Skocz do zawartości

Destiny

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pomóżcie mi zrozumieć pewną kwestię. Mianowicie zauważyłem ze w TTK zmienił v się sposób przyznawania nagród. Zamiast w losowaniu to po prostu z ostatniego bossa lecą engramy. Moje pytanie jest następujące. Czy opłaca mi się robić misje z podstawki /dark below / house of wolves na heroicu ? Mam szansę dostać coś fajnego?

Wydaje mi się, że nie opłaca się robić misji na heroic'u, zresztą chyba się nie da zmienić poziomu. Ja jedynie używałem misji wcześniejszych robiąc questy związane z nimi. Dzięki temu dostawałem doświadczenie i rzeczy, które niestety były na poziomie light odpowiadającym danej misji.

Jak już chcesz więcej engramów, to rób 2 lub więcej pod rząd strike'ów z listy (vanguard lub heroic). Wtedy masz szansę na lepsze i liczniejsze dropy.

Forumku. Znalazłem się w punkcie gdzie mam 25 level i historię za sobą. Gram bez dodatków (te z końcem miesiąca) i bez gildii. Gdzie mogę w spokoju dobić 30 poziom i zdobyć jakiś odpowiedni gear? VoG niestety odpada z powodu braku klanu (XOne).

Bez dodatkow i bez możliwości grania voga moze być ciezko. Jak grałem pierwszy raz w destiny to wyszedłem z 25 poziomu dopiero po kupnie dark below i pograniu voga. Musisz znaleźć ekipę. Dodaj mnie też gram na X1 chętnie pomogę w miarę możliwości.

W końcu 260 light'a pękło. Mogę robić heroic strike'i.. Problem jest taki, że tymi gównianymi brońmi nie zadaje się obrażeń. Z randomami Walusia robiliśmy prawie godzinę... dramat :D

Szukam 2 osób chętnych zagrać dziś VoG normal... przydałyby się osoby z doświadczeniem bo mam już 3 bez niego :) gramy dziś koło 21 typowo 4fun. Xbox One.

Edytowane przez orion50

Orion, sprawdzona taktyka, która ostatnim razem pozwoliła mi na 4 podejścia zakończyć je sukcesem 3 razy, to:

Na początku omijacie wszelkich przeciwników, biegnąc do ogra. Ubijacie go i wracacie do pomieszczenia, gdzie wkłada się jedną kulkę do drzwi. Szybko wkładacie kulkę i lecicie dalej do pomieszczenia, gdzie są 2 kulki do włożenia. Tutaj lepiej spokojnie powybijać przeciwników, szczególnie żółtą wiedźmę, która pojawia się przy drzwiach wyjściowych oraz knightów, którzy pilnują kulek. Potem już tylko bieg do otwartych drzwi i potem zaczyna się jazda... :D

Najważniejsze to żebyście wszyscy na raz nie zginęli, bo wtedy drzwi będą zamknięte.

Przed wejściem do pomieszczenia z pierwszymi taken'ami, dokonajcie niezbędnych poprawek w uzbrojeniu i uzupełnijcie amunicję, bo jak ruszy czas, to macie 10 minut na ukończenie misji.

W pierwszym pomieszczeniu znajdziecie żółtego kapitana z arc'ową tarczą z lewej strony na końcu strzelającego pociskami + dużo innych taken'ów, w tym kapitanów z solarową osłoną.

Potem w korytarzu z lewej i prawej wyjdą kapitanowie z solarową osłoną.

Później jest pomieszczenie z 3 żółtymi wiedźmami z tarczami na void, więc dobrze jest mieć coś na void'a, żeby szybko zdjąć tarcze i je ubić. Najlepiej chyba, żebyście skupili się wszyscy na jednej, to szybciej padnie, a potem następne tak samo. Jest też sporo żółtych snajperów na górze, więc nie dajcie się zestrzelić... :)

Potem korytarz z 3 kapitanami z solarowymi tarczami.

I finalna bitwa, gdzie dzieje się sajgon. Jak dojdziecie do pomieszczenia i zostanie wam 6 minut, to macie szanse się wyrobić...

Taktyka jest taka, że rozwalacie kule, z których wychodzą takeni, tylko uważajcie, bo one po chwili znowu się pojawiają w różnych miejscach. Walicie do bossa i przy okazji czyścicie taken'ów, których będzie dużo.

Idealny zestaw postaci, to 2 stormcallerów i 1 tytan z młotkami lub odwrotnie. Hunter jedynie może się przydać ze strzałami, ale generalnie jemu jest najtrudniej.

My używaliśmy na primary albo pulse'ów albo zhalo supercell, na special to snajperka, żeby walić do bossa i do kul, no i jakieś heavy. Najlepszy jest chyba miecz egzotyczny na arc, bo nim z daleka jesteś wstanie walić w taken'ów i w bossa. Generalnie co kto lubi byle był skuteczny. :)

Jak tylko ktoś będzie miał naładowany super, to wpada i czyści mobki. Jak zginie w otoczeniu przeciwników, to go nie podnosicie, bo po 15 sekundach będzie mógł się podnieść sam, a tak jest więcej niż pewne, że ten kto będzie go podnosił padnie i kolejny czas stracony, a tak można likwidować przeciwników dalej.

Trzeba pamiętać, żeby rozwalać kule, walić do bossa, bo jak padnie, to nie będą się pojawiać nowe mobki, no i czyścić pomieszczenie z wszelkich przeciwników, najlepiej superem.

Ćwiczyłem dawno temu taktykę na bezpieczne przejście tej misji, czyli bańka tytana i wstawanie warlocka, ale ta taktyka się nie sprawdziła. Jedynie totalna rozwałka, jaką są w stanie zrobić stormcaller i młotki, daje dużą szansę na powodzenie.

Powodzenia, chociaż ja zdobyłem Black Spindle'a dopiero za drugim razem jak była ta misja. Jak nie uda Wam się zrobić w przeciągu godziny/dwóch, to odpuśćcie, szkoda nerwów. Zrobicie ją jak będziecie mieli więcej light'a.

Edytowane przez piotros
  • Plusik 2