Skocz do zawartości

Destiny

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez komentarza   :facepalmz:

Sprawy z Destiny (PS4) przypominają coraz częściej niekończącą się epopeję. W tym odcinku każdy kto nie kupi najnowszego DLC, straci dostęp do najważniejszych końcowych aktywności. Mowa tutaj o rzeczach, które już były w grze przed pojawieniem się rozszerzenia.
Nightfall, misja typu „strike” zostanie zablokowana dla graczy nie posiadających najnowszego rozszerzenia. Nie ma tutaj żadnej alternatywy dla osób, które chcą jeszcze poczekać z zakupem. Albo kupicie DLC, albo zapomnijcie o dotychczas pozyskiwanych egzotycznych łupach w Destiny (PS4).
Mało? Jeśli nie posiadacie DLC, to na „strike playlist” przestaną się także pojawiać łupy z różnych poziomów trudności. Do tej pory dało się zgarnąć wszystko, teraz jednak nie będzie to możliwe.
W praktyce oznacza to, że zdobywanie poziomów i wyposażenia bez posiadania DLC będzie znacznie bardziej utrudnione. Głębiej się zastanawiając, Bungie zrobiło coś kiedyś podobnego z Halo 3, gdzie także bez posiadania najnowszych DLC gra była znacznie bardziej utrudniona. Niezależnie od tego niesmak pozostaje, kiedy zawartość w grze zostaje zablokowana, choć przecież była dostępna w momencie zakupu.
Źródło: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=948499

Opublikowano

Właśnie przeczytałem na jednej ze stron pomimo, że i tak planuje kupić dodatek to uważam, że to straszna lipa... Szkoda gadać normalnie wydawca wspiera i rozwija również samą podstawę, tu obcina dla tych którzy nie kupią dodatku jpd

Opublikowano (edytowane)

Ktos wczoraj tlumaczyl, ze te zadania Weekly/Nightfall  mozna jednak odblokowac.

Ci co kupili dodatek tez na poczatku maja klodke, bo trzeba coś najpierw zrobić, a z opisu niby wynika, że będzie dostępny dla wszystkich tylko trzeba wykonać jakieś zadania....

Edytowane przez easye
Opublikowano (edytowane)

Wystarczy zrobić wszystkie Questy prócz Questa w którym jest Xur i zostanie odblokowane Weekly i nightfall. Wiem z własnego przykładu.

Questy są dostępne u pani Eris w Tower.

Edytowane przez Frredy
Opublikowano (edytowane)

Gram z DLC. Weekly i nightfall są na nowych mapach. Ale bardzo przyjemny jest ten strajk. Jest się gdzie schować ;p Wiec nie powinno być problemów z jego przejściem ;) Jeszcze pytanie czy Legendarną broń oraz zbroją mogę zwiększyć do poziomu 33 light czy sie nie da u misi stara zostać na poziomie 27 ??

Edytowane przez Frredy
Opublikowano (edytowane)

Większość rzeczy w dodatku to śmiech na sali i gunwno obesrane, ale Raid... Mój Padziku jakże to jest fajne biegać z ziomkami w totalnych ciemnościach, asekuracja, wędrówka w nieznane, genialna muza, design lokacji, no po prostu dla Raidu płaci się te kosmiczne pieniądze za DLC i tyle. Całą reszta to jawne plucie w twarz. Ze strikeami i nightfallem będzie teraz tak jak z trybem salvage? Raz na jakiś czas będzie można tylko odpalić strike, a jedynie ludzie, którzy mają DLC mogą grac bez problemów w każdej chwili? Strasznie namieszali też z ekwipunkiem - na chwilę obecną wydaje mi się, że wszystko co zdobyłem stanie się totalnie bezużyteczne i trzeba będzie farmić marksy i poziom frakcji aby jak najszybciej zakupić nowy gear. No chyba, że nowe rzeczy będą mogły dropnąc ze strikeu lub po prostu randomowo jako loot. Dzieje się, a chyba o to chodziło, aby było co robić. 

Edytowane przez Kalinho_PL
  • Plusik 1
Opublikowano

Z tego co liczyłem to z samych zakupów u Vangardów i u wybranych frakcji bedzie można uzyskać poziom 31 max. Wiec nowy raid znów bedzie od tego aby mieć większy poziom. Ciekawi mnie tylko czy bedzie możliwość upgradu zbroi raidowych aby wyrównać ich niedobór Light.

Opublikowano (edytowane)

Bez komentarza   :facepalmz:

Sprawy z Destiny (PS4) przypominają coraz częściej niekończącą się epopeję. W tym odcinku każdy kto nie kupi najnowszego DLC, straci dostęp do najważniejszych końcowych aktywności. Mowa tutaj o rzeczach, które już były w grze przed pojawieniem się rozszerzenia.

Nightfall, misja typu „strike” zostanie zablokowana dla graczy nie posiadających najnowszego rozszerzenia. Nie ma tutaj żadnej alternatywy dla osób, które chcą jeszcze poczekać z zakupem. Albo kupicie DLC, albo zapomnijcie o dotychczas pozyskiwanych egzotycznych łupach w Destiny (PS4).

Mało? Jeśli nie posiadacie DLC, to na „strike playlist” przestaną się także pojawiać łupy z różnych poziomów trudności. Do tej pory dało się zgarnąć wszystko, teraz jednak nie będzie to możliwe.

W praktyce oznacza to, że zdobywanie poziomów i wyposażenia bez posiadania DLC będzie znacznie bardziej utrudnione. Głębiej się zastanawiając, Bungie zrobiło coś kiedyś podobnego z Halo 3, gdzie także bez posiadania najnowszych DLC gra była znacznie bardziej utrudniona. Niezależnie od tego niesmak pozostaje, kiedy zawartość w grze zostaje zablokowana, choć przecież była dostępna w momencie zakupu.

Źródło: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=948499

ty chyba nie umiesz czytać

za tydzien bedzie wszystko po staremu dla tych co nie mają dlc.

Edytowane przez masta_g
Opublikowano

Psn nie pozwala mi kupic zadnej promocyjnej wersjii, jedynie demo i dodatki, poza tym kazda gre moge kupic/dodac do koszyka, a tak to wyskakuje ze juz mam lub error. Fajna promocja... Nie jest mi dane cyfrowe Destiny pomimo tego, ze demko mi sie mega spodobalo, jakos tak fajnie sie strzela i ten klimat za(pipi)isty.

Opublikowano

Psn nie pozwala mi kupic zadnej promocyjnej wersjii, jedynie demo i dodatki, poza tym kazda gre moge kupic/dodac do koszyka, a tak to wyskakuje ze juz mam lub error. Fajna promocja... Nie jest mi dane cyfrowe Destiny pomimo tego, ze demko mi sie mega spodobalo, jakos tak fajnie sie strzela i ten klimat za(pipi)isty.

Na oficjalnym fb sony ps4 pisali, że wiedzą o tym błędzie i starają się naprawić bo na przykład niektórzy nawet w demo nie pograją bo mają je do kupienia za 289 pln :) poza tym lepiej byś pewnie wyszedł z kasą jak byś kupiłem ił pudełko gdzie nowe za 99 pln można kupić i expansion pass za 138 na przykład.

Uwaga! :)

Mam dzisiaj mega dużo czasu na grę, chciał bym zrobić rajd ale najprawdopodobniej będę ją i jeszcze jeden znajomy więc szukam chętnych na VoG 4 osoby, godzina do ustalenia ale pewnie po 17-18. Piszcie inv na PSN ID PrometherioN6sic z info, ze w sprawie VoG, headset jak dla mnie obowiązkowy :) tak w ogóle to nie robiliśmy jeszcze rajdu i ile w ogóle on trwa? :)

Pozdrawiam, Radek

Opublikowano (edytowane)

Mimo wszystko, ze mi sie udalo to jakas paranoja, ze daja zbugowana promocje na gre, ktorej nie idzie kupic. Myslalem ze to naprawia lub przedluza promocje na destiny do czasu naprawy, a tu juz kolejna gierka...

Caly piatkowy wieczor bede naparzal;)

Edytowane przez polson
Opublikowano

Uwaga! :)

Mam dzisiaj mega dużo czasu na grę, chciał bym zrobić rajd ale najprawdopodobniej będę ją i jeszcze jeden znajomy więc szukam chętnych na VoG 4 osoby, godzina do ustalenia ale pewnie po 17-18. Piszcie inv na PSN ID PrometherioN6sic z info, ze w sprawie VoG, headset jak dla mnie obowiązkowy :) tak w ogóle to nie robiliśmy jeszcze rajdu i ile w ogóle on trwa? :)

Pozdrawiam, Radek

Hmm... jeśli ani Ty, ani Twój znajomek nie graliście jeszcze VoG to chyba zbyt optymistycznie podchodzisz do tematu, planując to ogarnąć w cztery osoby, nawet na Normalu :)