się je super, czuję się jak mały dzieciak oglądający na przełomie lat 80 i 90 filmy na wideo. Akcja, humor, wybuchy, a do tego masa znanych postaci Żałuję jedynie, że nie ma na Disney+ Spidermanów, bo to chyba mój ulubiony superbohater (zaraz obok Iron Mana). Ogólnie niesamowita sprawa i mój wewnętrzny dzieciak jest zachwycony MCU 3 Cytuj
Masorz 13 249 Opublikowano 23 czerwca 2022 Opublikowano 23 czerwca 2022 Okej, teraz już mnie przekonali. 2 Cytuj
mcp 2 062 Opublikowano 23 czerwca 2022 Opublikowano 23 czerwca 2022 kozy czy szpagat na van damme'a? Cytuj
Soban 4 141 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 Obejrzałem Strange'a tego nowego no i fajna wizualnie wydmuszka. To co zaczyna mnie już wkurwiać w tych produkcjach MCU to absolutna konieczność oglądania wszystkiego łącznie z serialami, by wiedzieć o co cho. Nie widziałem tego wanda-vision i w sumie to nie ogarniałem absolutnie motywacji scarlet witch, bo film miał mocno wyjebane w wyjaśnianie tego. Plus dla disneya, ze te bajki wszystkie bardzo szybko lądują w streamingu, ale też minus za brak spidera, bo trochę dziura tam jest do załatania. IMO na przyszłość mam nadzieję na bardziej standalone produkcje, bo tak jak jestem w stanie zrozumiec odnosniki do plot pointow z poprzednik czesci danej serii tak murzynski kutach im w dupala za zmuszanie do oglądania spin offów z postaciami które mnie nie obchodzą, by połapać się w filmie teoretycznie nie związanym z tym spin offem. Na Thora czekam, bo Ragnarok to była naprawdę zajebista komedia i liczę, że Taika i tu dostarczy dobrej beki. Cytuj
Sedrak 862 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 A trzeba tylko WandaVision obejrzeć czy coś jeszcze? Cytuj
Tokar 8 298 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 W komiksach motyw jej dzieci jest mocno wykręcony i raczej niespójny, a MCU w sumie i tak używa ich tylko jako wytrycha fabularnego. Nawet bez oglądania Vandavision podczas seansu MoM widzisz, że Wanda jest zła, bo straciła dzieci i tyle ma ci wystarczyć. Serial nie nadaje temu żadnej większej głębi, bo w niczym nie uwiarygodnia przemiany Wandy fakt, że te dzieci były magicznie poczęte. Zresztą bardziej zastanawiający w kontekście Vandavision jest brak jakiejkolwiek wzmianki o Visionie. No a na przyszłość, to nie trzeba się męczyć z oglądaniem tych serialowych wysrywów, wystarczy jakićś 10 min recap na yt. Też nie podobają mi się te powiązania, ale z biznesowego punktu widzenia nie po to walą dość grubą kasę na produkcję tych seriali i zatrudnianie w nich znanych mord, żeby nie można było później tego wykorzystać. 1 Cytuj
Homelander 2 445 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 (edytowane) 3 hours ago, Sedrak said: A trzeba tylko WandaVision obejrzeć czy coś jeszcze? Najlepiej WandaVision, What If i nowego Spidermana. Zakładając, że do End War wszystko masz zaliczone co trzeba. Ja jestem jeszcze przed What if i przed Spidermanem, ale właśnie skończyłem WandaVision i jest to świetny serial, bardzo polecam Edytowane 24 czerwca 2022 przez Homelander Cytuj
McDrive 3 131 Opublikowano 25 czerwca 2022 Opublikowano 25 czerwca 2022 12 godzin temu, Sedrak napisał: A trzeba tylko WandaVision obejrzeć czy coś jeszcze? Loki przede wszystkim, żeby zrozumieć czemu wszystko może się mieszać. Cytuj
Homelander 2 445 Opublikowano 25 czerwca 2022 Opublikowano 25 czerwca 2022 1 hour ago, McDrive said: Loki przede wszystkim, żeby zrozumieć czemu wszystko może się mieszać. Potwierdzam, póki co tylko jeden odcinek obejrzałem, ale już w nim wyjaśnili ideę multiverse. Kurde, z jednej strony to fajnie, że to całe MCU jest tak połączone, ale z drugiej próg wejścia jest megawysoki jeżeli chce się wszystko ogarniać Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 25 czerwca 2022 Opublikowano 25 czerwca 2022 jaki próg wejścia? Przecież to filmy bez fabuły wszystko i tak w jakiś sposób zostaje wyjaśnione Cytuj
oFi 2 540 Opublikowano 25 czerwca 2022 Opublikowano 25 czerwca 2022 obejrzyj sobie endgame i wszystko zrozumiesz. Oni tam po pare razy w dialogach mówią co trzeba zrobić, żeby amerykański widz po paru minutach przypadkiem nie zapomniał do czego to wszystko prowadzi. Cytuj
Shen 10 021 Opublikowano 25 czerwca 2022 Opublikowano 25 czerwca 2022 Potwierdzam, fabuła to tylko dodatek do efektow specjalnych i czerstwych żartów. Byłem na doktorku z kumplami co w ogole nie ogarniaja mcu i im sie podobalo bardziej niz mi. Cytuj
Homelander 2 445 Opublikowano 25 czerwca 2022 Opublikowano 25 czerwca 2022 No cóż, ja czy to w grach czy w filmach lubię wiedzieć wszystko od początku do końca, inaczej mnie to męczy Cytuj
Square 8 889 Opublikowano 26 czerwca 2022 Opublikowano 26 czerwca 2022 W dniu 24.06.2022 o 16:36, Soban napisał: Na Thora czekam, bo Ragnarok to była naprawdę zajebista komedia i liczę, że Taika i tu dostarczy dobrej beki. Czekam mocno Cytuj
Masorz 13 249 Opublikowano 26 czerwca 2022 Opublikowano 26 czerwca 2022 W dniu 23.06.2022 o 22:18, mcp napisał: kozy czy szpagat na van damme'a? Tak. Cytuj
Mejm 15 487 Opublikowano 26 czerwca 2022 Opublikowano 26 czerwca 2022 2 godziny temu, Square napisał: :gifmilana: No nie moj rodzaj humoru. I nawet nie chce wiedziec jak typiara stala sie thorem w mini i dlaczego chodzi sobie z mlotem. Pewnie znow multiversum. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 26 czerwca 2022 Opublikowano 26 czerwca 2022 Strange Multiwersum Podobało mi się, nawet bardzo. Mogę dalej spoilerować. Chyba trzeci film (po thorze 3 i kapitanie 2), który był jakiś i bym go mógł odróżnić na tle innych. Widać, że ktoś to robił z pomysłem i nie od szablonu, co widać na przykład w scenografiach czy pomysłach na czary, które nie są tylko błyskami światełek. Jakieś nawalanie nutkami, zombie, super. Czuć kicz starszych horrorków. Muzyka nie jest nijaka. W innych filmach MCU jej nie słyszałem. Olsenka jest fajna, a i jej postać też. Fajne cameo. CGI nie boli w oczy, a to nawet w flagowych Avengersach bywało. Na plus, że czasem są efekty praktyczne. Ten film miał jakiś zalążek fabuły i chyba był o czymś. Bardzo dobre/10 1 Cytuj
drozdu7 2 975 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Można oglądać jeśli z 4 fazy tylko Spiderka oglądałem? Cytuj
Homelander 2 445 Opublikowano 9 lipca 2022 Opublikowano 9 lipca 2022 Obejrzyj WandaVision i chociaż jeden odcinek Lokiego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi