Shago 3 608 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Mialem przyjemnosc wczoraj obejrzec. Jezeli o mnie chodzi, to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony filmem. Na najwiekszy plus zasluguje udzwiekowienie filmu, robi wrazenie po prostu. Zdjecia i efekty specjlne rowniez daja rade. Moze scenariusz moglby byc lepiej napisany, ale nie ma zgrzytu zebami. Generalnie polecam. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Przypominam, że dałeś Transformersom 2 10/10 i tytuł filmu roku. Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 To będzie się za nim ciągnąć już do końca e-życia. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Film nie wart własnego tematu. Sztampowa i przewidywalna do bólu historyjka okraszona ładnymi widokami i świetną muzyką. Tak jak już pisałem 6/10 to max co mogę dać. Cytuj
Shago 3 608 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Autor Opublikowano 24 kwietnia 2013 Historyjka jakich wiele juz bylo, ale wlasnie ze wzgledu na udzwiekowienie, jak i zdjecia + efekty no i ogolne wykonanie naprawde warto obejrzec ten film. A na wlasny temat to nie zasluguje Szklana Pulapka 5, bo jest filmem wybitnie slabym, a ten ma prawo sie podobac. ps. Co do Transformers 2, to faktycznie troche przesadzilem.. ogladalem wowczas film w warunkach, w jakich juz nie bedzie mi dane chyba obejrzec, wiec troche spotegowalo emocje. Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 ps. Co do Transformers 2, to faktycznie troche przesadzilem.. ogladalem wowczas film w warunkach, w jakich juz nie bedzie mi dane chyba obejrzec, wiec troche spotegowalo emocje. a co, byles pierwszy raz z jaka laska w kinie ? Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 7 września 2013 Opublikowano 7 września 2013 Nie rozumiem tych zarzutów co do sztampy i przewidywalnej fabuły. Obejrzałem ten film nie wiedząc w pełni w co się pakuję i muszę przyznać, że jak na tego typu produkcję to byłem pod naprawdę sporym wrażeniem. Jasne, od początku widz spodziewa się jakichś plot-twistów, ale właśnie sposób i tempo w jakim są one ujawniane stanowią solidny plus produkcji, podczas gdy wspomniane efekty i muzyka tylko potęgują ogólne wrażenie. Owszem, można zarzucić ogólnej historii schematyzm jeśli się ją zanalizuje już po fakcie, ewentualnie pod sam koniec, ale osobiście nie mogę powiedzieć abym podczas oglądania wiedział do końca co się wydarzy, albo raczej w jaki sposób. I tak jak sporą część współczesnych produkcji ogląda się właśnie w ten sposób, że po 10 minutach wiadomo kto będzie odgrywał jaką rolę i kogo czeka jaki los, tak tutaj film mimo wszystko potrafił zaskoczyć. A najlepsze jest to, że nie robi tego na siłę, ani nie kombinuje z wymuszonym twistem w ostatnich 5 minutach. Albo też inaczej - nawet biorąc pod uwagę, że historyjka jest oklepana w tym sensie, że jest jakiś romans, jakaś drama, ukryta przeszłość i "happy end", to sama prezentacja tego schematu zasługuje na uznanie. Nie mogę też niczego zarzucić grze aktorskiej, reżyserii, scenografii czy ścieżce dźwiękowej, a co za tym idzie, mogę Oblivion śmiało uznać za jeden z lepszych filmów jakie widziałem w ostatnich latach - nawet jeśli daleki jestem od uznania go za nie wiadomo jakie cudo czy inny hit. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 7 września 2013 Opublikowano 7 września 2013 film przejdzie do historii za sprawa najzayebistszego basenu w historii, genialna sprawa. Cytuj
Shago 3 608 Opublikowano 7 września 2013 Autor Opublikowano 7 września 2013 (edytowane) Ten film to bardzo dobre, mocno niedocenione kino S-F. Nie jest jakis oryginalny, ale serio, poza tym ciezko sie tutaj do czegokolwiek przyczepic. Gra aktorska na plus, efekty zdecydowanie na plus, muzyka i ogolnie udzwiekowienie na plus. Oglada sie go przyjemnie, nie dluzy, nie nuzy. Czego chciec wiecej od tego typu produkcji. Jakosc Blu-Ray powala. Edytowane 8 września 2013 przez Shagohad Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 7 września 2013 Opublikowano 7 września 2013 Wersja na BR ma czarne pasy u góry i dołu ekranu? Cytuj
Gość Opublikowano 8 września 2013 Opublikowano 8 września 2013 Ten film to bardzo dobre, mocno niedocenione kino S-F. Nie jest jakis oryginalny, ale serio, poza tym ciezko sie tutaj do czegokolwiek przyczepic. Gra aktorska na plus, Jeżeli założymy, że Kurylenko grała znak drogowy, to się zgodzę. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 września 2013 Opublikowano 9 września 2013 Ost dawal rade przez caly film. Klimacik rowniez niczego sobie. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 10 września 2013 Opublikowano 10 września 2013 Serio? nikomu nie przeszkadzało, że ten film to głupi klon klonów i nieudolny mix motywów z innych filmów plus najgłupsza sztuczna inteligencja w dziejach kina? Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 10 września 2013 Opublikowano 10 września 2013 to moje pierwsze sci-fi w zyciu wiec było ok. A sztucznej inteligencji nie posiadam na chacie ale moze akcja dzieje sie w wymairze gdzie sztuczna nie oznacza doskonałej i bezbłednej. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 10 września 2013 Opublikowano 10 września 2013 Milan kłamiesz, kiedyś nabijałeś się z monitorków w Blejd Raner. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 10 września 2013 Opublikowano 10 września 2013 (edytowane) blejd ranner to scierwo, film klasy c pokroju wszystkich tych sci-fi lat 80 z american- cyborg- i psycho- -cop w tytule. zaraz brzydka twarz mnie zaatakuje Edytowane 10 września 2013 przez _Milan_ Cytuj
Gość niezdecydowany Opublikowano 10 września 2013 Opublikowano 10 września 2013 Oblivion to bardzo dobre i niedoceniane kino s-f ? Transformersy 2 to film na 10/10 ? Nie mam pytan. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 10 września 2013 Opublikowano 10 września 2013 dobra, weź te 38 postów i idź sobie. przeciez z tego 10/10 jest beka od dawna. Cytuj
Shago 3 608 Opublikowano 10 września 2013 Autor Opublikowano 10 września 2013 Oblivion to bardzo dobre i niedoceniane kino s-f ? Transformersy 2 to film na 10/10 ? Nie mam pytan. Dowartosciowales sie ?. Jakbys nie zauwazyl, to film sie podobal zdecydowanej wiekszosci wypowiadajacych sie tutaj. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 11 września 2013 Opublikowano 11 września 2013 Chyba tylko Tobie i milanowi co zjechał potem łowcę androidów zakopując tym samym swoją wiarygodność Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi