Skocz do zawartości

Destiny

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Bounties wykonywanie w trakcie grania misji z singla, a potem dopelnienie pozostalymi bountykami. Na 2 i 3 postaci ani razu w trakcie dobijania do 20 poziomu nie odpalilem Crucible, a wszystkie misje gralem na normalu, bo hard to strata czasu.

Z tym crucible to chodzilo mi zeby tam wykonywac bounty's a pozniej powrot do singla

Ja też przestałem być randomem, po tym jak znów wróciłem do tego pożeracza czasu od Bungie.

Ostatnio znalazłem więcej czasu na granie (a może po prostu cały dostępny czas przekierowałem na Destiny - taaak... to pewnie to) i do mojego dawno wymaxowanego Titana dołączyły kolejne dwie klasy (co prawda jeszcze nie wymaxowane, ale "na dobrej drodze", gdyż mogą już uczestniczyć w Nightfallach i Raidach - choć tutaj to raczej w roli krzyża do dźwigania, chyba że VoG Normal :) ).

W każdym razie ten tydzień był moim pierwszym w historii, kiedy ukończyłem Nightfall po trzykroć, więc hasło #lootx3 nie jest mi już obce :)

Na pierwszy ogień poszedł Titan (w zasadzie to każdy Nightfall robiłem Titanem, dopiero w końcówce przełączałem na inną postać), któremu za ubicie Valdusia wpadło 9 Strange Coinsów (całkiem spoko, lepsze to niż jakieś badziewne legendy do rozmontowania).

Moja Hunterka za oglądanie śmierci Valdusia otrzymała ATS/8 Arachnid - egzotyczny hełm, ktory niestety już posiadałem, więc #dismantle, ale narzekać nie będę - w końcu wydropił mi exotic :)

Na koniec poszedł Warlock, któremu los poskąpił łaski i otrzymał jakieś legendarne badziewie (Pulse Rifle jakieś), więc tyle dobrego, że chociaż Energy z tego było.

Wizyta Xura przeszła w sumie bez echa, bo Surosy mam od dawna dwa (jeden wymaxowany na Iron Banner, drugi nietknięty na zwykłe PvP), Armamentarium też już od dawna pięknie pręży się na klacie mojego Titana, więc coinsy poszły jedynie na Starfire Protocol dla Warlocka i po zakupach nadal mam ich 38 - będzie się działo w przyszły piątek :)

Za 23 sztuki Mote of Light nabyłem jeszcze Exotic Engram, przy odkodowywaniu którego nawet mi się poszczęściło i Rahool obdarował mnie Crest of Alpha Lupi dla Huntera - fajna sprawa :)

Raidu żadnego nie ukończyłem (jeszcze, może dziś), ale poznałem kilku konkretnych i sfrustrowanych bezsilnością w znalezieniu ekipy, kumatych ludków, dla ktorych założyłem klan Straznicy Galaktyki (aż dziw, że nie było zajęte), dzięki czemu jest spore prawdopodobieństwo, że w końcu będzie ekipa, na którą można liczyć.

Wczoraj co prawda osób do zabawy było zbyt mało (co spowodowało, że ktoś zaprosił na pomoc dwóch bardzo młodocianych - 10 i 13 latek - masakra:) ), ale jeden z nich miał checkpoint na Gorgonach, więc wszyscy radośnie przypomnieli sobie o skrzynce, do której można się cofnąć, co też zgodnie uczyniliśmy.

Chwila oczekiwania na maruderów (chyba ja ostatni tam dotarłem, bo jeszcze mi skakanie Warlockiem nie bardzo wychodzi), otwarcie wieczka i...

Znów mnie wszyscy nienawidzą, gdyż obok mojej ksywki na żółto zaświecił napis Hawkmoon :P

To w sumie mój drugi Exotic wyciągnięty ze skrzynki, po tym jak kiedyś z tej pierwszej na Crocie wypadł mi Suros Regime :)

Inny ziomek wyciągnął z tego Monte Carlo, więc mimo późniejszych problemów i w konsekwencji nieukończenia Raidu, przynajmniej nas dwóch uznało ten wypad za udany :P

Wczoraj co prawda osób do zabawy było zbyt mało (co spowodowało, że ktoś zaprosił na pomoc dwóch bardzo młodocianych - 10 i 13 latek - masakra:) ), ale jeden z nich miał checkpoint na Gorgonach, więc wszyscy radośnie przypomnieli sobie o skrzynce, do której można się cofnąć, co też zgodnie uczyniliśmy.

Chwila oczekiwania na maruderów (chyba ja ostatni tam dotarłem, bo jeszcze mi skakanie Warlockiem nie bardzo wychodzi), otwarcie wieczka i...

Znów mnie wszyscy nienawidzą, gdyż obok mojej ksywki na żółto zaświecił napis Hawkmoon :P

To w sumie mój drugi Exotic wyciągnięty ze skrzynki, po tym jak kiedyś z tej pierwszej na Crocie wypadł mi Suros Regime :)

Inny ziomek wyciągnął z tego Monte Carlo, więc mimo późniejszych problemów i w konsekwencji nieukończenia Raidu, przynajmniej nas dwóch uznało ten wypad za udany :P

Z tej pierwszej skrzyneczki na lampach wyciągnąłeś Surosa?! :O

Tak jest :)

I to jeszcze sam, nie bardzo wiedziałem o co chodzi, tylko kumałem, że nad drzwiami, za którymi jest skrzynka, pali się lampka.

Ile ja się nabiegałem w tych cholernych ciemnościach... Jak na złość skrzynka ciągle respiła się w drzwiach nr 3, więc dojście tam graniczyło z cudem - udało się za jedenastą próbą i było warto :)

Aczkolwiek szału nie było, bo już wcześniej miałem Surosa wymaxowanego - też zdobyty fartem, bo wpadł po 40 sekundowym występie w Iron Banner - 1 kill, jedno przejęcie flagi i Suros - nieźle, nie? :)

EDIT: Tak teraz do mnie dotarło, że Ty swoją przygodę z Destiny zacząłeś chyba po patchu, który uczynił tą skrzyneczkę "bezpłodną" i chyba stąd Twoje zdziwienie - tak, kiedyś ta skrzynka dropiła egzotyki :)

Edytowane przez WrednyPL

farciarzem nie jestem bo wypadl mi tylko jeden gally. jednak jak widze jako drop jest z(pipi)any w tej grze to troche sie ciesze, na takiego hawkmoona polowalem a wypadl mi dopiero jakies 2tyg temu. mam nadzieje ze w drugiej czesci lepiej rozwiaza drop/customizacje postaci przemysla nagrody za rajdy/nightfalle etx. ja juz odpuscilem i raczej do destiny nie wroce ale maja calkiem niezla podstawe do zrobienia nastepnej czesci.