XM. 11 193 Opublikowano 29 lipca 2024 Opublikowano 29 lipca 2024 Spoiler Umarł . Dla mnie film poprawny, momentami niezły. Co cieszy to żarty które mnie faktycznie śmieszyły, na minus niestety po raz kolejny film który nie ma celu, z resztą jak cała 4 faza i to jest największy minus całego Marvela - kiedyś wiadomo do czego dąży MCU teraz wiadomo że nic nie wiadomo - miał być Kang, teraz będzie doom, ale co po co dlaczego nie ważne, ważne że oni będą i chuj. Niestety fajności pierwszych trzech faz już nie doczekam i na pewno nie przez fakt bo jestem już stary - po prostu był pomysł i realizacja, teraz nie ma pomysłu i Marvel zmienił się w DC gdzie filmy sa stand alone, trzeba oglądać multum syfo seriali i po 4 latach jesteśmy w tym samym miejscu co po endgame. 1 Cytuj
mcp 2 062 Opublikowano 29 lipca 2024 Opublikowano 29 lipca 2024 1 godzinę temu, XM. napisał(a): miał być Kang, teraz będzie doom, ale co po co dlaczego nie ważne, ważne że oni będą i chuj. Miał być Kang, ale murzyn zostanie murzynem więc zrobili reset na Doom'a, bo to ikoniczny złoczyńca Marvela, czego nie rozumiesz? Ładna tam desperacja musi być, że wyciągają RDJ z szafy. Widocznie heheszki i robienie idiotów z kolejnych postaci (Thor) oraz silne postaci kobiece, w które każdy ma wyyebane nie podziałały i nikt nie chce oglądać tego festiwalu cgi guwna. A deadpool spoko, ale ten film to jeden wielki fanserwis, jak ktoś nie śledził na bieżąco chociażby samych filmów to sporo straci z seansu Cytuj
Shankor 1 665 Opublikowano 29 lipca 2024 Opublikowano 29 lipca 2024 Co mnie w sumie zdziwiło to całkiem dobre CGI w D&W, nie licząc Spoiler Johnnego "pochodni" bez skóry Reszta wyszła całkiem spoko. Nic nie raziło w oczy. Cytuj
XM. 11 193 Opublikowano 29 lipca 2024 Opublikowano 29 lipca 2024 Tak? Dla mnie cały początek to cgi na poziomie trochę lepszym niż czwarty Thor. Cytuj
Shen 10 016 Opublikowano 1 sierpnia 2024 Opublikowano 1 sierpnia 2024 Klip dostałe drugie życie xd Cytuj
Soban 4 141 Opublikowano 1 sierpnia 2024 Opublikowano 1 sierpnia 2024 Największa bolączka D3 to to, że jest to post endgame marvel - czuć ten chujowy schemat, który ma każdy film i zbytnie poleganie na cameo(chociaz te tutaj byly nawet zaskakujace) + totalny brak celu w fabule przez 90% czasu trwania. Kręcone też to wszystko na jedno kopyto bez ciekawych ujęć i zawsze ten jebaniutki schemat, ze jak ma byc bitka to dajemy wejscie slo mo i muzyczke xd Na plus to główna dwójka i humor, więc ogólnie film na plus, bo moje oczekiwania to były nastawione na spoko komedie i to dostalem. Cytuj
Sedrak 862 Opublikowano 5 sierpnia 2024 Opublikowano 5 sierpnia 2024 Dla mnie film wygrywa Honda Odyssey. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 128 Opublikowano 5 sierpnia 2024 Opublikowano 5 sierpnia 2024 Thunderbolts - wiadomo coś o zwiastunie do tego filmu? W tytule - i tu robi się dziwnie - jest ten dziwny znak, który jak wiemy oznacza jakąś adnotację, przypis, odwołanie etc.: * ...No i co to ma niby oznaczać? Zaiste, jest to co najwyżej intrygujące, ewentualnie lekko ciekawe. Czekam w tym przypadku jedynie... na ten krutacki trailer; tak to w ogóle ,,Boltsi" mnie za bardzo nie obchodzą w kontekście rozwoju MCU i tego, co ta produkcja dla Multiversum wniesie - wybiorę się na to do kina, jak będzie akurat wyświetlane np. przy okazji innych premier. Tiaaaa. P.S. Downey Jr. jako Von Doom, i tu jeszcze delikatnie wtrącę: Spoiler według mnie to jeden z najbardziej zagadkowych castingów w historii ostatnich 5-7 lat działalności Marvel Studios. Tam jest jakiś plan, coś z Doomem solidnego się szykuje, bo co byście powiedzieli na to: Von Doom Downeya Jr. np. z ,,Ziemia-1921290" w MCU nagle przechodzi na Jasną Stronę Mocy i za pośrednictwem Nowych Avengers buduje zbroję, reaktor łukowy i z czasem staje się Iron Manem... No a czemu by nie? No i ,,koło życia" Downey Jr. zatacza się i zatacza, rozpoczynając nowy cykl... tego samego. Cytuj
SnoD 2 386 Opublikowano 7 sierpnia 2024 Opublikowano 7 sierpnia 2024 Trailer będzie dopiero jakiś czas po premierze nowego KA. Cytuj
Shen 10 016 Opublikowano 8 sierpnia 2024 Opublikowano 8 sierpnia 2024 Oglądałbym. Ten nowy Blade coś im nie idzie, juz kilka razy zmieniali scenariusz i rezysera Cytuj
Farmer 3 286 Opublikowano 18 sierpnia 2024 Opublikowano 18 sierpnia 2024 Pan D i Pan W - Zbyt dużo slow-mo. Serio przeciągali te sceny okropnie. No i znów ten sam schemat budowy filmu. Jak napisano powyżej, obraz bez konkretnego... szkieletu. Ot, zlepek scen luźno powiązanych by dopchać do końca. Zła Pani kompletnie nieciekawa. Nawet Płyn Do Mycia z jedynki był ciekawszy. Część cameosów niestety dopadło mnie jeszcze przed seansem Spoiler [Lady Deadpool, Henryk czy Snipe] bo jutub cenzoruje wulgaryzmy i cycyki ale filmików z krytycznymi kadrami w miniaturkach już nie [albo obesranych clickbaitów]. Niemniej reszta fajnie zaskoczyła. Oczywiście tu też wychodzi na jaw na co poszły pieniążki bo CGI miejscami słabe [bryzgająca krew], a scenografie to znów cztery lokacje na krzyż z czego większość to jebane pustkowia. Oprócz jeszcze kilku czerstwych dialogów i żartów reszta broni się całkiem dobrze. Sceny klepania się po ryjach przyjemne, kilka żartów zabawne, a całość ogląda się tak jak powinno - na luzie. Ogólnie to D1>D3>D2 Film na siebie zarobił więc czwórka pewnie powstanie tylko pytanie po co? Ten sam schemat po raz czwarty może już nie przejść, a kto da chajs na cameosy skoro już w 3-ce brakło pesos na konkretniejsze sceny. W sumie to dobrze, że Spoiler Gambit nie dostał swojego solowego filmu bo jak miałbym słuchać Tatuma trajkoczącego po francusku to raczej nie wytrzymałbym do napisów. Z tym palcowaniem w multiversum z Deadpoola zrobiono technicznie rzecz biorąc Gwenpool. 1 Cytuj
Shankor 1 665 Opublikowano 29 sierpnia 2024 Opublikowano 29 sierpnia 2024 Szykują film podsumowujący 85 lat Marvela, przy okazji parę ujęć z nadchodzących produkcji. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 128 Opublikowano 30 sierpnia 2024 Opublikowano 30 sierpnia 2024 Film, który ,,podsumowuje" historię Marvela, jak wiemy cholernie bogatą i szeroką, nie no kurnia balans ja to kupuję x10000000! XD. Dajcie to do kin, do IMAXów najlepiej, lub z systemamiDolbyAtmos! Dobra, najlepiej żeby się w kinach w ogóle pojawił; już nie będę wybrzydzał. No to ja poproszę jeszcze film o Gambicie na 2026 rok. Bo to, co działo się wiadomo w jakim filmie z tą postacią, i jak to się specyficznie: trochę kiczu, trochę humoru i genialnej interpretacji, to aż się prosi o solowy film dla Gambita ,,Mon cheri" xD. Albo przynajmniej serial około 7-odcinkowy na Disney+. Cytuj
Shankor 1 665 Opublikowano 23 września 2024 Opublikowano 23 września 2024 Obejrzy się dla Florence Cytuj
Shen 10 016 Opublikowano 23 września 2024 Opublikowano 23 września 2024 Czarna wdowa, kapitan ameryka z aliexpress i ruski menel. Niezła ekipe zmontowali. Bedzie hit. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 128 Opublikowano 25 września 2024 Opublikowano 25 września 2024 Gdyby tak się zastanowić, to pierwszy zajawkowy i to zdecydowanie za długi zwiastun do "Thunderbolts*" prawdopodobnie ukazuje/ukaże nam film z dość prostą, aż za bardzo akcyjniakową fabułą, robiącą z fanów MCU naiwniaków, którzy raczej pójdą do kina na coś obiecującego a dostaną ostatecznie zupełne tego przeciwieństwo. Pierwszy raz w ogóle w historii mojego oglądania zwiastunów/teaserów do filmów ze stajni Marvela (nie ma znaczenia czy jest to czy nie jest MCU - wszystkie produkcje wchodzą w grę)... po prostu się w opór nudziłem. Poczułem się tak jakbym to wszystko gdzieś widział razy miliard. Niektóre sekwencje walk ze zwiastuna prezentują się dość intrygująco, a ekipa tychże ,,MCU-wyrzutków" przynajmniej jest różnorodna, ale z drugiej strony taka aż zbyt swojska, jak te chłopy co siedzą w "Ranczo" pod sklepem, piją mózgotrzepa i plotkują. Jeśli miałbym iść na ten ,,cosik" do kina, np. na DolbyAtmos w Heliosie lub na IMAXa, to tylko przy tej decyzji trzyma mnie właśnie ta zbieranina antybohaterów, bo to jest po prostu cholernie ciekawe, nic więcej. Cytuj
SnoD 2 386 Opublikowano 27 września 2024 Opublikowano 27 września 2024 Ciekawe jaki power level będzie miał Sentry. Cytuj
Josh 5 116 Opublikowano 7 października 2024 Opublikowano 7 października 2024 nigdy się małpy nie nauczą 2 2 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 128 Opublikowano 7 października 2024 Opublikowano 7 października 2024 MCU idzie swoją własną chorą ścieżką realizacji faz produkcyjnych rozszerzających swoje Uniwersum o kolejne treści. Tak planuje i planuje Feige wraz z ekipą te Fazy od V do VI, czy kij wie dokąd i dokąd w przód, a jak na razie część z takowych planów jako tako wychodzi a część wędruje w koszu. A jak już coś powstaje, oprócz rzecz jasna ostatniego Deadpoola, to to coś mocno dzieli fandom, na jakichś kurłaaaa Sithów i Jedi. XD. To były piękne czasy z lat 2012 - 2019, najlepsza mini-epoka w dziejach Marvel Studios, oj tak! Teraz, zamiast wrócić do tego jak było właśnie wtedy, idąc po brzytwie Ockhama, cóż, Łej Panie, wymyślają te ,,różne uświadamiające pro-wszystko polityki", które nikomu nie służą; sęk w tym, że te ,,polityki" i ich idee nie są złe, lecz Marvel Studios/Disney robi to bardzo nachalnie, jakby chciał zawsze przodować w byciu jak najbardziej w porządku we współczesnej problematyce polityczno-społecznej. Zamiast iść rozsądnie do przodu i rozwijać się instynktownie, wychodzi na to, że MCU dalej siedzi jak te dzikusy w jaskini przy ognisku. Teraz to tylko czekać na nowego Kapitana Amerykę i za jakiś czas na Doctora Strange'a 3 od Raimiego. Baaang! Cytuj
Josh 5 116 Opublikowano 7 października 2024 Opublikowano 7 października 2024 Budżet na Kapitana Afrykę podobno osiągnął 350+mln. więc to będzie kolejna wtopa Disneja. Cytuj
suteq 259 Opublikowano 7 października 2024 Opublikowano 7 października 2024 1 godzinę temu, Josh napisał(a): nigdy się małpy nie nauczą Nawet bez tego nikt by tego nie oglądał. Cytuj
Masorz 13 249 Opublikowano 8 października 2024 Opublikowano 8 października 2024 20 godzin temu, Josh napisał(a): Budżet na Kapitana Afrykę podobno osiągnął 350+mln. więc to będzie kolejna wtopa Disneja. A trza będzie jeszcze doliczyć z 50 milionów na promocję filmu Ależ to jebnie. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 128 Opublikowano 9 października 2024 Opublikowano 9 października 2024 Ciekawie może być, oj ciekawie, z filmem "Kapitan Ameryka: Nowy wspaniały Świat". Prześcigają się portale w wałkowaniu różnych newsów o tym, co pojawi się w tej produkcji, czy nawet jakie będą napisy końcowe. I tak, dość przypadkowo znalazłem jedno info, z serwisu FDB, które dotyczy ,,scen po napisach" właśnie, z których niegdyś Marvel Studios słynęło, bo za czasów III i IV Fazy MCU robiło je całkiem dobre, nieźle nastrajające na śledzenie kolejnych filmów z Multiversum: ,,Kapitan Ameryka: Nowy wspaniały świat ma być ważnym filmem ze względu na przyszłość MCU i wprowadzenie przyszłych wydarzeń w uniwersum. Scena po napisach ma prezentować The Leadera, który przepowiada nadejście czegoś "wielkiego i złego", co może być zapowiedzią "World War Hulks". Dodatkowo według Daniela Richtmana, postać Sabry, grana przez Shirę Haas, nie będzie mutantem, jak to miało miejsce w komiksach, lecz stanie się postacią bez mocy". Na razie ,,inside" Disneya i Marvel Studios dzieje się na tyle dziwnie, tam zapadają tak odmienne decyzje ,,produkcyjne", czego efekty widzimy po ostatnich serialach dla Marvela i Lucasfilmu, że bardzo ciężko będzie rozgryźć to, czy nowy Kapitan Ameryka odniesie w kinach sukces, a ludzie będą szeptać o nim same dobre słowa i czy w ogóle obraz ten będzie jakkolwiek istotny dla przyszłości całego Multiświata MCU, czy kina Marvela w ogóle. Tą produkcję o wiele bardziej wyczekuję niż "Thunderbolts*", mimo iż pojawi się (oby mocarny) Sentry. W dniu 8.10.2024 o 16:56, Masorz napisał(a): A trza będzie jeszcze doliczyć z 50 milionów na promocję filmu Ależ to jebnie. ... Nie przewidzisz, z ,,Nowym wspaniałym Światem" będzie jak gra w rosyjską ruletkę: Disney i Marvel Studios mogą wybrać ten jeden pechowy nabój w magazynku i kaszana: 300 mln. dol. pójdzie do kosza. No i ta premiera w Walentynki. Cytuj
Josh 5 116 Opublikowano 22 października 2024 Opublikowano 22 października 2024 (edytowane) https://deadline.com/2024/10/blade-predator-badlands-disney-release-dates-1236144383/ Co za pieprzeni debile. Aktora mają świetnego (albo mieli, bo wątpię że Ali będzie dalej czekał aż ten cyrk w końcu ruszy w trasę), materiał jest genialny, story już mają gotowe, wystarczy przenieść bezpośrednio z komiksu, dać kategorię wiekową od 18 lat i wagony z hajsem same by przyjechały. No, ale w Disneju chyba dalej nie zdecydowali czy główne skrzypce ma grać silny facet czy stado jeszcze silniejszych bab (bo wiadomo, że z tytułu wcale nie wynika kto jest głównym bohaterem), kto ma to w ogóle nakręcić i jakie stężenie przekazu powinno się znaleźć w filmie. Chylę czoło przed tymi mistrzami. Plus taki, że jak to w końcu wyjdzie w 2028, to może do tego czasu ogarną ten chlew u siebie, przypomną sobie dla kogo takie filmy w ogóle powstają i zrobią to tak jak należy. Edytowane 22 października 2024 przez Josh 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi