Skocz do zawartości

FIFA 14

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Głupoty piszesz. Fifa w ciągu ostatnich lat zaliczyła ogromny progres - od 10 do 13tki wszystko szło w dobrym kierunku. Pewnie gdyby nie EA, w PESie nadal poruszalbys się w 8 kierunkach - taka prawda.

W tym roku nie wiedzieć dlaczego poprawiając niektóre elementy, jak balans cialem i fizyke pilki, pozostale (dobrze dzialajace) postanowili s(pipi)ic. Dodatkowo ciage gra się przycina i freezuje.

Jak dla mnie obydwie firmy zrobily swoich fanow w (pipi)a, jak ktoś kupil 2 galy by pograc online, to wywalil prawie 4 stowki w bloto.

Tutaj jest niegrywalne (jedynie WG została), w PESie w ogole nie działa.

Edytowane przez easye
Opublikowano

Głupoty piszesz. Fifa w ciągu ostatnich lat zaliczyła ogromny progres - od 10 do 13tki wszystko szło w dobrym kierunku. Pewnie gdyby nie EA, w PESie nadal poruszalbys się w 8 kierunkach - taka prawda.

W tym roku nie wiedzieć dlaczego poprawiając niektóre elementy, jak balans cialem i fizyke pilki, pozostale (dobrze dzialajace) postanowili s(pipi)ic. Dodatkowo ciage gra się przycina i freezuje.

Jak dla mnie obydwie firmy zrobily swoich fanow w (pipi)a, jak ktoś kupil 2 galy by pograc online, to wywalil prawie 4 stowki w bloto.

Tutaj jest niegrywalne (jedynie WG została), w PESie w ogole nie działa.

gdyby nie pes dalej w fifie nie miałbys siły strzałów i i miał jedną animacje strzału. Głupie gadanie.

Opublikowano (edytowane)

a Ty bys chodzil do kumpla by pograc z zywym przeciwnikiem.

w sumie...

nadal musisz :teehee:

Prawda jest taka, ze EA od paru lat zrobilo ogromny progres, jeżeli chodzi o ich pilke nozna. Konami zas co roku od 2008 r wydawalo produkt, który nie powinien być wydany, na koniec generacji zmienili silnik i znowu kaza sobie placic 230 zl za bete gry. Zerowe poszanowanie klienta.

Czyli po patchu jest lepiej niż w 13?

Zdecydowanie. Możesz poczekać jeszcze na więcej opinii, 2 sezony to nie wyznacznik, ale wstępnie zgadzam się z Ragusem, dla mnie obecnie przez ciezar zawodnikow i poprawione strzaly FIFA 14 jest gale lepsza niż zeszloroczna edycja.

Edytowane przez easye
Opublikowano

Dziś robiłem wszystkie gierki treningowe na srebro i zatrzymałem się oczywiście na... podaniu górą (trzeba trafić do koszów). Zeszło mi na to GODZINĘ! W zeszłym roku też to nie było łatwe z tego co pamiętam. Najgorsze że na nic tu się nie zdają umiejętności tylko trzeba mieć mega farta, że akurat piłka wpadnie. Po prostu masakra.

Opublikowano

Ja próbowałem z wszystkich kierunków kopnąć- z lewej, z prawej, nawet się cofałem z piłką i nic to nie dało. A udało się po prostu na wprost, najpierw delikatnie do pierwszego kosza a potem przyjąć piłkę, podbiec max do linii i pasek tak do 80%. Xabi Alonso ma 94 podanie górą więc nim polecam.

Opublikowano (edytowane)

Powie mi ktos od czego to zalezy ?
Tzn ciec mi rzuca prostpadle gora i czasem obronca zamiast automatycznie sie cofac robi glupi krok do przodu i jestem w (pipi)e.

Mowie a postaram sie tak pograc i na 10 pilek dojda moze ze 2. Dodam, ze nie sa to pilki bite na pale, patrze jak zawodnik do niej rusza

i rzucam gdy widze jakakolwiek szanse, a taki przeciwnik np rzuca balona zza polowy i to przechodzi..

Druga sprawa, mianowicie wrzutki.

Zauwazylem, ze im "glupsza" wrzutka tym lepsza. Tzn w normalnej pilce rzadko wrzuca sie biegnac w linii prostej, zawsze sie wypuszcza pilke na swoja "lepsza noge" lub po prostu ustawiamy sie przodem do zawodnika, do ktorego chcemy podac a tutaj np biegne na pelnym biegu przy linii autu, wybiega do mnie boczny obronca to uciekam troche w gore, jeszcze blizej linii autu, wale wrzutke na 90% sily i zawsze z tego jest jakies zagrozenie. wtf ?

Zaobrazuje sytuacje nr 2.

Bez%C2%A0tytu%C5%82u.jpg

Czerwony kolot to my w poczatkowej fazie ataku,

Brazowy to przeciwny boczny obronca

niebieski to my po "wyminieciu" rywala na pelnym biegu w strone linii autowej

Edytowane przez wronerro
Opublikowano

Patch faktycznie troche naprawil ale bardziej widze roznice w szybkosci menu niz w rozgrywce. Kilka uwag:

-dosrodkowania nadal wchodza bez problemu i w wiekszosci zamienia sie je na bramke

- podania gora na dobieg trojkat+l1 tez dochodza bardzo czesto

-podania gora wykonywane przez cpu sa az smieszne, komp wychodzi 1vs1 a moja obrona jest 10m dalej <ok>

-szybkosc tych kwadratow w menu, szybkosc menu w zarzadzaniu druzyna w trybie menedzerskim dalej wolna ale juz poprawiona wzgledem poprzedniej wersji

-poziom trudnosci mocno zanizony

-dobrze ze mam gta v bo po dluzszej sesji w fife musze sie wyladowac :)

Opublikowano (edytowane)

A myślałem że tylko ja się z tym męczę hehe . Próbuję i nic z tego nie wychodzi na razie ;)

Ta gra treningowa po prostu jest zle wytłumaczona. Dzisiaj widzac, ze po każdym celnym dośrodkowaniu mnożnik nam się zwieksza, wrzuciłem 2 na sam początek i 1 starałem się jak najdalej.

Wpada od razu 16 tys. Wystarcza później już tylko 3 pilki znowu trafic w początkowe beczki.

PS. Mi FIFA nadal się zacina...

Edytowane przez easye