mmatys85 7 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Witam mam pytanie odnośnie PvP w tej grze, szukam tytułu do wieczornego ciorania pvp , waham się między Destiny, Battlefrontem i COD Black Ops 3. Czy da się pograć bez teamu? jaka maksymalna liczba graczy na mapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Maksymalna ilość graczy to 12 osób. Po 6 w każdej drużynie. Najlepiej ściągnij sobie demo i pograj... Do 7 czy 8 poziomu możesz grać w demo, a możliwość grania w PvP (Crucible) powinna odblokować Ci się wcześniej i sam sprawdzisz czy Ci odpowiada... Wczoraj znowu odpaliłem Crotę... Najpierw na hardzie, ale nie byłem w stanie przejść mostu po lampach, bo swordbearer zawsze szedł na lewo bądź prawo, a nigdy do środka... Po dłuższej chwili odpuściłem i włączyłem normal i w jakieś 45 minut skończyłem raid... Sam Crota padłby mi na 1 miecz, ale źle chwyciłem go za drugim razem i weszło mi tylko 1 uderzenie... Potem ponad minuta oczekiwania i dobicie drugim mieczem... Jakby ktoś chciał zobaczyć przebieg 2,5 minutowej walki, to filmik jest tu. Patrząc na czas, to jakby mi się udało dobrze chwycić miecz, to cała walka z Crotą trwałaby niecałą minutę... Cytuj Odnośnik do komentarza
mmatys85 7 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Problem w tym, że na wszystkich Crucible mam kłódkę , mam questy na nie ale nijak nie idzie w nie wbić dlatego pytam o odczucia bo chce się skupić tylko na pvp czasy raidów mam za sobą 5 lat WoW-a chyba wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Jeżeli tylko PvP to moim zdaniem lepiej sprawdzi się COD / Battlefront.Destiny pokazuje swój power podczas wielogodzinnych sesji w poszukiwaniu gearu, solo albo w teamie znajomych.Podejrzewam, że pozostałe dwa tytuły będą miały więcej map i bardziej rozbudowane multi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frredy 33 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Problem w tym, że na wszystkich Crucible mam kłódkę , mam questy na nie ale nijak nie idzie w nie wbić dlatego pytam o odczucia bo chce się skupić tylko na pvp czasy raidów mam za sobą 5 lat WoW-a chyba wystarczy Bez grania raidów nie uzbierasz bardzo dobrej zbroi aby coś podziałać w tryb Iron Banner i Osyrysa gdzie liczy się lvl postaci (poziom light) Wiec niestety nie ominą cię raidy. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Witam mam pytanie odnośnie PvP w tej grze, szukam tytułu do wieczornego ciorania pvp , waham się między Destiny, Battlefrontem i COD Black Ops 3. Czy da się pograć bez teamu? jaka maksymalna liczba graczy na mapie ? Nie kupuj Destiny. W multi nawet fajnie się gra, ale przy następnym dodatku wyr.uchają cię bez mydła i prawie nic nie ugrasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Pany, w ile czasu teraz można wbić od 1 do 40? W piątek chce kupić na One i zastanawiam się czy do soboty wieczór uda mi się wbić 3x40 Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Orion, jedną postać zrobisz szybko, bo będziesz miał bilet do wbicia od razu 25 poziomu, a resztę będziesz musiał zrobić od początku bez dopalacza... Rób wszystko co daje Ci doświadczenie, czyli bounty i questy. Pamiętaj, że niektóre questy dają Ci na końcu elementy z wyższym poziomem light, więc warto robić i kończyć questy... Wbicie poziomu 40 to tak jak kiedyś wbicie poziomu 20, czyli nic. O wiele istotniejszy jest teraz poziom light, coś jak kiedyś poziom 30, 32 i 34. Robiąc story + heroic strike'i dojdziesz do poziomu 290+. Później robiąc raid normal dojdziesz do max 310, a heroic max 320. No i teraz więcej elementów wpływa na poziom light. 4 są wymienialne pomiędzy postaciami (3 bronie + duszek) i 6 niewymienialnych części uzbrojenia (4 pancerza, opaska/szmatka i artefakt). Ja po 1,5 miesiącu grania mam 3 postaci powyżej 311 poziomu light, ale heroic wyszedł nie dawno, więc jeszcze mi nie powypadały dobre elementy z dużym lightem... No i witamy ponownie w galaktyce... Broń jej dzielnie na X1 i zostań legendą... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Ja już jestem legendą Dzięki Piotros za odp. Mam jeszcze jedno pytanie. Zeratul na filmiku pokazał blueprinty i z tego co zrozumiałem dowolny egzotyk można sobie kupić. Czy żeby go nabyć to trzeba go wcześniej dostać z random dropu ? W sumie fajnie by było zacząć grę i od razu mieć dostęp do egzotyków Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Wiem, że jesteś legendą, ale na PS4... Blueprinty działają tak jak opisałeś, czyli musisz je najpierw zdobyć (z dropu, questu, engramu), żeby potem sobie kupić ile ich chcesz... niestety pomiędzy Playstation i Xbox konta się nie przenoszą... To taka pomocnicza lista, żebyś wiedział co masz, a czego jeszcze nie masz i o co jeszcze musisz się starać, żeby Bungie pozwoliło Ci wydropić... Jak już zdobędziesz trochę strange coin'ów, to kupuj u Xura "Three of Coins", które po użyciu i ubiciu żółtego ultrasa dają Ci szansę na wydropienie egzotycznego engramu... Jak będziesz miał light powyżej 300, to masz szansę na odkodowanie czegoś na 310, a jak będziesz miał light powyżej 311, to masz gwarantowane odkodowanie na 310... Aha, z praktyki nie polecam infuse'ować egzotyków, które wypadają, bo później masz szansę na wydropienie wersji na 310. A zanim dojdzie się od 280 do 310 w egzotyku, to dużo trzeba zużyć różnych materiałów. No i Xur nie sprzedaje już exotic shardów, więc trzeba je zdobywać inaczej... np. robiąc stare raidy, dla starych broni egzotycznych... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Ja (pipi)e ile farmienia. Dzięki Piotros za odpowiedź, pomocny i przyjazny jak zawszę Hmm no to już wiem co mam robić.. We wtorek Fallout 4, ale chyba nie oprę się Destiny. Krizz, gramy ? ;D Jaki light trzeba mieć żeby grać stare raidy ? Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Na starych raidach działa poziom, czyli 26 i 30 dla Voga oraz 30 i 33 dla Croty. Tylko trudno znaleźć teraz ogarniętych ludzi do grania w stare raidy. Skup się na nowym story i nowych questach, bo z nich dostaniesz najwięcej nowych rzeczy. A jak będziesz miał czas, to rób rzeczy z roku pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Można w jeszcze jakiś sposób farmić egzotyki ? Oprócz starych raidów. Nightfalle dalej działają na tej zasadzie co kiedyś ? Rozumiem, że teraz są od jakiegoś tam light level. Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Ze starych raidów lecą stare egzotyki, więc nadają się one na shardy lub do normalnego pvp. Nighfalle nie zwiększają zdobywanego exp. Największe szanse na egzotyki masz z three of coins. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Gjallarhorn faktycznie bezużyteczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Od wyjścia dodatku go nie używałem. Leży grzecznie w vaultcie jak reszta broni z roku pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza
madith 7 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Chciałbym zrobić dziś too flawless, ktoś czuje się na siłach pomoc? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 na silach slabo bo chlalem i jest jac ale z checia pomoge jak bedzie brakowalo 1go Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość koosa Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Kolejne DLC w marcu, cena 20$, będzie nowa miejscówka na Ziemi i raid na marsie! Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Kupiłem.. jak wrócę do domu jadę z kampanią TTK. Odpalilem na chwilę i w ywalilo tyle znaczników na pysk ze nieb wiem co się dzieje. Jest hype Jakieś 9 godzinek gry za mną. Hmm.. jest fajnie. Na pewno jest inaczej. Gra się przyjemnie.. co nie zmienia faktu, że potrzeba ekipy, bo samemu niektóre misje to niezły hardkor. Misja Paradox w Vault Of Glass, karwa co tam się dzieje. Na razie mam 39 poziom, 199 lighta. Ciągle słabo, ale prę do przodu Zagrałem pierwszy meczyk na jakiejś nowej mapce PvP, od razu ratio 4.0 RnG jest dalej (pipi)em, jako pierwszy na mapie nie dostałem nic, a jakiś warzywniak legendarny engram. Tak na szybko co mi się nie podoba. Zmiana Crucible i Vanguard Marks na Legendary Marks. Za mecz z multi nie dostałem ani jednej, zagrałem 2 nowe strike'i (fajne nawet) nie dostałem znowu nic. Jak ten szajs zdobywać ? btw. ma ktoś checkpoint na skrzynce na vogu ? przydałby się jakiś egzotyk gram na XboxOne. orionPL92. Jak ktoś też gra i szuka kogoś do wspólnej zabawy to zapraszam Edytowane 8 Listopada 2015 przez orion50 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 (...) Jak ten szajs zdobywać ? (...) Z niektórych questów (zobaczysz w nagrodach), daily multi (wystarczy zagrać, raz dziennie się dostaje), weekly multi (trzeba wygrać, 3 razy w tygodniu zgarnia się nagrodę), Heroic strajki (też 3 razy jeśli dobrze pamiętam, nie grywam zbyt często), dismantlowanie fioletowych ciuszków i broni. Za to nie masz tygodniowego limitu, uciułasz, wydasz, możesz znów zbierać. Zresztą tego wcale dużo się nie wydaje, jak już wbijesz lvl 40 to fiolety będą ci wypadać dość często nawet z niebieskich engramów, a dużo rzeczy wpadnie ci za same questy. No i przede wszystkim ciułaj reputacje u gunsmitha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Orion, tak jak pisze mugen, robisz daily crucible i story, dostajesz chyba sumarycznie 25 marków. Tygodniowo robisz 3 weekly heroic i dostajesz po 10 za każdy strike, no i jeszcze nowe questy dają Ci legendary marks... Z praktycznego punktu, to po pewnym czasie przestaną Ci być potrzebne legendary marki do zakupów, a jedynie przydatne są do infuzji... Zwróć uwagę na daily story, bo jak będą 2 misje, to masz szansę dostać egzotyki... zbierz silną ekipę i walczcie... - Lost to Light - Black Spindle, taki nowy Black Hammer po popsuciu - Paradox - quest na No Time to Explain, pulse rifle podobny do Stranger Rifle, który dostajesz na koniec podstawowych misji Jak nie masz co robić, to warto robić heroic strike'i i court of oryx, bo z nich leci dużo engramów i rzeczy, które albo rozkładasz na części albo używasz... no i używaj Three To Coins, które kupujesz u Xura... Jak robisz wszystko od początku, to skupiaj się na poniższych subklasach, bo teraz nie wszystkie się tak bardzo przydają, a ich wymaksowanie trochę czasu zajmie... Tytan - Sunbreaker i Defender Warlock - Stormcaller i Sunsinger Hunter - Nightstalker i Gunslinger Na heroica przydają się Defender, Sunsinger i Nightstalker... --- Ale wczoraj był dzień... Udało mi się ubić Oryxa na heroic'u 3 razy... Pierwszy raz zajęło nam to niecałe 30 minut, robiąc taktyką zostawiania Ogrów przy życiu, potem ze 40 minut z randomami, ale tym razem ubijaliśmy Ogry i Knighty, a na koniec w niecałe 2 godziny i zrobiłem cały raid z randomami... Nawet dropy nie były takie złe i 2 postaci mam na 315 light... w końcu dostałem primary na 318 light, chociaż jest to hand cannon, ale może znowu się do nich przekonam... Dla Warlocka brakuje mi głowy, żeby mieć cały ubiór z nowego raidu i dostać nowy kolorek... Najśmieszniejsze jest to, że moja podstawowa postać (Tytan) nie dostał jeszcze żadnej części ubioru z wersji heroic, wszystko co mam musiałem infuzować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Dzięki za pomoc, doceniam. Mało ludzi gra na X1, dwóch kolezkow już znalazłem. Z weekly heroic ciężko bo na razie mam tylko 240 light ale walczę powalcze dzisiaj strikei żeby dobić do 260 i będzie można myśleć o heroic. Największy problem to (pipi)owe bronie gjallarhorn i fatebringer rozleniwily a teraz muszę męczyć się z gofrownicami. Smutny jest fakt ze próbowaliśmy wczoraj robić voga i ja z (pipi)owym eq i 215 light kerowałem gosci z 295 i mocnymi bronmi Cytuj Odnośnik do komentarza
Frredy 33 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Ktoś jest chętny do pomocy aby ubić dzisiaj 3x samego oryxa na Hardziku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Ja zagralbym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi