Skocz do zawartości

Destiny

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

32, 34, 35 - drop z opisu (Cory, Etheric Light) raz na tydzień na każdy poziom trudności. Dużą skrzynię ze skarbca na dole otwierasz tyle razy, ile masz kluczy.

Dzięki za konkrety.

Ostatnie pytanie: zrobiłem w danym tygodniu wszystkie lvl PoE ale mam jeszcze jeden klucz. Który poziom robić ? (czy drop ze skrzyni zależy od danego lvl) ?

Ehteric/Core to gwarantowany drop za skończenie, klucza nie wymaga (wystarczy zejść na dół i otworzyć zwykłe skrzynki żeby Mission Complete wskoczyło i nagrody). Co do dużej skrzynki, LVL PoE nie ma znaczenia - na 28 też wpadają legendarne i egzotyczne rzeczy. To taka skrzynka z VoGa, tyle że klucz potrzebny i można próbować więcej razy w tygodniu.

Edytowane przez wrog

Zaliczasz Prison of Elders na 32 LVL, dostajesz za to Armor Core i kupujesz ręce od Varika, które mają od razu 42 Light. Do tego jeden usprawniony na maksa egzotyk i masz już 33 LVL. Dzięki temu możesz zaatakować Prison na 34 LVL. Jak przejdziesz, otrzymasz Etheric Light i możesz podbić dowolną legendarkę na 42 Light. Zostaje jeszcze jedna rzecz, by uzyskać 34 LVL jeszcze w tym tygodniu:

- możesz na 33 próbować zrobić Prisona 35 LVL i dostać kolejny Etheric, ewentualnie liczyć, że dropnie z Nightfalla;

- poczekać do piątku na Trials of Osiris, wygrać pięć meczów na jednym bilecie i kupić sobie klatkę z 42 Light;

- zrobić cały cykl na drugiej postaci (PoE na 32, potem na 34 i przenieść Etheric na pierwszą).

Masz 34 LVL? Spokojnie lecisz sobie PoE na 35. Znajomi wczoraj zdążyli już machnąć, podobno więcej się namęczyli z rundą z Hivami z Arc Burn na 34 LVL PoE :)

No tyle nowego stuffu, ze nikt jeszcze nie trafil... nawet jak engramy otwierasz z dropami z dodatku to masz gear na 32.

Jak chcesz nowe rzeczy „raidowe” (wliczając primary z burnami), to sobie losujesz u Varika, wydając 1 Armor Core i 1 Weapon Core. Klucz potrzebujesz tylko wtedy, gdy chcesz bronie królowej tak naprawdę. Znajomy dostał ten śmieszy hełm dla tytana z rogami.

Edytowane przez wrog
  • Plusik 1

Heh, jaka beka (albo raczej nie bardzo...) - odpaliłem Destiny, by choć sprawdzić , co też Xur ma w swej ofercie, ale na wieży go nie znalazłem. Okazało się, że jest w Reef, więc postanowiłem tam polecieć. Jakież było moje zdziwienie, gdy wyskoczył napis "House of Wolves Expansion Required". Pomyślałem sobie "Aha, czyli samo posiadanie Expansion Passa nie wystarczy i muszę wejść na Store, by ten dodatek zassać". Wchodzę i co widzę? Opcja Kup za 79zł.

WTF? Co prawda Expansion Pass zakupiłem na PS3, ale Dark Below śmiga mi również na PS4, więc myślałem, że z HoW będzie tak samo.

Sprawdzę jeszcze na PS3, może kiedy ściągnę ten dodatek z poziomu starszej konsoli to i tu będzie dostępny... Ciul wie...

Z poziomu PS4 nie da rady, sklep krzyczy o forsę. Odpaliłem PS3 i właśnie ściągam HoW za Free. Jak wszystko zainstaluję to później odpalę PS4, obadam czy działa i dam znać :)

EDIT:

OK, wszystko śmiga i czuję się przytłoczony - zupełnie nie ogarniam tego House of Wolves, ale bardzo podoba mi się podnoszenie poziomu giwer - bez ponownego, mozolnego upgrade'u, jak kiedyś.

Edytowane przez WrednyPL