Frredy 33 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 bede kolo 19 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Kurde nabilem 17 godzin w 1.5 dnia... zaczyna się Cytuj Odnośnik do komentarza
Frredy 33 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Z nałogiem nie wygrasz Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Panowie pomóżcie mi zrozumieć pewną kwestię. Mianowicie zauważyłem ze w TTK zmienił v się sposób przyznawania nagród. Zamiast w losowaniu to po prostu z ostatniego bossa lecą engramy. Moje pytanie jest następujące. Czy opłaca mi się robić misje z podstawki /dark below / house of wolves na heroicu ? Mam szansę dostać coś fajnego? Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Wydaje mi się, że nie opłaca się robić misji na heroic'u, zresztą chyba się nie da zmienić poziomu. Ja jedynie używałem misji wcześniejszych robiąc questy związane z nimi. Dzięki temu dostawałem doświadczenie i rzeczy, które niestety były na poziomie light odpowiadającym danej misji. Jak już chcesz więcej engramów, to rób 2 lub więcej pod rząd strike'ów z listy (vanguard lub heroic). Wtedy masz szansę na lepsze i liczniejsze dropy. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Dobrze wiedzieć tak będę czynił. Wyjaśni mi ktoś o co chodzi ? zrobiłem daily, misja się skończyła. Nie dostałem nagród ani Marków. Ani razu nie zginąłem. WTF ? Edytowane 9 Listopada 2015 przez orion50 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Ja pitolę, skoro taki kumaty typ jak Orion się w tym wszystkim gubi, to co będzie ze mną, kiedy wrócę do Destiny (jeśli to nastąpi:P) - ostatnie trofeum wbiłem we wrześniu, ale tak na dobrą sprawę, to na poważnie nie grałem pewnie od lipca jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Orion jest jakiś bug i nie daje nagród. Ja 3 razy robiłem i też nic nie dostałem. Na forum jest pełno ludzi, którzy mają ten sam problem. Widać dzisiaj nie jest dane dostać marki od Bungie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Już myślałem, że Bungie coś wymyśliło, a to tylko bug spoko. Mam już 253 light. Pograłem trochę strików. Jeszcze 7 punkcików i będę mógł walczyć w Heroic Strike'ach ten nowy tryb w multi Rift jest bardzo fajny. Przyjemnie się biega Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Forumku. Znalazłem się w punkcie gdzie mam 25 level i historię za sobą. Gram bez dodatków (te z końcem miesiąca) i bez gildii. Gdzie mogę w spokoju dobić 30 poziom i zdobyć jakiś odpowiedni gear? VoG niestety odpada z powodu braku klanu (XOne). Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) Bez dodatkow i bez możliwości grania voga moze być ciezko. Jak grałem pierwszy raz w destiny to wyszedłem z 25 poziomu dopiero po kupnie dark below i pograniu voga. Musisz znaleźć ekipę. Dodaj mnie też gram na X1 chętnie pomogę w miarę możliwości. W końcu 260 light'a pękło. Mogę robić heroic strike'i.. Problem jest taki, że tymi gównianymi brońmi nie zadaje się obrażeń. Z randomami Walusia robiliśmy prawie godzinę... dramat Szukam 2 osób chętnych zagrać dziś VoG normal... przydałyby się osoby z doświadczeniem bo mam już 3 bez niego gramy dziś koło 21 typowo 4fun. Xbox One. Edytowane 12 Listopada 2015 przez orion50 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Muszę podbić bo sprawa jest ważna. Robił ktoś Daily żeby zdobyć black spindle? jakieś rady? Ja mam 275 light a koledzy po 295 damy radę? Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Nawet z trzema >290 jest trudno. Na samym bossie przede wszystkim rozwalajcie (jak tylko się pojawią) te czarne sfery z których wyłażą tejkeni, potem mobków, jak będzie trochę luzu to boss. No i pamiętajcie, że jak boss padnie, to mobków i tak trzeba wyczyścić, żeby questa zaliczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Kurde. To lipa bo chciałbym zdobyć w końcu coś fajnego poprobujemy, może się uda. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Orion, sprawdzona taktyka, która ostatnim razem pozwoliła mi na 4 podejścia zakończyć je sukcesem 3 razy, to: Na początku omijacie wszelkich przeciwników, biegnąc do ogra. Ubijacie go i wracacie do pomieszczenia, gdzie wkłada się jedną kulkę do drzwi. Szybko wkładacie kulkę i lecicie dalej do pomieszczenia, gdzie są 2 kulki do włożenia. Tutaj lepiej spokojnie powybijać przeciwników, szczególnie żółtą wiedźmę, która pojawia się przy drzwiach wyjściowych oraz knightów, którzy pilnują kulek. Potem już tylko bieg do otwartych drzwi i potem zaczyna się jazda... Najważniejsze to żebyście wszyscy na raz nie zginęli, bo wtedy drzwi będą zamknięte. Przed wejściem do pomieszczenia z pierwszymi taken'ami, dokonajcie niezbędnych poprawek w uzbrojeniu i uzupełnijcie amunicję, bo jak ruszy czas, to macie 10 minut na ukończenie misji. W pierwszym pomieszczeniu znajdziecie żółtego kapitana z arc'ową tarczą z lewej strony na końcu strzelającego pociskami + dużo innych taken'ów, w tym kapitanów z solarową osłoną. Potem w korytarzu z lewej i prawej wyjdą kapitanowie z solarową osłoną. Później jest pomieszczenie z 3 żółtymi wiedźmami z tarczami na void, więc dobrze jest mieć coś na void'a, żeby szybko zdjąć tarcze i je ubić. Najlepiej chyba, żebyście skupili się wszyscy na jednej, to szybciej padnie, a potem następne tak samo. Jest też sporo żółtych snajperów na górze, więc nie dajcie się zestrzelić... Potem korytarz z 3 kapitanami z solarowymi tarczami. I finalna bitwa, gdzie dzieje się sajgon. Jak dojdziecie do pomieszczenia i zostanie wam 6 minut, to macie szanse się wyrobić... Taktyka jest taka, że rozwalacie kule, z których wychodzą takeni, tylko uważajcie, bo one po chwili znowu się pojawiają w różnych miejscach. Walicie do bossa i przy okazji czyścicie taken'ów, których będzie dużo. Idealny zestaw postaci, to 2 stormcallerów i 1 tytan z młotkami lub odwrotnie. Hunter jedynie może się przydać ze strzałami, ale generalnie jemu jest najtrudniej. My używaliśmy na primary albo pulse'ów albo zhalo supercell, na special to snajperka, żeby walić do bossa i do kul, no i jakieś heavy. Najlepszy jest chyba miecz egzotyczny na arc, bo nim z daleka jesteś wstanie walić w taken'ów i w bossa. Generalnie co kto lubi byle był skuteczny. Jak tylko ktoś będzie miał naładowany super, to wpada i czyści mobki. Jak zginie w otoczeniu przeciwników, to go nie podnosicie, bo po 15 sekundach będzie mógł się podnieść sam, a tak jest więcej niż pewne, że ten kto będzie go podnosił padnie i kolejny czas stracony, a tak można likwidować przeciwników dalej. Trzeba pamiętać, żeby rozwalać kule, walić do bossa, bo jak padnie, to nie będą się pojawiać nowe mobki, no i czyścić pomieszczenie z wszelkich przeciwników, najlepiej superem. Ćwiczyłem dawno temu taktykę na bezpieczne przejście tej misji, czyli bańka tytana i wstawanie warlocka, ale ta taktyka się nie sprawdziła. Jedynie totalna rozwałka, jaką są w stanie zrobić stormcaller i młotki, daje dużą szansę na powodzenie. Powodzenia, chociaż ja zdobyłem Black Spindle'a dopiero za drugim razem jak była ta misja. Jak nie uda Wam się zrobić w przeciągu godziny/dwóch, to odpuśćcie, szkoda nerwów. Zrobicie ją jak będziecie mieli więcej light'a. Edytowane 12 Listopada 2015 przez piotros 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Mam huntera z gunslingerem i zestaw gofrownic kto jak nie ja ; ) może się uda. Dzięki Piotros. Widziałem filmik gość to solo zrobił. Innym zostało jeszcze 3 minuty. Myślę, że taktyka to podstawa Edytowane 12 Listopada 2015 przez orion50 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Podobno jak jest mniej osób to jest łatwiej, ale nie wiem jak to się sprawdza z jedną postacią na 270 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Ja na 270 = jakieś warzywo na 310, więc powinno być okej Dzięki wielkie Piotros i Mugen za pomoc. Doceniam Cytuj Odnośnik do komentarza
Faranell 269 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Nie jestem w stanie sprawdzić ile kosztuje Taken King na storze bo nie mam wykupionego expansion passa. Jak to w ogóle wygląda? Expansion pass zawiera Dark Below i House of Wolves i jest to niezbędne do zakupienia Taken King? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Expansion pass zawiera Dark Below i House of Wolves i jest to niezbędne do zakupienia Taken King? Tak i Tak. Taniej ci chyba wyjdzie kupic edycje z gra. http://www.ultima.pl/ct/playstation-4/gry/strzelaniny-3d/destiny-the-taken-king-legendary-edition Edytowane 14 Listopada 2015 przez Zaqair Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Zwłaszcza, że cały zestaw można dostać od ok. 185zł (wersja PS4). Cytuj Odnośnik do komentarza
Faranell 269 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Dzięki, wszystko już jasne Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 292 light Zeratul pomógł zmęczyć nightfalla i trochę posypało. Warto brać się już za raid czy jeszcze za wcześnie? Piotros, mógłbyś rozpisać uproszczone taktyki na poszczególne etapy? Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Na normala przynajmniej do Oryxa styknie. Na hardzie do Oryxa styknie 301, więc jak tylko wpadnie to możesz się przerzucić. No i niezależnie od poziomu trudności przyda się Black Spindle. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Nie udało mi się go zdobyć ostatnio niedobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi