Shen 9 610 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Mi się oba Avengers podobały, jak i zresztą większości tutaj, ale cieszę się, że Russo będą robić kolejne dwie odsłony, bo to oznacza, że będą lepsze Najbardziej napawa optymizmem, że poradzili sobie z taką dużą liczbą postaci. Tym bardziej mam brecht jak w ostatnim pajęczaku ekipa nie poradziła sobie z nakreśleniem dwóch przeciwników dla Parkera Ilu tu miałeś nowych bohaterów oprócz Pantery? Reszta się przewijała w innych filmach i mieli sporo czasu żeby ich pokazać. Teraz wyskakiwali z kapelusza i nie bylo trzeba ich w ogole przedstawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 chu.jowo że z zemo zrobili takiego normalsa. kolejny po czerwonej czaszce i struckerze pierwszoligowiec z hydry który po jednym filmie idzie w odstawkę . Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) Civil War - bardzo dobry! Dla fanów spokojnie 9/10, ale nawet dla tych co nie siedzą w uniwersum 8/10 jako film akcji. Tak dużo tu zagrało, że nie ma wiele miejsc, do których się można przyczepić. Walk jest bardzo dużo i każda z nich jest zrealizowana na 5 z plusem, zarówno jeśli chodzi o choreografię, zdjęcia, jak i moc uderzeń, które czuć, jedyny mały minus to znów zbyt trzęsąca się miejscami kamera... Za to zgranie tylu bohaterów wypadło świetnie i każdy z nich dostał odpowiednią ilość czasu na ekranie, nie czuć też nikogo wrzuconego na siłę, a "nowi" wpasowali się w drużynę idealnie (Black Panther oddany wręcz podręcznikowo, Giant Man kradnący show i Spidey, który jest po prostu w końcu jak z komiksu). Miły oddech po srUltronie. Trochę zawiodłem się na Zemo, bo jednak liczyłem na coś z kart komiksu, ale czuję, że to jeszcze nie jego ostatnie słowo w uniwersum i to był chyba dopiero origin. Sceny po napisach też w sumie takie nijakie. Poza tym miód i Russo przywrócili wiarę w dalsze części Avengersów. To nie jest najlepszy film Marvela, ale jak dla mnie w TOP 4. PS Ciocia May mi też nie pasowała, jest zbyt seksowna do tej roli Edytowane 8 Maja 2016 przez Rudiok 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) Były jakieś lepsze? Edytowane 8 Maja 2016 przez Timmy Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) No fajnie się biją bohatery, chociaż z prędkością niektórych ujęć już trochę przesadzili. Najważniejsze, że gadanina pomiędzy kolejnymi napier/dalankami nie usypia, można powiedzieć, że momentami wręcz angażuje. Co prawda motyw odpowiedzialności za swoje interwencje i związane z nimi obawy społeczeństwa nadal są mocno uproszczone, żeby nie użyć określenia "komiksowe", ale i tak milion razy lepsze coś takiego niż te randomowe bzdury z BvS. Za to nakreślenie konfliktu bardzo przekonujące i jeżeli w którymś aspekcie Civil War wyjeżdża poza ramy kina bohaterskiego, to właśnie w tym. Jedyną drobną skazą jest tutaj zbyt banalna motywacja głównego mąciciela. Mogli coś przykombinować, to poczęstowali kolejnym stockowym debilem, który nie rozumie, że winny jest nie pistolet, a ten kto strzela. Z resztą nie wiem, być może coś mnie ominęło, czegoś nie pamiętam, bo AoU było tak nudne i rozwleczone, że musiałem oglądać na 2 raty i po pół roku niewiele już kojarzę, ale w jaki sposób ktoś nie mający dostępu do danych operacyjnych jest w stanie uformować konstrukcję myślową, w której da się obarczyć Avengersów odpowiedzialnością za wydarzenia z Sokovii ? Czy fakt, że Ultron był dziełem Starka jest powszechnie znany ? Co tam jeszcze, humor taki jak powinien być i w idealnych dawkach, cameo Spidermana bardzo zacne. No i to tyle. Nie jest to najlepszy film bohaterski, nie jest to najlepszy film marvelowski, ale na pewno najlepszy z takim stężeniem bohaterstwa na metr kwadratowy. Ocena: więcej niż standardowe marvelowskie 6/10 Edytowane 8 Maja 2016 przez Tokar Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Czyli w skali ludzi 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 czy mogę pójść na ten film nie oglądając wcześniej masy filmów marvela, z awendżersami 2 i kapatanami amerykami na czele? proszę o powazne odpowiedzi, sprawa jest poważnie poważna Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 weź ty się lepiej idź utop Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Precedens trzeciego wiedzmina pokazuje ze mozesz isc Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Nie możesz. O tobie powinno powstać osobne uniwersum filmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Civil War od kuchni: https://youtu.be/bOprrLuIHGE Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 XDD Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Właśnie wróciłem z kina. Bardzo fajny film. Strasznie spodobała mi się postać czarnej pantery. Fajny spider man i śmieszny ant man. Kapitan nawet tak nie drażnił. Iron man dobrze poprowadzony. Mam tylko jedno ale do filmu. Za dużo tych bohaterów. Jak będą w tym tempie dodawać to zrobi się z tego sieczka nie do strawienia. Wolę jednak solowe filmy jak są na poziomie. Liczę teraz na panterke i spidermana. 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Jedno pytanie w kwestiach formalnych, skąd Rogers wiedział o rodzicach Starka ? Z dialogu zaraz po obejrzenia nagrania wynika, że wiedział, że to nie był wypadek, ale nie wiedział, że to akcja WS. Jeżeli wiedział z jakichś archiwów Hydry, to troche dziwne, że zawierałyby one onformacje o zdarzeniu, ale już o wykonawcy zlecenia nie. Poza tym nie wiem czy w świecie marvela istnieje coś takiego jak sekcja zwłok, ale gdyby istniało, to w przypadku matki okazałoby się, że przyczyną śmierci było uduszenie, co jest dość rzadkim następstwem wypadków samochodowych i ktoś mógłby zacząć zadawać pytania Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Jedno pytanie w kwestiach formalnych, skąd Rogers wiedział o rodzicach Starka ? Z dialogu zaraz po obejrzenia nagrania wynika, że wiedział, że to nie był wypadek, ale nie wiedział, że to akcja WS. Jeżeli wiedział z jakichś archiwów Hydry, to troche dziwne, że zawierałyby one onformacje o zdarzeniu, ale już o wykonawcy zlecenia nie. Poza tym nie wiem czy w świecie marvela istnieje coś takiego jak sekcja zwłok, ale gdyby istniało, to w przypadku matki okazałoby się, że przyczyną śmierci było uduszenie, co jest dość rzadkim następstwem wypadków samochodowych i ktoś mógłby zacząć zadawać pytania https://geekendgladiators.com/2016/05/03/civil-war-ending-explained-how-captain-america-knew-about-tonys-parents-spoilers/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Civil War rewelacja, to nie tylko kolejny Kapitan Ameryka na najwyższym poziomie, ale też zdecydowanie najlepsi Avegersi do tej pory. Marvel jak zawsze pozamiatał, jeśli chodzi o castingi. Spider-Man i Black Panther to dwa absolutne strzały w dziesiątkę. Scenariusz umiejętnie żongluje tymi wszystkimi postaciami, nie gubiąc w żadnym momencie istoty konfliktu, który został przedstawiony jakiś TRYLIARD razy lepiej, niż w Batman v Superman i uniknął sztampowego zakończenia w stylu "pojawiło się większe zagrożenie i musimy się jednak zjednoczyć, żeby je pokonać". Najwyższa półka komiksowych adaptacji i jeden z trzech najlepszych filmów MCU, obok Winter Soldier i Guardians of the Galaxy. Polecam z całą stanowczością. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 9/10. Age of Ultron też był dla mnie 9/10 ale teraz bym tą ocenę obniżył. W Civil War byłem zaciekawiony rozwojem fabuły, twisty były ciekawe jak na tego typu film. W AoU był nudny, suchy schemat : spokój-wkroczenie nudnego złego bohatera- pokonanie złego bohatera- spokój. Nawet wątek bliźniaków nie ratował fabuły tamtego filmu. W AoU za to bardzo podobały mi się sceny walki, które były bardziej "czytelne" niż "szalony kamerzysta" z Civil War. O dziwo nie czuć przesytu bohaterami, wszyscy wypadają fajnie. I nie zgodzę się, że lepiej wypadają solowe filmy bo thor i pierwszy kapitan były o wiele słabsze. Nie jest to też skakanie po bohaterach jak miało to miejsce w drugim spider manie z garfieldem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 W AoU był nudny, suchy schemat : spokój-wkroczenie nudnego złego bohatera- pokonanie złego bohatera- spokój Klasyczna definicja filmu 9/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Chyba najlepszy IMO Marvelowski film do tej pory. Sceny walki, fabuła, humor, dawkowanie akcji, wszystko zagrało i było świetnie podane. Film jest tak dobry, że nakręcił mnie nie tylko na nowego Spidermana (świetne cameo) ale też i Antmana, którego film totalnie olałem. 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 W AoU był nudny, suchy schemat : spokój-wkroczenie nudnego złego bohatera- pokonanie złego bohatera- spokój Klasyczna definicja filmu 9/10 No bo zakładam że na tego typu filmy chodzi się głównie dla efektów wizualnych i pod tym też kątem oceniam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Z cyklu ciekawostki dropsa - w bankomatach euronetu puszczają reklamę Civil War z fuckupem, po stronie IM pojawiają się obok siebie Black Panther w masce i bez Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 O jezu jak mi się nie podobało . Fajny pająk i scena na lotnisku to za mało żebym napisał, ze był chociaż w porządku/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 ja liczyłem na więcej mocy scarlet witch, trochę ją znerfili Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi