McDrive 3 097 Opublikowano 31 sierpnia 2014 Opublikowano 31 sierpnia 2014 Ukończyłem 2033 Redux i muszę stwierdzić, że mocno "dostosowali" fabułę z książki. Szczególnie końcówkę. No cóż. Teraz czas na lepsze LL. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Zaczynam drugie przejście na Survior, jestem ciekaw czy będzie wiele trudniej z nabojami bo mam zamiar zaliczyć trofea za zgromadzenie 1000 military grade rounds i trofeum za Enlightment. Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 2 września 2014 Opublikowano 2 września 2014 O co chodzi z tym dźwigiem w 2033? Nie wiem jak przejść ten etap Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 2 września 2014 Opublikowano 2 września 2014 O co chodzi z tym dźwigiem w 2033? Nie wiem jak przejść ten etap Musisz sterować dźwigiem tak aby najechać na te punkty na ekranie. W momencie, w którym babski głos z komputerka do ciebie mówi musisz nacisnąć L2 lub R2 aby opuścić hak. Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 2 września 2014 Opublikowano 2 września 2014 Do tego doszedłem, jednak nie wiedzieć dlaczego nie działa to u mnie. Myślałem że potrzeba jakiś większych kombinacji, znajdę czas to spróbuje jeszcze raz, dzięki . Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 2 września 2014 Opublikowano 2 września 2014 Do tego doszedłem, jednak nie wiedzieć dlaczego nie działa to u mnie. Myślałem że potrzeba jakiś większych kombinacji, znajdę czas to spróbuje jeszcze raz, dzięki . Jak najedziesz na te reaktory które są na ekranie to głos zaczyna gadać i zmienia się ich kształt i kolor. W każdym innym razie nie uda ci się podnieść reaktorów. Przypatrz się. To wymaga trochę precyzji. Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 2 września 2014 Opublikowano 2 września 2014 Metro 2033 - jestem mniej więcej w połowie gry, a z broni rzucanych przypisanych pod R1 mogę używać tylko noży. Przydatne granaty itp. mam wykupione do pełna, ale nie wiem co zrobić, żeby zastąpić nimi noże. Oblatałem tego pada i serio nie potrafię sobie tego przełączyć... Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 2 września 2014 Opublikowano 2 września 2014 (edytowane) Wciskasz trójkąt - pokazuje sie menu, teraz na krzyżaku góra = noże, lewo = granaty wybuchowe, prawo granaty zapalające, dół granaty wybuchowe przyczepne Edytowane 2 września 2014 przez ussr 1 Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 2 września 2014 Opublikowano 2 września 2014 (edytowane) edit: usunąć Edytowane 2 września 2014 przez SzczurekPB Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 2 września 2014 Opublikowano 2 września 2014 Kurczę, na to nie wpadłem, bo "normalnie" trójkątem zmienia się giwery. Teraz będę mógł efektywniej odsyłać marksistów, faszystów i inny syf. Dzięki za odp.! Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 3 września 2014 Opublikowano 3 września 2014 (edytowane) Czy tylko mi dźwięki jak się uruchamia 2033 na PS4 przypominają The Last od Us? Edytowane 3 września 2014 przez gamerTHC Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 3 września 2014 Opublikowano 3 września 2014 Nie tylko tobie. Fajna nuta. @ ussr; pomoc odnośnie rzucania innych przedmiotów niż noże nie mogła przyjść w bardziej odpowiednim momencie - za mną bitki z Bibliotekarzami i nie wiem, ile żelastwa musiałbym w nich włożyć, gdyby nie ładunki wybuchowe. 1 Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 3 września 2014 Opublikowano 3 września 2014 Fajnie, że dosłownie 3 dni temu skończyłem czytać Metro 2033, ciekawe ile wyłowie smaczków, imion ,itp Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 3 września 2014 Opublikowano 3 września 2014 Fajnie, że dosłownie 3 dni temu skończyłem czytać Metro 2033, ciekawe ile wyłowie smaczków, imion ,itp Dużo, bo 2033 Redux jest oparte na fabule pierwszej książki. Różnice są kolosalne. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 4 września 2014 Opublikowano 4 września 2014 (edytowane) W Metro 2033 Zostało mi ostatnie trofeum Enlightment, ale muszę odpocząć od lokacji i zacząłem grać w Last Light, skończę i wrócę do 2033. A Last Light Po prostu bajka. skradanie się, i kombinowanie jak przejść po cichu no Rewelacja. Oświetlenie pomieszczeń, modele postaci oraz ich opancerzenie jest o niebo lepsze niż w 2033 od razu widać że podciągnęli nowszy engine. Chyba LL bardziej mi się podoba, dobrze że mało co pamiętam z PS3, w zasadzie wcale bo tam grałem Gun'z Blazing style, waląc do wszystkiego co się rusza i do dziury nie ucieka. A teraz gram stealth mode (trofea tego wymagają) i podziwiam widoczki siedząc w pomieszczeniach nieraz po kilkanaście minut. Nie tylko tobie. Fajna nuta. @ ussr; pomoc odnośnie rzucania innych przedmiotów niż noże nie mogła przyjść w bardziej odpowiednim momencie - za mną bitki z Bibliotekarzami i nie wiem, ile żelastwa musiałbym w nich włożyć, gdyby nie ładunki wybuchowe. Jak ja grałem w bibliotece to wyglądałem dokładnie jak Arnold, pomimo że bibliotekarzy można całkowicie olać. Ale jak się na ciebie patrzy to aż przypomina się scena. Edytowane 4 września 2014 przez ussr Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 10 września 2014 Opublikowano 10 września 2014 (edytowane) Obie części w wersji Redux skończone. Kwadratowych kół nie będę tutaj wymyślał, bo wszystko już o tych grach powiedziano - klimatyczny masakrator, wciągający w swe macki od pierwszych misji, z przyjemnym gunplayem i survivalowym posmakiem. Oprawa w wersji na PS4 jest cymes, można tylko cmokać z zachwytu. The Last of Us to dla mnie nr 1 ever przynajmniej do czasu sequela, edycja Remastared jest spoko, ale jeśli chodzi o tegoroczne remastery, to Metro: Redux jest najlepsze. Edytowane 10 września 2014 przez Kasias Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 10 września 2014 Opublikowano 10 września 2014 to dobrze, bo wlasnie sie zapuszczam w 2033 :-) P.S Kupujac osobno gry zaplacimy o grosz taniej, anizeli w komplecie :-) Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 14 września 2014 Opublikowano 14 września 2014 Przede mną ostatnie podejście do 2033, dobrze zrobić sobie przerwę. Gra przypomina mi Bioshock'i ale bez tak psychodelicznego klimatu. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 15 września 2014 Opublikowano 15 września 2014 ja dopiero dziś usiadłem do Metro bo chciałem skończyć coś innego i musze przyznać, że po 2h jest zachwycony grą grafika jak pisaliście czuć bardzo poprzednią generacje, ale jest bardzo ok oświetlenie robi robote gra ma świetny klimat, aż sie nie chce wyłaczać konsoli, te małe szczegóły jak wymiana filtra w masce, czy ładowanie baterii i charger Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 24 września 2014 Opublikowano 24 września 2014 skończyłem właśnie Metro 2033 i musze przyznać, że żadna gra mnie tak ostatnio nie wciągnęła świetny klimat, oświetlenie, oprawa audio, im dalej tym gra wygląda coraz lepiej nie podobała mi sie tylko końcówka, te niebieski tunele skończyłem na 47% jeszcze jakieś trofki da sie zrobić, ale nie chce mi sie drugi raz przechodzić na platyne siadam do LL mam nadzieje, że będzie jeszcze lepiej Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 (edytowane) Zbiór opowiadań Metro 2033 W Blasku Ognia dostępne za darmo w formie e-booka : http://www.publio.pl/w-blasku-ognia,p94820.html Edytowane 2 października 2014 przez gamerTHC Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Zbiór opowiadań Metro 2033 W Blasku Ognia dostępne za darmo w formie e-booka : http://www.publio.pl/w-blasku-ognia,p94820.html Majster, od czasu premiery kilka miesięcy temu to jest darmowe. Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Zbiór opowiadań Metro 2033 W Blasku Ognia dostępne za darmo w formie e-booka : http://www.publio.pl/w-blasku-ognia,p94820.html Majster, od czasu premiery kilka miesięcy temu to jest darmowe.No to gafa z mojej strony, hehe. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 7 października 2014 Opublikowano 7 października 2014 przed chwilą skończyłem Last Light, świetnie sie grało, ta część jeszcze lepsza od 2033 podobały mi sie szczególnie skradanki na początku gry, rzuczanie nożami co chwile no i sama gra wygląda sporo ładniej, momentami przy zawiejach czy deszczu można było sie zatrzymać i poczuć ten chłód świetna pozycja to Metro, polecam! 8/10 2 Cytuj
pele15 3 Opublikowano 21 października 2014 Opublikowano 21 października 2014 świetny ten remaster. oby takich więcej powie mi ktoś jak się zmienia noże do rzucania na ten dynamit? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi